Wednesday, March 09, 2011

Demam Denggi...


Assalamualaikum... Hye u ols... Alhamdulillah beauty dipanjangkan umo lagi dan diberi peluang untuk menghapdet blog kesayangan beauty nih... Lama rasanya duk tinggalkan blog nih... Besawang dah bak kata Mr. Hubby... penat dia tunggu wifey dia sehat hapdet blog....;-p

Nasib beauty tak berapa nak baik ari tu beauty kene demam denggi... Blood denggi oke... Allah saja yang tau macam mana rasa sakit dan susah nye... Beauty tak boleh nak makan, tak boleh nak minum... Tak dapat tido dan segalanya serba kurang la... Hidup beauty hari-hari ngadap air 100 plus & mineral water... Sampai sekarang nih kalau tengok 100 plus rasa nak muntah ijo u ols... Mr. Hubby lagi lah sian kene makan kat luar aje... Ujung-ujung beauty ajak Mr. Hubby balik umah MIL beauty kat PJ... Sebab bila hubby pi keja beauty kan tinggal sensorang... Hazab rasanya nak buat ape-ape rumah tak de orang... Kucen-kucen pulak macam faham je tuannye nih sakit sume duk diam teman beauty tido... Ha tu la keje beauty sepanjang sakit.... Tido minum, minum tido... Ayark!!! Mudah-mudahan beauty dijauhkan penyakit seperti itu lagi... Fahamlah beauty keadaan mummy kene denggi dulu... (@;@)

Ha kalau bab jarum-jarum cucuk-cucuk nih dah macam sebati dah ngan beauty... Sepanjang demam asik kene amik darah & masuk air... Doct pantau ketat sikit sebab kuman da merebak ke hati masa tuh... Nih pun next week beauty ada appointment lagi ngan doct... Hope semua kembali sepeerti sedia kala... Cume duk tekenang sampai hari nih yang masa nurse pi cucuk tangan beauty siap korek-korek lagi tak jumpa urat... beauty da siap jerit-jerit dah sakit gila... last-last beauty suh nurse lain yang lebih pakar buat... Haaaa at last sekali cucuk je da dapat lubang masuk air... Adoyai!!! Pada para nurse sekalian, ingat lah ye pesakit tu da memang dalam keadaan sakit... Duk pi pulak menambah kesakitan nan ado... Tak baik taw... Erkkk!!!!

gini la rupe tangan beauty ari tu... lebam kat tengah tu sampai skang ade =(

Now, sume kesan-kesan cucuk tu tinggal lebam-lebam... Tu memang da biase la kan... Beauty nih kalo lebam-lebam nih memang lama nak ilang.... Tak cukup vitamin kata doct... Hihihihiii.... So tu lah kejadian yang berlaku sepanjang beauty senyap berblogging nih.... InsyaAllah pasni ade entry lain yang tak tau la for u ols menarik ke tak kan...;-p Yang penting baik je dari demam ari tu beauty pau Mr. Hubby mamam lamb chop... Ayayai!!! Gila kentang kan orang sakit ngidam... Ihik ihik.... Ok lah u ols.... Kite jumpa kat next entry ye ye ye... Beauty de banyak teje nak buat... Salam rindu buat u ols.... Muaccckkkssss!!!! ;-)

5 comments:

Shidarina said...

yayyyy!!! sis beauty is back.. windu gile kot tunggu dia nk update blog dia..huhu berdebar2 rasenye.. dah sihat ke idok.. huhu God bless u sis.. amin... =)

norseila said...

Im happy u are now active in blog, hehe. Hope everything will goes well. Alhamdulillah u selamat. Cyg! Muakss =)

misz beauty said...

shidarina - thanx for the welcoming syg... insyaAllah everything will be fine... amin =)

seila - banyak i ketinggalan in ur blog... hehehe... cyg u jgk!! muakkss!! ;-)

Jojoe said...

adui..siannya beauty..patotla senyap jer..moga cepat sehat sepenuhnya... welcome back dear... ;-)

Orked said...

la, demam denggi rupanya. bahaya tu. alhamdulillah dah getting better. take care.