Thursday, February 10, 2011

CNY Holiday Part 1...


Ayayai!!! Dah ari kamis belom hapdet-hapdet lagi pasal holiday REDAH AJE beauty sekeluarga kan.... uhuk uhuk.... Diz time Mr. Hubby tidak bersama kami merasai enjoy & fun sebab terpaksa ke luar daerah untuk shoot wedding... As u ols noe dia pi shoot wedding Seila kat terengganu... Yang mana wedding nya sangat superb for me... Simple but nice.... Congrats to them... ;-) So beauty akan haplod gambar je sambil bercerita oke.... Percutian kali nih dimulai dengan Pulau Pinang Pulau Mutiara, Alor Setar Kedah, Langkawi, Danok Thailand, Kokdiang Kedah dan kembali ke KL.... ;-) Jom kita mulakan haplod pict yang belambak-lambak... So beauty akan pilih random je part by part oke...;-)

Starting from kami berada di Penang dirumah auntie tershenta.... Kononnye plan nak duk lama kat sana buat spa bagai tapi apo kan dayo... Mummy & Daddy plan lain pulok.... Hui!!! But we have so much fun on thursday nite having bbq with our family... Ramai yang ada, Family Cik Nah (Tuan RUmah) , Family Mak Itam , and of coz my family.... Mak ngah pi sana lambat we ols da blah... Cik Ali have to follow hes wife's family... Jadi lah 3 family pun da riuh rendah... Sempat we ols pi Botanical Garden tengok monyet2 yang manyak sangat... Pi gurney plaza yang sume butik closed!!! Ayayai!!! Pi mamam PASEMBOQ!!! Maveles!!! Repeat again nanti...;-) Below all the pict sepanjang di Penang... Layannnnn!!! ;-)

Before outing testing camera... Cik Burn kusyuk study heli nye... ish ish ish...;-p
Nih anak dara... Baju itam Ika (beauty's cousin), Baju merah Pila (Ika's cousin)
Okay si Lil Sis oso nak nyebok...;-p
Tambah lagi mak itam & oso si kecik jelir lidah... Geram!!! Rindu!!!
Pemandangan dari dalam kereta menuju ke Pulau... =)

1st destination in Penang... Botanical Garden....

Dah sampai.... Oke nih Acik saya HBO yang senget!! ;-p
Wifey Mr. Photog yang shubby...;-p
Mummy & Daddy yang asik bekefit.... ayayai!!
Kami tak naik nih coz memilih untuk berjalan kaki... Lebih sehat ;-)
Granny & Mak Itam yang muka baragas... muahahahaaa!!!
Okay if nampak kat situ ada monyet yang sedang meyusu anaknya.. Comel!!
Nih pulak monyet yang mamam eskem sendirian... ekekekkeeee!!
Sebenarnye they ols tak dibenarkan untuk diberikan makanan.. Tp tourist lain tak faham bahasa.. Hui!!!
Acik & Lil Sis
Acik & Beauty
Manyak nye monyet!!!! Sape nak sekor bley datang sana eh..;-p
Oke nih aksi lushah!!! Mummy memang suka raba orang... Muahahaha!!!
(aksi ini tidak boleh ditiru untuk mereka yang belum berkahwin oke!!!;-p)
Asal nye ai sorang je nak hambik gambor kat sini.. Sekali 2 senget nih sebok!!! ;-p
Pastu semua pun nak menyentil.... ;-p
Oke lah kasi can!! Ahaks....;-p
Romantika de amor la konon.... Ahahaha!!!!
Tengok lah tuh asik suh orang hambik gambor diorg.... Ayayai!!! ;-p

2nd destinantion in Penang... Gurney Plaza & sewaktu dengannya.... =)

Sory guyz, shes not available anymore... Kawan ngan oghang nogoghi sombilan lak tuh!! ;-p
This woman lagi lah not available... Dah tercalit nama suami di dahinya... Huahahah!!!!
Kebetulan si Lil Sis adalah tahun Arnab... =)
Budget-budget je si adik nih...;-p
Oke ni beauty yang ngidam.. Pasemboq... tapi last-last sume lahap dengan kebuluq.... ahahahaa... teringat-ingat oke... Daddy sampai thailand carik mende nih... Ade ke patut?? ;-p

Sampai rumah dah senja membebel Cik Burn diorang start bbq dulu... Sowi Cik Burn jalan jem... tu la sape suh tak folo.... ihihihiii ;-)

Nih Pak Itam chef sarjan pencen tersohor...;-)
Mak Itam jadi komando while acik tukang sapu... Muahahaa!!!
Ayayayi!!!!! masa nih perut da munyik2..;-p
Cousins!!!
I really miss this two lil boy... U all noe me sangat sayang depa... ;-)
Ape je yang beauty gelak... Yang len serius konon..;-p
Maveles!!!!
tengok la tu tak sabar!!!
Pict nih beauty jeles... Kita duk sibuk bbq dier duk photo gediks sendirik!!!
Udang nih beauty yang masak ;-)
The Chefs.. Accept the blue caftan one... Die menyentil jek..;-p
nampak sangat lagi 2 orang tuh posing lebey!!! ahahahaaa
Nih pakar membelah kelapa... Air kelapa fresh & best!!
Kebuloq!!!
Nih 2 anak dara memang tak sopan... Huahahaha!!!!

Okay abis part 1.... Memang sedey sangat tak dapat stay rumah acik lama-lama... Acik oso sad we ols nak gerak awal... Wut to do nek kete ngan mummy & daddy so have to follow them meredah... If beauty drive kete sendirik sure lepak sana sampai pe yg di plan bejalan abis... =( Tak pe lah acik... Next time i'll drive by myself & go there with Fizzy jek....;-) I miss u & family... InsyaAllah tak de aral kita jumpa lagi dalam masa terdekat oke...;-) So next entry kite continue lagik oke... Daaaaaaaa!!!!!!!!!

2 comments:

ahmad said...

aik???x manpak pon masa kat pulau..hahaha

misz beauty said...

invisible... hihihihiii