Thursday, May 19, 2011

KONGSI - Lu Langsi Lu Mati


Assalam hye u ols... Saje hapdet lambat sikit entry pasal beauty coz kasi laluan pada hasil job from fizzy ilham... hihihihiii ;-)

Oke back to the topic, yesterday hari rabu so macam biasa beauty & hubby pegi menonton wayangssss.... tengok cite ape murid-murid??? cite KONGSI... yeahhhh cite kongsi... Cite memang best t... If de sesapa kate tak best tu nantak diorang la kan... Sebab beauty kalau cite-cite yang tak berat dan boleh buat beauty ketawa nih memang beauty suka... Cume satu je beauty tak suka dialek kelantan tu... So sorry sangat tak suka... Erkkk... Tak suka sebab i dun think orang yang bukan dari kelantan duk cakap bahasa tu memang jadi tut tut tut... ;-p Kecuali si fizzow omar (betul ke spell tuh?? ;-p) tu memang orang sana kan? so dia je yang oke... (neway patut lah ramai orang kelantan tengok muvie nih malam tadi)... Tapi tak pe tu bole abaikan.... Kadang-kadang bila diorang-diorang yang poyo kata tak main la tengok cite melayu or buatan malaysia nih boleh pegi Jabatan Pendaftaran Negara pegi buang kerakyatan anda... Pi lah duk kat hollywood ke bollywood ke playwood ke... baaru nampak korang gempak en... Wohohhoooo... Bukan pe beauty hari tu pi tengok cite Water For Elephant... U know what?? TAK BEST LANGSUNG!!! Tajuk ade elephant tu macam cite pasal elephant tu lah kan... Dah tebayang-bayang dah mesti kisah pasal gajah and best... Ujung-ujung si gajah nye punya babak sikit bebenor... Cite pasal orang sarkas tu je yang lebih... Beauty siap ngantuk-ngantuk lagik.... Haduyai!! So dat bile pi tengok KONGSI malam tadi... Terubat sakit hati beauty... Ye lah, tiket wayang kat klcc more expensive then pi tengok cite sengal pulak.... Hish malang tol... Nasib beauty tengok sorang-sorang sebab hubby attend client... Masa tu nak repeat tengok Fast 5 balik tapi lambat sangat start pulak... Kang cite tak habis hubby dah datang nak jemput beauty... Then nak tengok KONGSI that time teringat lak kat hubby kang sian kat dia dah janji nak tengok sama-sama... So yang menarik tajuk dat time cite gajah tu... Sumpah beauty memang bengang tak hengat membazir duit tengok cite tu... Punya bengang sampai popcorn beauty beli pun tak habis... Hish!! baik beauty beli macaroon ke kat harrods masa tu lagi bagus... Diorang wat promotion...

Oke-oke... Stop bubbling bubbling... Hik hik hik.... Gini lah rupenye orang tak puas hati... Huhuhuhuu ;-p Yang penting Shaheizy Sam memang best... Yang belakon watak boboy kata NIBONG TEBEL tuh pun membantu perjalanan cite even kejap-kejap je dier masuk... then part orang cabut bulu ketiak tu ahahahahahahha!!!!!! hihihiii.... Si Yana tu pulak agak nampak la bohong nye dier terjun dari bumbung tu kan... Tak pe lah dimaafkan sebab dia pun lucu jugak... =) So sape yang tak pi tengok lagi sila-sila pegi oke... Support filem malaysia... =) So after this wajib tonton Nur Kasih... Pastu tunggu cite The Poppers Penguin & Kung Fu Panda Adventure... Tentu bedarik tertarik da bomb!! Sebab dua-dua cite lawak... Yang Nur Kasih tu memang kene standby tisu ;-p Oke u ols.... Daaaaa ;-)


4 comments:

Jojoe said...

dah tengok dah citer ni minggu lepas..kelakar abis..hehehe

misz beauty said...

kan!! kelakar jek... dah la ade pempuan tu gelak gile kentang dlm wayang jadi betambah kelakar suasana... =D

ahmad said...

tgg cita nie kuar astro fisrt ja..x bley tgok wayang dah..huhu...

misz beauty said...

heheh... tapi nurkasih nanti x masuk astro 1st kan... xpa tunggu dvd pun boley..;-)