Thursday, March 17, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa...


Okay stop being moody... Nothing i can do if i am still in that mood... Spoil everything nanti... So moh cite pasal last nite punya tontonan... Movie time with Mr. Hubby... Bila da start dating for movie mulalah every week nak pi tengok movie... Yesterday Mr. Hubby da siap susun cerita ape dia nak pi tengok... Okay!! Ada yang beauty suka ade yang beauty buat dono jek bila dia kata nak tengok... Ahahahah!!! Ye lah like owest if cerita mengarut yang beauty perlu berfikir dalam-dalam dan cite hantu yang amat seram jawab nye KOMPOM NO!!! Muahahaha!!! ;-p

Finally last nite beauty & Mr. Hubby dapat pi tengok this Hikayat Merong Mahawangsa (si bb panggil wangsa maju... huahahaa).. Ye lah Mr. Hubby bila hujung minggu kan akan bertukar jadi Mr. Photog... Pastu dia sibuk menyiapkan album client and semalam jadi jugak pegi sebab dia da dapat siapkan 2 album sekali gus dalam masa tak sampai 2 minggu... Gile kentang kan... Punye lah laju... Tu pun sometimes dia ajak kuar or tengok dvd tuk ilangkan rasa tepu di otaknya... Huhuhuhuu...

So ni lah dia tiket masuk tengok HMM semalam...
*
*
*
*
*

Cerita nih best!! Ada lucu... Ada ngeri!! Ada poyo sikit.. ada romantik sikit... ada touching... Adoi seb bek belum sampai nangis tapi da begenang air mata masa laksama china tuh mati... huiii!! tu pun nak nanes lah puan beauty nih!! ;-p Over all this is the best malay film... Cuba bayangkan anak muda KRU boleh terpikir nak buat cerita macam ni... Even director yang dah lama dan sangat berpengalaman pun belum tentu terfikir nak buat filem cam ni kan!! Thumbs up to the 3 brothers KRU....;-) Patut la kakak angkat beauty kat sarawak tuh sampai 2 kali pi tengok....;-p Lakonan inang Puteri China si Ying Ying tu memang bekesan... Comel dan kelakau!! Ahaks.... Beauty hope dat there will be more film like this in Malaysia... Untuk tutup mulut segenap manusia yang asik kata... "Buang Duit Tengok Film Melayu"... Cisss!!! Kamu tu bukan orang melayu ke?? kalau seteruk mana film tu pun if kasi korang buat belum tentu boley.... Hui!!!!

bait-bait kata yang jadi trademark HMM!!!!

"Sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua, bila dua jasad bersatu, hidup mati jadi bersama"

Abis tengok cite HMM beauty sempat pi memborong kasut... Huahaha!!! Padehal before masuk wayang dah rembat 1... Pastu nak balik tu Mr. Hubby masuk Adidas beauty pi beli lagi sepasang kasut... Merah u ols.. I like!!! ;-) Before sampai umah pi mamam jap kat area rumah sebab kebuloq dalam wayang mamam cekedis jek... Ye lah nak pi makan before movie tak sempat si Mr. Hubby sampai lewat... So dua-dua kebuluq tak mamam lunch kat opis sampai malam baru mamam... If doktor tau beauty makan tak ikut time nih mau kene bebel... Dah lah belum sembuh sepenuhnya... InsyaAllah tak de pape... Wink wink ;-) Oke lah u ols... Beauty chow chin chow dulu... Nih entry nak ilangkan moody... So moody dah ilang... babai sayam!!! ;-)

7 comments:

Saya Punye said...

ayaakkk.. x smpat g tgk smlm... rmai org ckp best sngt cite ni... hohoho...

misz beauty said...

if not mesti kite terserempak kan yunk! ;p

Jojoe said...

ada dapat 2 tiket free utk filem ni dari celcom..heheh...18hb baru valid.tp dh janji nk bg tiket tu kat adik dan wife dia..baca beauty nyer review cam best ler plak..huhuhu

misz beauty said...

lorhh!!! ruginye jojoe... free tuh kasik org pulak... hihihii... xpe lah sedekah... tp jojoe u have to watch it!! serius best!! ;-)

ahmad said...

x bley pi tgok lagi wayang..psai..ada anak kecik plak..huhu..kna tgg kuaq astro first la...

misz beauty said...

alololoo... tak pa, baby is more important then movie... if az de baby x eran da ngan wayang ni... hihihiii ;-)

Jojoe said...

ya kah>>alalala...adik jojoe baru nk g tgk ari ngan wifey dia..nanti balik tanya dia best ker tak..kalo best esok juga i p tengok..hehehe