Saturday, January 29, 2011

The Rapunzel @ Firefox

Okay tonite we had really2 sad news.. My lil sis, Miss Veronica her fox dat we call rapunzel @ firefox was gone... Dia ada masalah da dua tiga hari tak buang air kecik... We ols da usaha pi antar klinik sampai klinik ke dua my lil sis pegi the doct da injek dier... Sementara nak tunggu monday nak antar pi upm veterinar... Sebab private have no specialist in exsotic pets... Beauty memang terasa sangat sedihnya coz masa siang beauty yang pi hantar klinik and masa tu pun da nangis-nangis tak sanggup nak dengar the baby fox menjerit tahan sakit agaknya while the doct picit perut ke pundi kencing dia untuk kuarkan air kencing dia... Ya Allah memang tak sampai hati dengar beauty da tutup2 telinga... Then bila dapat news from lil sis yang dia da tak de bejurai2 air mata beauty tak kisah la tadi beauty kat one u pun... Entah la da memang kami ni sayang binatang2 manja ni agaknya kan.. Masa kucen beauty ilang satu malam pun beauty da macam orang gila nangis carik... Apapun buat my dear lil sis... Sabar oke sayang... Allah tu syangkan dia sebab tak nak dier derita sakit tu sebab dia mati dulu... Along pun sedih jugak... To our dear fox we love so much!! =( BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

4 comments:

copycat said...

pet ape nie..kucing?

misz beauty said...

nope... musang... musang yang comel manja dan sangat cerdik.... =(

Shaheila Malek said...

huhu siannya, kita yg sakit perot ni pun tak tahan, doc tu leh lagi tekan perot bagi air kencing keluar.. sabar taw ):

misz beauty said...

Tu la tu... Dia pun da xde skang ni... Family kami sume sedih... :-(