Friday, April 22, 2011

5 Years For Us..

Ya... hari ni adalah hari genap 5 tahun hubungan yang terjalin antara beauty dan suami tercinta.. Perhubungan cinta yang terjalin yang begitu singkat dari tempoh perkenalan... Sampai beauty sendiri masih tidak mempercayai sehingga hari nih... =) Seperti yang beauty janjikan... Beauty akan bagi tau semua orang bagaimana terjalinnya kisah kasih kami sehingga kami disatukan sebagai pasangan suami isteri yang sah hari ini...=)

Beauty takkan lupa sampai bila-bila pun sejarah nih... Tahun 2006... Masa tu beauty baru 2 bulan clash ngan ex bf... And serius tak terfikir langsung nak becinta ke hape sume nye boleh jadi kawan je... Sebabnye beauty frust sangat-sangat... Tetonggeng tebalik sume ade lah... Tak caye tanye mummy beauty... Ahahahaa!! Bukan pe beauty kalau sayang orang beauty sayang lebih dari diri sendiri... ;-) So after kejadian tragis tuh beauty memang lost lah sebab tak de kawan-kawan kat sekeliling sebab sume nye beauty tinggalkan gara-gara kejelesan pak cik sorang tu... Oh sadis!!!!!! Stop2 pasal dia... ;-p

Then after that beauty aktif balik main myspace.com sebab dah setahun kot masa tu beauty closed akaun... So kumpul balik kawan-kawan... Sampai lah one day chating with my bro flip then he said "beauty jom la kuar ngan Ghetto (club scooter) dah lama tak lepak sama..." so beauty mesti lah eksited kan nak jumpa kawan-kawan balik... Then nak jumpa sensorang segan nasib ade flip... huhuhuuu ;-p Kebetulan mummy beauty pi Bandung tak silap beauty then kereta ada pada beauty... So beauty decide nek kete lah kan segan lak nak nek moto ngan flip memandangkan dah lama sangat kami tak jumpa... So bermulalah malam penuh riang gumbira malam tu lepak ramai-ramai kat bukit bintang.... And for your info masa tu beauty tak perasan langsung adanya si pakwe sorang tuh... Sebab nye beauty bukan jenis gedik-gedik kat jantanzzzz... weeeeehuuuuu... duk bekepit la ngan yang beauty kenal dulu sementara nak warming up kan... Then sure masa tu yang kenal rapat adalah flip, flameboy, akak sorg tu telupa lak nama, mir dan beberapa orang lagi... malam tu pun beberapa orang dah start cucuk lineeee... Whopssss... nasib tak mudah terpedaya... Huahahaaaa... Dah abis sembang-sembang kat bukit bintang tuh... We ols semua gerak nak pi supper kat subang...

Haaaa!!! Masa kat subang nih lah... semua orang dah masuk kedai mamak tuh amik tempat masing-masing so beauty singgah beli magz masa tu then masuk-masuk kedai pakwe tu dah amik kerusi suh duk sebelah dia... pun masa tu beauty still tak berapa cam lagi muka dia... hahahahahaaa!!! gile kejam kan?? ye lah ade beauty kisah sape pun nak amik kerusi... bukan beauty nak goda sesapa pun masa tu... juz pikir lepak ngan kengkawan... Diorang duk borak bercerita beauty duk baca magz... (macam nampak beauty sombong je kan buat cam tu?? ;-p) tak pe lah beauty memang lambat sikit nak warm warm gitu..;-p Sampai lah semua nak besurai beauty duk salam-salam semua then pakwe tu bagi tau orang beauty GIRLFRIEND dia... ayakkk!!! tetibe je tak tau malu!! ;-p beauty pun wat bodo je la... alahai gurau-gurau agaknye kan... Dan malam tu beauty pulang ke pangkuan jalan dengan flip menuju ke putrajaya... ye lah kene antar flip dulu kan... tak sampai beberapa min duk dalam kete nak balik tu hp bunyik.... masa tu hp bunyi monotone jek lagu spider if tak silap!! huiii!!! gile ah tu pun beauty boleh ingat kan... Huahahaha!!! ;-p Then beauty pickup dengar sore sorang pakwe yang beauty rasa tak penah dengar pun sore dia dan tak penah tengok fon number dia... Ntah bila masa dia pi curik fon number kat orang pun tak tau... Plus malam tu de beberapa orang je yang ada fon number beauty... Beauty tak suka jual number beauty kat orang..;-) Sembang-sembang dengan nada biasa je pun sebab tak kenal sangat kan then dia ajak esoknya gi Quicksilver Party kat sunway lagoon... Beauty pun set je lah plus dia kata mir pun ada... So tak de rasa janggal sangat kan sebab de yang beauty kenal... So bermula lah pada 22 April 2006 beauty 1st date ngan dia... (1st date ke namanya tu? ;-p) So kami kuar seperti kawan-kawan lain kuar... Tapi u ols nak tau sepanjang jalan nak ke sunway duk dalam kete tu puas dia cakap ngan beauty nak jadi LEBIH DARI KAWAN BIASA... mana tak nye beauty pulak asik kata KITA KAWAN DULU... ye la baru kenal kan... ahaks...;-p Sampai la ke sunway still belum declare... Sudahnye masa malam tu dia antar beauty balik dia kata kalau tak terima jadi bf dia tamau balik rumah!!! Wadehek!!! Gila tol orang tua tu...;-p beauty pulak da ngantuk so terima je laaaaaaaa..... Wooohhhooooo!!! Sengal plus biol kan?? ;-p

Dan bermula lah kehidupan kami sebagai couple yang macam tak couple... Huahahaha!!! Jumpa sekali sekala, call pun pun jarang... sms pun bende penting-penting.... haaaa ada tak orang yang couple macam kami?? mesti diorang kata... gila lah diorang nih cam ne bley kekal...;-p Nak tau sebab pe, sebab beauty ikut pesan mummy... Buat ilek jek jangan nak mengharap sangat nanti frust tetonggeng lagik... hohohohoo... Alahai lagi pun kami becinta cam tu kan so beauty belum lagi start sayang gila-gila... after setengah tahun cam tu baru start take care at least sehari tu ada jugak la sms tak de lah 3 4 hari diam baru tanya kan...;-p Then berlangsung lah hubungan kami selama 2 tahun dengan berbagai-bagai cabaran!!! mana kawan baik dia sendiri nak couple ngan beauty... Mana orang kata dia punya perangai cam lahanat... Orang kata putus la ngan dia sebab tak de masa depan... Orang kata dia banyak perempuan.... Huish!!! Pendek kata sampai beauty rasa beauty nak potong telinga beauty nih... Our best friend sendiri sampai cakap ngan beauty... Kalau perempuan lain agaknya dah lama tinggalkan dia... tapi beauty still stay and besabar... =)

Sampai lah penghujung tahun 2007 dia ajak beauty pegi rumah mak dia buat pertama kali... perghhhh!!! tak pecaya sume ada lah... padehal sepanjang bekawan tak penah pun duk bincang hal-hal serius menuju ke alam perkahwinan nih.... Tapi beauty kan dah set my mind... Pegi je la... Ade ade tak de tak de...=) Masa tu lah dia duk tanya mak dia oke ke... Temalu-malu beauty... ;-p Dan 6 bulan selepas jumpa mak dia we ols pun bertunang... Yeahhhh!!! Kami bertunang pada 14 Jun 2008... Tanpa pengetahuan sesiapan pun kengkawan dalam skuter kecuali kawan-kawan ofis dan sedara mara terdekat.... dah macam artis lak kan nak sorok-sorok... huahahahaa!!! ;-p sampai merajuk rajuk lah kawan rapat skuter kitorang... So sory lah ye ye ye sume nye tanpa dirancang... (tanpa dirancang ke macam tu??;-p)

Nih lah rupe beauty masa betunang... Masa ni boleh panggil CIK lagi ;-p

Majlis berlangsung dengan sangat meriahhhh.... Beauty tak expect pun semeriah itu... maybe sebab dua-dua kami anak sulong kan... so untuk pre nih dah meriah... Thanx buat semua yang membantu untuk hari pre-sejarah beauty dulu... Dan bermula hari itu kami berdua adalah TUNANGAN orang... Masing-masing pun budget single lagi kan.... Huahahah!!!! Untuk alam pertunangan... Lagi lah masyaAllah menduga keimanan... kalau masa kawan kami boleh dikatakan tak pernah bergaduh tapi masa bertunang ada saja bende yang nak ditelagahkan... mungkin masa tu beauty pun dah fikir ke arah komitmen so sangat pantang orang buat hal... pulak tu masa tu lah banyak sangat betina gatal... tak kurang jugak lelaki-lelaki yang tak faham bahasa beauty bakal jadi isteri orang... ada tu yang sanggup nak pegi jumpa mummy suh beauty putus tunang... yang betina-betina gatal tu pulak tak faham-faham tegedik-gedik ngan tunang orang... hello gurls, memutuskan pertunangan orang tu pun BERDOSA tahu tak?? coiii!!! Aipsss... teremosi pulak..;-p dan dengan berbagai dugaan yang kami tempuh sampai beauty rasa betul-betul down dan tersungkur... jodoh tetap menyebelahi kami... serius beauty tak tipu... gile down sampai rasa nak lari jauh-jauh dari malaysia nih... berkat nasihat dari orang tua mummy beauty & mak dia... beauty gagahkan jugak diri... kalau fikir-fikir masa tu memang rasa tak bebaloi sangat bekorban tuk orang yang tak reti bersyukur kan.... erkkk!!!!!!

Then kami masih menyusuri danau yang penuh ranjau dan diselang selikan warna warni... Sempat pulak tu amik pre wedding... huahahaha!!!!!! tapi masa amik pre wed tu memang la best... And masa tu kot baru 1st time kitorang betul-betul bergambar berduaan.... ye lah nok!! tengok je masa betunang gambor kat tepi blog beauty tuh... masa nak amik gambor tu punye lah segan gila gaban nak duk rapat-rapat sampai orang ketawakan kami tau... ihik ihik ihik... dan semua pict pun publish kat public masa beberapa bulan sebelum kawen... baik punya simpan..;-p orang tau beauty dah betunang tapi tak tau ngan sape... hoohohooo ;-p So kami pun membedal lah posing baik punya tuk 1st time pict together-gether tuh... ;-p kalau nak tengok pict-pict pre wed tuh sila rajin selak entry-entry lama ye... hohohooo ;-p

Selepas setahun menempuh segala benda yang rasa cam nak mati tuh... huhuhuu... kami pun diijab kabulkan pada tanggal 03 Julai 2009 dengan disaksikan sahabat dan keluarga... Ya Allah betapa beranjaunya perjalanan kami untuk ke status SUAMI ISTERI itu.... ;-( Hanya Allah yang tahu dan kami berterima kasih bersyukur kepadaNya atas limpahan kurniaNya....

Dua kali lafaz ye sebab suara pakwe tuh mahal sangat tok kadi tak dengau!!! ;-p

Persandingan kami meriah dengan segalanya... Hilai tawa, tangisan... Semua kerana telah selamat kami disatukan tanpa ada apa-apa halangan lagi... Mak cik pak cik cousin beauty semua tempah baju glamor sebab terlalu seronok nak meraikan plus da lama family kami tak adakan kenduri besar macam ni... Dan yang paling beauty suka tengok mummy & daddy... Ceria menyambut tetamu.. Terima kasih mummy & daddy kerana sentiasa bersama anak2mu ini...=)


Tengok!! best kan... i miss this moment...;-)


Dan kehadiran kengkawan yang bestttttttttttttttt sangat!!!!


terima kasih buat kamu semua!!! ;-)

haaa yang nih masa nak pi bertandang rumah lelaki... ;-p

Terus terang beauty katakan... Terlalu banyak pahit manis yang beauty telan... Tapi berkat kesabaran dan kesungguhan demi melayar bahtera yang bahagia... Usaha dan doa sentiasa beauty panjat dan titipkan... Biar semua orang tahu kebahagiaan kami... Mudah-mudahan ada yang dapat dicontohi... Kami biarkan kesusahan kami ditutupi kerana ianya tak perlu dibebani untuk orang lain....=) Kami hanya perlukan doa dari semua orang... Agar kebahagiaan kami adalah kekal selamanya....=) Sekian lah sedikit cerita yang dah dipendekkan oleh beauty... Kalau tak dipendekkan nanti ber part part pulak kan... huahahaha!!!!! ;-p

Buat suami tercinta... Sama-samalah kita memperbaharui hubungan kita hari demi hari.... Saya bahagia bersama b!!! Suami yang nakal hari-hari kasi isteri nya membebel sebab kenakalannya...;-p Luv u b!!! Happy 5th anniversary for us... may Allah bless us...;-)

7 comments:

Sis Lisa said...

Happy 5th anniversary....semoga bertambah2 lagi kasih sayang yang di bina & semoga dikurniakan cahaya mata.... Amin100000x :D

misz beauty said...

tq sissy!!! tq so much!! aminnnnnnnnn ;-)

Orked said...

happy anniversary. semoga kekal sweet macam ni sampai bila-bila

misz beauty said...

TQ mummy orked & orked!!! amin... semoga auntie dpt baby comel dan pandai macam orked & adik seri ;-)

Qistina said...

happy anniversary darl!!- Q

Jojoe said...

sooooooooo sweetttt...hepi anniversary dear... bestnya baca kenangan u..

misz beauty said...

Qistina - tq so much dear ;-)

Jojoe - tq jojoe... sanggup eh baca sampai abis... panjang tu.. hihihiii ;-)