Thursday, March 10, 2011

New Pet...

Ahhh... Kat umah beauty da betambah lagik pet.... Seperti yang sedia maklum ari tu beauty de story mory bout our cat yang macam pegnant tu kan... bukan macam dah memang betul... Ari tu hari last beauty stay kat rumah MIL, balik je rumah sendiri kucen-kucen kat umah tu cam biasa lah kan mengendeng-ngendeng sume.... But dat night macam sangat pelik si kakak manja dier terlebih pulak... selalu dia tak berani langsung dekat ngan beauty sebab beauty garang ngan dia... tapi dat nite bley pulak dia duk bawah selimut beauty... agak la pelik kan... pastu jap-jap dia ubah tempat masuk menyelit pulak kat bawah bantal daddy... Dah la beauty baru nak baik sakit and nak tido susah... plus pulak dia mengendeng cam gitu kan... Last-last tetibe Mr. Hubby kata.. "eh yang, si kecik nih kencing ke kat tilam nih?? tapi tak de bau pape pun..." beauty dengan sakit hati sebab baru nak terlena pun intai la kat montot si kakak terus kata..." eh b!! air ketuban dia pecah agaknya!!" hape lagik bedesup la dua-duanya bangun and beauty suh hubby pi cari kotak... hui!!! malam tu jugak tukar tilam lain ganggu betul orang nak tido... Dah la tu kene ngadap lak dia sampai beranak kan... haru betul!!! beauty pulak dah agak mesti lebih dari sekor anak yang akan kuau tapi hubby tak caya... katanya perut dia bukan besau pun nak ada manyak baby... oke lah wut eva afta deliver sekor beauty pun bummm terus pi cari bantal beauty sebab beauty da sakit kepala... then bangun pagi si daddy awal-awal lagi da jenguk dalam kotak kata ada sekor lagi tapi dah tak survive... ha tu la beauty cakap tak nak caya... so skang nih beauty pening tengok kucen betambah banyak... tak tau lah nape semenjak kene denggi tuh beauty tak berapa sangat ngan binatang nih rasa nak hangin je satu badan... orang opis kata memang cenggitu... kengkadang bau perfeum pun boleh jadi gaduh... sian hubby kene pakai perfeum jauh-jauh dari beauty padehal before diz perfeum dia la beauty paling suka ngendeng... uhuk uhuk..... =(

cepat lah baik wahai sakit... betulkan lah balik segala hormon dalam badan beauty nih... susah cam ni... makan tu salah makan ni salah... minum tu salah minum ni salah.... nak tido lak pusing sana salah pusing sini salah.... adoyai!! sadis tau... Sian hubby kene tepuk badan beauty malam-malam sampai beauty tido if not memang sampai 3 4 am la beauty tak boleh tido lagi... =( u ols de petua tak cane nak betulkan balik tune badan beauty nih... sharing please!!! =(

6 comments:

norseila said...

Beauty, I pon suke kucing, tp hubby i dia selesema bile tgk kucing. So, xleh nak bela. hehe.

misz beauty said...

fizzy kemaruk kucen... hihihihii

Shidarina said...

hehe sis dak jd nenek... ada cucu dah.. heheh xpe2 sis.. nanti dah sehat betul2, everything will go back as normal..=) wish u for all the best!! (n_n)

misz beauty said...

haaaa hubby sis pun cakap cenggitu gak.. ade ke nenek dier panggil... x glemer tul... yg beranak tu anak kesayangan dia... hihihiii

tq dear!!;-)

Kelly Chantek said...

tahniah!!! :)

and get well soon to you!

misz beauty said...

Kelly - tq!!