Tuesday, April 12, 2011

Kesayangan Hamba


Wah... tajuk entry ala-ala 70's gitu kan... Wink wink wink ;-) Ye lah tak tau nak hapdet entry hape then tetibe teringat kat Mr. Hubby... Yang semakin bertambah nakal nya... Manja nye... Ngade-ngade nye... Wohoooo!!! Kadang-kadang buat beauty happy, sakit hati, ketawa, marah, membebel... Semua disebabkan dia lah... Tak de orang lain dah... kalau ada pun bebel kat kucen-kucen kat umah tu la... Ayayaiii....;-)

Now my bb mucuk dah chubby... caya ke?? Kene gak caya sebab jangan tertipu dengan tshirt yang tak nampak susuk tubuhnya... Sekarang nih kalau nak cubit dia memang best... Dia suka cubit and tarik-tarik pipi dagu beauty then beauty terus picit-picit peyut dia... Huahaha!!!! Lepas tu dia tahan nafas budget bley cover pastu tak bley tahan muncit balik...;-p Orang kata pikat suami melalui masakan... Beauty tak de lah pandai masak sangat tapi insyaAllah setakat feveret menu Mr. Hubby tuh beauty boleh la buat... Alhamdulillah bakat masak dari mummy adalam dalam tubuh beauty walaupun tak sepower mummy... =) Beauty pun suka mencuba... ;-) Hati beauty sangat senanggggg sekali when hubby said... Saya nak balik rumah makan masakan isteri saya... Dan kalau esok pagi tengok lauk yang dimasak clear betambah senang hati beauty... Hilang penat lelah... Ye lah u ols... Mana tak lelah... Balik keje pegi tak sempat tukar baju, letak beg pun kat sofa jek pastu bagi kucen makan... Then terus ke dapur cuci pinggang mangkuk kemas semua then siap sedia tuk berperang (masak)... Sambil-sambil kualiti periuk creng creng atas dapur beauty mengemas depan sapu sampah semua... Pastu siap masak terus menghidang sebab sang suami da sedia menanti... Tu pun kalau dia tak kacau beauty kat dapur pantas la beauty begerak... Kalau dier duk mengendeng kat dapur membebel-bebel lah beauty dibuatnya gara-gara susah nak begerak... Masa orang tengah bepeluh melekit panas masak masa tu lah nak hug bagai... Tak ke selenge... Tapi tu lah kesayangan hamba... Walaupun sakit jiwa time tu tapi bila ingat-ingat balik boleh buat beauty tersenyum tatkala temenung sendirian...;-)

Beauty nak jadi cam mummy... Bley handle semua keje rumah dengan pantas dan cekap... Selalu dengar mummy cerita dulu kita hidup tak senang... Mummy beauty tak de maid... Keje rumah, masak, jaga anak semua buat sendiri... Masak macam-macam jenis, rumah clear dan anak-anak terjaga rapi... Suami senang hati...=) Mudah-mudahan beauty dapat jadi cam tu... Now belum ada anak maybe beauty tak terasa penat lelah yang lebih lagi... Tapi insyaAllah... Mudah-mudahan Allah berikan beauty kekuatan untuk handle semua tu... Beauty pun bukan tak biasa hidup susah... Sedari kecik lagik beauty berdikari sendiri.. So setakat potong rumput, tebang pokok sume tuh beauty boleh buat lagi tanpa harapkan suami... bak kata mak mentua beauty... "menantu mak ni memang kuat...." ;-)

Dia da putun rambut.. tak sia-sia beauty racun pujuk suh buat ala2 gambit... hauhahahaha!!! nih pict terbaru while we ols pi tengok movie last sunday... ajar dier layan tutti frutti...;-p (muncit nye terserlah waktu nih ;-p)

Okay... Dunt staring at me... You make me melttttt!!! ;-p

Tu lah kisah terbaru kesayangan hamba... malam tadi konon nak pi layan tutti frutti lagi tapi dia ajak pi teman deliver album customer lak... Sekarang nih asik nak beteman je pun... Kalau beauty tak nak teman dia pun tak nak pegi pastu wat muke kesian... Ayayai!!! ;-p Ok u ols... Now beauty nye turn amik gambor... Kat opis nih ada sesi begambor da macam kedai gambor...;-p Daaaa!!!!

No comments: