Saturday, February 12, 2011

CNY Holiday Part 4... Final!!

Yaaa!!! Akhirnya sampai ke part yang terakhir... Fuhhh!! Befeluh tiak ai menyiapkan entry-entry for CNY holiday nih.... Tak pe, nama pun nak dijadikan simpanan diary... Ihik ihik ihik... Okay lah u ols, entry terakhir untuk holiday kali nih.... Kita bersiaran di Danok, Thailand... Ahahahaa... Alahai cam jauh je kan... Bukan tak penah pengi pun... Dah sampai Hadnyai bagai... Tapi diz time with beloved family... Bley tak kami masuk sana semata-mata nak having dinner... (yang sepatutnya lunch tapi da tekandas waiting for feri lama sangat)... Hihihihii... And for da last but not least dinner nih pun daddy's friend yang blanje... Katanya bukan senang nak jumpa ngan orang jauh nih.... Ihihihiii.... Tq so much uncle!! Hes wife orang Bangkok, ade je bahasa kita yang dia tak faham... But shes soooo niceee!!! Anak dia pun pandai-pandai... =)

Nak masuk ke sana punya lah jem gilak kentang!!! Bederet-deret lori & kereta... Majoriti yang masuk of coz la chinese... Lagipun memang syok masuk sana... baju MURAH GILA!!! si adik memborong sampai abis duit dalam purse.... Pastu pi ngendeng kat mummy pulak.... Ahahahah!!!! Paling best makanan dia memang SUPERB!!! adalah disuggestkan bagi sesiapa yang nak pegi Danok untuk makan di Restaurant Kak Jah... Dekat je ngan boarder tuh... Lepas boarder dalam 200 meter u ols u turn balik then terus masuk kiri... Restaurant dia ada di sebelah kiri... Memang tak nyesal la u ols... Daddy ngan mummy kalo pegi sana main golf confirm makan kat situ even bley makan sedap di Hard Rock....=) Pict kat sini tak banyak sangat coz da nak malam kan.... Jom layanzzz!!!! ;-)

Di boarder.... Pempuan baju itam kat kiri tu lagi lag gila gambor... Jalan 3 langkah benti... Jalan 3 langkah benti... Penat kawan dia tunggu...;-p
next time mau pegi Songkla Aquarium... xtaw best ke tak...
Ada lagi air fanta ni kan... KL susah nak jumpa kot...
Ayaq Kelapa sedap!!!
Nih Siakap Kensum... U should try diz!! Very maveles!! Then Telur Dadar ChaOm... Lain dari yang lain... Mummy siap beli daun ChaOm tuh bawak balik mesia... =)
Scooter Scoopy!!! Comel!!!
Nih pulak Fino!!! Lagi comel!!!
Group superbike yang kebetulan de kat situ dah termalu sendiri!!! Ahahahaa!!
Sebab diorang ingat kami nak amik pict motot diorang walhal kami nak amik pict ngan Fino comel nih!!! Muahahaha!!! Jahat ai!!! ;-p
Kat sana slamber jek sume nek moto tak dak helmet nek 3 4 orang... Ayayaiii!!!!
Lorong Gelap!!! Hohohoho!!!
Adik nak pi mana tu??
Mummy beli Pulut Mangga... Memang bedarik u ols!!! Ory dari Thailand....
Lil sis kata beauty penjual telur yg berjaya... Muahaha.... Beauty tau kira nombor jek dalam bahasa Thailand... Neg Song Sam Si Ha.... Ayayai!!! ;-)
Kiri sekali kawan daddy... banyak gila tanah yang dia ada termasuk pam stesen kat JB!!! hui!!!
Kebetulan sama kaler ngan baju ai!!! ;-)
Adik pun nak jugak!!!
Nih memang lain dari yang lain... jagung kaler purple u ols... Ayayai!!!
Selamat tinggal Thailand!!!! Sehingga berjumpa lagi.... =)

Abis lah kisah sepanjang percutian beauty dan family.... Balik dari Thailand kawan daddy ajak singgah umah dia kat kokdiang... Rest kejap before going back to KL.... Mujur perjalanan kami tak melalui jem... Tol juru CLEAR!! Masuk ipoh jalan da slow so beauty masuk jalan dalam then kuar balik kat Tapah!! Nasib ai expert jalan kat Perak u ols...;-) Dan akhirnya kami sampai pukul 6.30am di rumah... Perghhh!!!! 8 hours journey u ols... Sampai umah anak-anak beauty terus bangun dari tido tengok mummy da balik... Miss them gila kentang.... =) Percutian redah yang seronok... Akan buat lagi tapi dengan suami terchenta... ;-) Mr. Hubby pun da plan nak bawak pi jenjalan bulan ni & bulan depan... Syooookkkkk!!!!!!! ;-) Ok u ols.... Daaaaaaaaaa!!!!!

No comments: