Friday, February 11, 2011

CNY Holiday Part 3...


Fuh!!! Bukan senang rupanya nak hapdet part by part nih.... Tapi pe nak buat... kang masuk sume sederap kang mampuih panjang bejela penat lak if ada orang nak baca @ tengok... Ihihihihiii.... Okay lah diz time da sampai part di Langkawi!!!!! Hoye!!! Hoye!!! Buat pengetahuan tuan puan u ols sume beauty nih seumur hidup setakat 4hb Februari ari tu tak penah jejak Pulau Langkawi nih... Sadis kan?? Punya lah teringin nak pegi... Balik-balik Pulau Pinang @ Pulau Pangkor... Uwaaaa!!!!!!!!!! Sadis gilak!!! Alhamdulillah akhirnya kami dapat menjejakkan kaki ke Pulau Bersejarah itu.... Tercapai hajat nak pi Makam Mahsuri & Cable Car terpanjang di dunia... =) Cuma tak sempat nak nek cable car tuh sebab nye kami sampai da petang kat pulau & kami sesat pi pusing satu pulau jadinya sampai ke cable car tu sangat lambat.... Dah kat kul 7... Memangla on public holiday dia bukak sampai kul 10 malam tapi harus pe jadahnya nak tengok sampai atas da malam... So me & lil sis decide tak payah naik la... Mummy & Daddy confirm tamau naik gayat katanya... Sebab lagi panjang dari genting nye cable car... Ekekekke... So ini bermakna BEAUTY AKAN PEGI LANGKAWI lagi!!!! ayayai!!! Syok-syok.... Masa tu nak abiskan ape yang beauty tak sempat pi... Nak pi Telaga Tujuh.... Dengar mummy story bout telaga tujuh tu macam sangat best... Pastu nak pi Tasik Dayang Bunting.... Nak pi Makam Mahsuri lagi coz ari tu tak sempat habis baca segala sejarah yang ado.... (oke sejarah cam ni memang beauty sangat OBSES!!) Next time pi sure takkan sesat lagi coz da hafal semua jalan.... Bab ni beauty memang cepat la if nak hafal-hafal jalan ni... But kalo mummy bak kata pepatah BENAK JALAN... Wakakakakakkk.... Sama je mummy ngan Mak Itam..;-p To my beloved husband... Akan dinanti saat kita berdua untuk ke sana... Cheee Waaahhh!!!! ;-) Dan paling best dapat bergambar di HELANG mercu tanda langkawi.... Pemandangan kat situ cantik dengan laut kehijauan langit kebiruan... =) So jom layan pict sepanjang di pulau bersejarah...

Nih kat jeti... We ols da telepas 1.30... punya feri coz waiting adik pi park kete... so our feri on 2.15pm..
Yeyyy!!! Da sampai!!!
Pemandangan dari kawasan imegresen... Santekkan =)
Daddy ask for car rental...
Dah sampai homestay... Singgah jap je coz nak kuar balik...
Our granny RAWK!!! ;-)
Ni je yang kami dapat... Hotel semua fully booked!! Tu lah redah lagi kan...;-p
Afta dat we ols pi jalan-jalan jumpa ini Hot Spring...;-)
Tak panas mana pun... Coz kami duk kat bahagian BETINA.... Diorang kata jantan punya air panas... uhuk uhuk uhuk...;-p
Masa nih daddy baru duk situ if not dier boley bejalan sepanjang air panas tu..;-p
AIR HANGAT ye uols... bukan air panas... hihihihiii
Mummy Daddy nak jugak!!!! Ayark!!!!
Masa nih dah sampai cable car.... Cam kat obersea pulak... hui!!!!
Amik gambor je bukan dapat naik pun.... =(
Que panjang hari da nak malam... So tengok dari bawah je la... =(
Before balik!!! Se das kat pintu gerbang gebang... Ahaks...
Yang ni pulak area pelabuhan private bot... Ayayai!!! kami da mintak daddy beli jugak....
Sebab sini sume transport half price..... ;-p
Tapi nak ke daddy belikan?? Huahahaha!!!!
So amik gambor pun jaaaaadddiiiiiiiii laaaaaa......
Kan adik kan... Kite amik gambor....
Sampai LEBAM!!!! wahahahaa!!!!
Elelelee si adik... comel la tu konon...;-p
Last before balik homestay... Granny pun nak begambor gak!!! ;-)
Si Adik buat-buat tido... budget comel... Ahaks...;-p
Lama tak tido ngan adik.... best gila malam tu kitorang jadik senget... Tido tapi bley amik gambor... Huahahaha!!! ;-p
Pastu kaki pun nak amik gambor jugak!! Ayayai!!!! Ahaks!!!
Nih dah hari kedua dan hari nak balik ke pangkal jalan.... Bekpes dulu... Roti canai best!!!
Anak ngan mak dua2 sama suka MERAH!!! ahahahaaa!!
Yey!!! Da sampai Kota Mahsuri... Adik x sempat-sempat suh amik pict dier...
Along pun nak jugak!!!
Our parents & granny!!
Tu dia masuk kena bayaq cheq!!! Tak pa!! nanti tak de orang nak bersihkan toilet lak...;-)
Before entry....
Masa nih baru kuar toilet!! Muahahaha.....
Nih la dia Makam Mahsuri... Kabarnya jasad tiada di dalam ini kerana bimbang dijadikan tempat memuja... Ye lah u ols, ade ke beauty jumpa pisang bederet diletak kat makam nih.... Uish!! Beauty sempat sedekah Al-Fatihah...
Jom tengok rumah Mahsuri....
Eeh teliuk dier cenggitu....;-p
Nih semua rumah sedara mara Mahsuri serta teratak Ayah Bondanya...
Nih tingkap rumah Ayahnda Mahsuri... Pandak Mayah
ape je yang daddy terang kat mummy tuh....
Ni lah dia rumah Mahsuri....
cak!!!!
Adik feeling nak parut kelapa gitu...;-p
Posing je lebih!!! Balik2 muka adik!! ;-p
pandai ke guna dapur kayu dik oiiiii!!
Nih buaiyan endoi...
selalukan orang buat kenduri aqeqah... Tapi skang nih pakai buaiyan letrik canggih..=)
Serius beauty sangat feeling duk dalam rumah nih... Rasa beauty sendiri berada di 1000 tahun yg lampau....
Gambar Mahsuri... Ada lah sikit rupa ngan keturunan ke 7 dia.. Aisyah...
Alamak tak nampak kapla!!!
Ok ngam!! Seb bek adik nye tangan panjang!! Ahahahaaa!!
Ok dah jom gerak gi tempat lain...
Nih telaga mahsuri... Dalam nya 15 kaki... Perghh!!! Masuk tak timbul balik... Erkkk!!!
Adik...
Along!!
Nih lesung dulu-dulu... Berat!!!!
Sampai tejelir lidah beauty... Ekekekeee
Nih rumah sape tak ingat... Hui!!!
Dalam nih ada tayangan video tapi belum bukak =(
Burung Merak tak aci... Time kami datang kembang sikit je ekor dia... Mummy datang kembang banyak.... Cisss!!!
Jantan Betina... Weewiittt!!! ;-p
Diorang main nih best!!!!!
Beria cari Beras Terbakar......
Rupanya sepinggan je yang adooo... Haishhh!!!
Finally before balik ke Jeti!!!!
Kami nak pegi kat Helang!!!
Terbang kat sini dulu!!!! yey!!!!
Di angkasa yang luas... Terbang Sang Helang bebas!!!! Menebarkan sayapnya.... (nyanyi lagu Syarifah Aini)
Weeee!!!!!!!
Peaceeee!!!!!
Foto Gediks!!!!
Gah Sungguh!!!!
Ecececceee.... Comel ke??? Ahaks!!!
Adik saya memang comel..;-)
Cantik Cantik Cantik....
Seronok... Seronok.... Seronok....
Ade rupa pelancong Korea tak?? huahahaha!!!!
Nih pelancong industan baju rambu-rambu!! ;-p
Bawah sayap!!!!
Dah nak balik... Pemandangan di jeti... Selamat Tinggal Langkawi...




Tamat lah sudah cerita di langkawi... banyak gilak pict kat langkawi... Ihihihiiii.... Dua2 beradik suka ber photo gediks kan... ;-) Ok lah kita jumpa di Thailand..... Daaaaa!!! ;-)

No comments: