Friday, January 14, 2011

New Gadget...


Salam u ols... Semoga bergumbira di pagi Jumaat yang indah lagi sejuk nih ye ye ye...;-)

Mula-mula tak mo show off ekceli sebab bukan diri sendirik punye kan tapi ai nak show off jugak tak pedulik ape orang nak kata... Yang penting gadget nih dibeli untuk ai guna jugak... hihihiiii.... ;-p

Haaa jangan tak tau u ols... Mr. Hubby telah membeli IPAD ye u ols...
*
*
*
*
*

Ayayai!! Den sobonar eh tak tau dio nak buek apo ngan ipad tuh... Sebab da sedia maklum dier bukan reti guna barang-barang berkaitan jenama Apple sedap lagi berkrim nih... Hihihiii... Rupanya dier beli tuk wat presentation photo to our beloved customer... gambar senang nak loading, sharp lagi terang dan jelas... Plus ianya ringan berbanding lappy.... Stylo pun ye la tu kan tapi tamo ngaku... Wahahahaa!!! Oke lah boleh diterima lah penjelasan berkenaan walhal mula-mula haku nak mengamuk sakan dier pi benda alah nih kan... Bukan pe, masa tu duk kenang nak wat pe lagi menatang nih sedangkan lappy kat umah dengan acer, dengan mac book... Pastu wifey already have iphone... Hes got the blackberry... Kan membazir namanya tuh... Hish!!!!

Kejadian nih berlaku pada hari kelmarin tak ingat senin ke selasa dier ajak beauty dinner kat luar... Nak belanje wifey mamam Portugis Grill katanya kat mid valley... Dah le beauty tak berapa sehat kan... Harus la malas nak drive tapi kene gagahkan jugak... erk!!! Abis mamam dier boley pulak ajak jenjalan lagi pusing garden... Dah tu beauty da tak mampu nak meneruskan perjalanan so beauty pi duk kat bangku yang de dalam garden tu then tengok dier masuk kedai Apple... Ingat dier pi tengok-tengok je so beauty pun sibuk la melayan fb kat iphone kan... Hihihihii... Sekali dier kuar dari sane bawak plastik kedai tu dengan niat nak masukkan new dvd player yang dier baru beli tuk beauty sebab dvd player kat umah dah ranap... Mane tak nye si tesco tak bagi plastik beg tuk player tuh... Harus kene menjenjeng je kan sampai ai penat u ols... Tapi bile tiba time nak pi cari makanan kucen beauty baru perasan yang dier jenjeng 2 beg plastik dan nampak bayang-bayang si ipad nih... HAaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Baru dier menggelabah gelak-gelak pujuk beauty... Hohohooo!!!! Moral of the story lenkali pape bincang dulu ngan isteri... Bukan lah nak halang beli or wat eva tapi kene timbang tara dulu ia adalah keperluan atau napsu.... =)

So now segala application ai yang menghaplod... Mr. Hubby memang zero dier tau tengok je... Bek dier belajor editing katanta dr bende alah tuh... ;-p Lagipun katanya bawak jumpa client when needed je the rest nak kasi wifey main GAME dalam tu.... Wahahahahah!! Syok u ols... Nak main game PSP ai tak reti, Mr hubby je duk ngadap PSP tuh... PS2 dah teperap je sebab sume game lawan-lawan.... Wifey asik men game iphone tak puas skrin tecik.... Huhuhuuuu... So now puas hati men freeding frenzy gedabak besau!!!! Wakakakakaka... Oke u ols... Sekian lah berita tuk kali nih.... Dah de gadget baru afta diz tak tau la ade penambahan ape lagi... Yang fenting katil kat ikea tuh da tebayang-bayang dalam kepala gongga beauty nih.... Ahahahhaaa!!!!! Daaaa ;-)

No comments: