Thursday, May 12, 2011

Misi Memenuhi Sebuah Impian

Beauty tak tahu nak ungkaikan impian impian beauty cemana... Terlalu banyak yang perlu dipenuhi.... Yang beauty tahu beauty akan penuhkan segala impian beauty satu persatu... Di dorongi oleh suami tercinta teman sepanjang hidup dan keluarga... Ya beauty bukan orang senang... Even orang tengok mummy daddy beauty banyak kete ke rumah ke ape ke... Tapi tu hak milik diorang... Bukan hak beauty.... Dan beauty sendiri tak mengharapkan apa-apa dari mereka... Kalau tak masakan beauty memilih untuk menyewa bersama suami berbanding duduk dirumah yang dah tentu-tentu mummy belikan untuk anak-anaknya duduk... Sedari kecil beauty di ajar untuk berdikari... Bukan untuk manja-manjakan diri... Waktu ini pun dikala mempunyai suami, beauty masih lagi berdiri dikaki sendiri... Ya suami berikan beauty makan pakai dan entertainment... Tapi keinginan tetap ada... Keinginan yang kalau beauty asik harapkan dia mesti membebankan dia... Jadi beauty tetap mencari semua tu dengan duit sendiri... Kalau dah dia yang bagi kita terima je lah kan... Nama pun isteri tentu seronok dan bahagia bila suami memberi... ;-)

Sekarang nih beauty ingin mencapai impian beauty untuk duduk dirumah sendiri hasil titik peluh beauty... Dengan duit simpanan sepanjang beauty bekerja insyaAllah mampu untuk membayar deposit... Ye lah duduk di kota metropolitan nih, RM100k pun masih untuk membayar deposit... Lainlah duduk di kelantan, terengganu dan ujung-ujung macam tu... RM50k dah boleh dapat rumah teres... Cash lagi... Entah-entah bungalow pun dalam RM300k... Sebab kami penah tengok harga-harga rumah yang dijual kat sana masa pegi attend kenduri kawan dulu.... Tapi kami bukan asal dari sana kot ye nak beli rumah kat sana pun... Dua-dua pun memang orang sini.... Beauty pun tak nak mengharapkan suami je yang belikan rumah... Walaupun orang kata tu tanggungjawab dia.... Tak salah kalau isteri membantu bersama... Kalau dia beli jugak tu rezeki kami untuk punya harta simpanan lebihan bekalan akan datang.... Jangan si suami ambil mudah sudah.... Ye la kalau ada rumah lebih boleh buat modal untuk sewakan pada orang... Tiba time pencen nanti goyang kaki je...;-)

Lagipun mummy beauty selalu ajar... Kita tak boleh bergantung dengan orang je... Akan datang kita tak tahu apa akan jadi pada diri kita... Memang kita tak minta perkara buruk berlaku tapi ini semua sebagai persediaan... nauzubillah... mintak-mintak dijauhkan perkara yang tak diingini... Kadang-kadang susah tuk berbincang walaupun suami isteri... Namun salah sorang perlu berfikiran jauh... Salah sorang perlu memulakan semuanya tak kira suami atau isteri... Mungkin dengan bekalan pengetahuan beauty yang dah biasa hidup berdikari membuat suami beauty hanya menurut saja dan percaya dengan keputusan sebab dia tak tahu apa-apa... Dia tau dia sedia duit dan beauty handle... Ye lah kan, dia duduk ngan mak ayah dia sampai kawin... beauty pulak lepas SPM duduk rumah sendiri... mummy datang jenguk seminggu sekali... Bukan lepas SPM je, dari sekolah lagi beauty da duduk asing-asing ngan mummy.. Sampai mummy nak jemput tiap2 minggu pun beauty tak kasi... Rela naik bas atau keretapi.... Terima kasih buat mummy yang ajar dan bagi beauty jadi manusia berdikari... =)

Suami dan isteri masing-masing ada kelebihan dan kekurangan.... Beauty tau suami beauty sentiasa nak pastikan apa yang isteri dia inginkan tercapai walaupun bukan perkara mudah... Ye lah kalau asik nak handbag harga riban-riban tapi harapkan suami je mana boleh cam tu... Kesian kat dia... Tapi insyaAllah beauty belum lagi sampai tahap serah 100% pada suami... Dua-dua kena kerja keras demi kesenangan akan datang... Kadang-kadang beauty sendiri jadi assistance dia buat shoot wedding sampai hitam legam, masa tu terasa susahnya dia nak carik duit sara isteri dia... dan beauty sendiri buat bisnes macam-macam la... then kalau orang tanya tak boring ke follow suami shoot wedding... Jawapan beauty "TAK"... Sebab perasaan seronok sama-sama susah dan sama-sama senang tu adalah perasaan paling bahagia... Bila kami berdua tengok muka client yang puas hati kami sama-sama gembira.... hubby pulak bila wifey dia ada ngan dia time buat keje dier kata pendorong dan pemberi semangat... dalam kete asik sengih mintak kiss je... =)

InsyaAllah... Kawan-kawan pun doakan hajat dan impian beauty termakbul ya... Beauty dalam proses mencari tempat yang sesuai... Mummy pun sama-sama tolong... Hubby macam biasa, dia menanti kabar dan membantu apa yang dia boleh bantu.... InsyaAllah dalam tahun nih jugak beauty nak laksanakan.... Mudah-mudahan berjalan lancar semua... Amin =)

No comments: