Monday, December 13, 2010

Jalan-jalan ke Pantai Timur...

Salam u ols... Mudah-mudahan ceria di pagi isnin nih walaupun beauty tau u ols mesti liat nak bangun pagi hari senin nih kan..;-p

Beauty tak de nak cite pendek sangat atau panjang sangat... Just nak cite pasal last friday & saturday beauty wif Mr. Hubby and the teman-satu-bas pegi jenjalan kenduri kawen nun kat pantai timur di Besut, Terengganu... Fuh mangai, gile jauh en en en.... Kebas montot and kaki beauty duk dalam bas yang sejuk mejuk tu kan... Seb baek de Mr. Hubby duk bawah tiak dier panas ckit... Ihihihiii....;-)

Perjalanan ke Terengganu kami nek bas jek fengantin sediakan so saving budget, and bley tdo sepanjang jalan... Hihihiii... We ols betolak around 10.30pm then tak terus ke ganu, but we stop by at Rantau Panjang... Haaaa!!! hamik kau sampai sana we ols... beauty & Mr. Hubby da siap-siap bawak paspot da ingat nak terus ke Thailand tapi haruslah seriau kan tengok bot dier yang tak berapa nak safety tuh... Ngeri ckit so beauty kate kat hubby tak pe lah bb... next time je we go there by flight... terus ke Krabi Island la gamaknye kan... ;-p Nak jadi cite ngan tak mandi nye just basuh-basuh muka we ols sampai kat sana terus pi bekpes dulu la kan.... Mr. Hubby mamam sampai 2 kali u ols sebab katanya 1st punya nasi kerabu tak mengancam... Yang ke dua pun sama je sebenarnye... Bley tak dier kata kat pasar malam Teman Medan PJ punya nasi kerabu lagi best... Ihik ihik ihik.... Air tak yah cite lah kan harus manisssss sangat macam muka mak cik yang buat air tuh...;-) So pegi makan pagi sampai 2 tempat sempatlah menanti kedai-kedai kat market tuh bukak en en en... Beauty shoping macam mak-cik mak-cik... Harus lah u ols, orang sana kirim orang sini kirim... Hui!!!! Yang fenting ai dapat Mr. Froggie yang besau lagi comel dan gebus from Mr. Hubby kan.... Senyum lebau beauty mengangkut patung tuh ke hulu ke hilir mengakibatkan mereka-mereka yang ado cemburu buta.... Wakakakakakaaa ;-p

Abis shoping kat sane dengan pak cik mak cik siap borong periuk belangan telinga kuali bagai so we ols sume pun betolak lah ke besut... Harus beauty pelik nape tak heran sangat nak sampai umah fengantin cepat rupanya belah-belah sana memang besanding lambat... Kami sempat mandi manda make up santek-santek dan begosip... Dekat kul 3.30 kot baru fengantin lelaki sampai dan besanding... Kawan beauty tuh sangat comel... Dan beauty sangat happy pelamin dier and sume-sume lah santek... Dier telah ikut apa yang beauty berikan sedikit nasihat yang beauty kasik tuk her big day.... =) Oke pas ni bley tukar bidang i jadi Wedding Planner... Muahahaaaaa!!!! Sampai dak-dak nih kata... "akak nih sume pun bley buat.. bisnes, make up, wedding plan"... Ha tinggal nasik lemak je ai belum jual.... Tengok lah mana tau tetibe nak wat bisnes nasi lemak pulak kan... Tapi yang grand punya laaa... ihihihii ;-p

Da abis tengok fengantin perut pun dah di isi kami pun besiap-siap untuk pulang ke pangkal jalan... Uhuhuhuuu.... Sempat singgah beli kepok lekor... Ingat dapat beli yang kat KT tuh tapi abang driver kate we ols tak lalu sane coz jauh so lalu grik... Haaaa lupe lak mase perjalanan pegi we ols lalu grik terserempak ngan GAJAH u ols... Dier tengah melintas jalan... Dalam kul 3 4 pagi jugak lah kot... Ihihihiii.... Seb bek bas tak kene sepak ngan gajah tuh...=D Ha sambung balik bab kepok tadi... Beauty punya lah borong kepok2 yang ado sampai hubby gelakkan beauty then said " nape sayang tak beli kedai kepok ni sekali?? "..... BuweeekkK!!! Harus lah borong sakan, kite nih ingat kat mak dier, mak kite, kawan yang mengirim lagi... Pastu bile sampai kl pukul 4 pagi dier gak terus suh goreng dan dan tu jugak... Hui!!! ;-p Ok lah, penat bebel dah jom tengok pict yang ado... ;-)

Okay nih awal pagi we ols sampai... Kat area jeli.. Rumah pun ada kubah kan...

Area stesen bas rantau panjang... breakfast time...;-)

Mak cik nih dibantu oleh anak dier yang pening2 mengira orang nak bayar ;-p

Dier pi carik tempat mamam lagik... Ayayai!!!

Merokok tidak baik untuk kesihatan...=)

Hubby saya tak merokok...=)

Tapi dier kuat mamam!!! Nih 2nd breakfast dier.. ;-p

Tapi wifey yang jadi chubby ;-D

Tanya kawan ape yang best kat RP tuh...

Wifey sibuk gedik santai begambor..;-p

Okay smile... Mulut bb penuh makanan..;-p

Ni lah Sg. Golok..... Seberang tu dah Thailand...

Oh bot dier tak berapa nak selamat... erk...

Dari KL ke RP asik carik bundle..;-p

Tarik tangan wifey sebab wifey majuk tak sempat tengok bebear..;-p

Jersey tak beli pun sebab tak tau gred hape... Tapi murahhhh sangat... Then balik KL tekenang2... Padan muke sape suh tak beli ;-p

Yey!!! Dapat Mr. Froggie bb belikan!!!! TQ Mucuk!!;-p

Okay da sampai umah fengantin... Nina & Azhar

Mamam dulu.... Nih dak comel gembira beauty nak ajar dier make up..;-p

Queen of The Day!!! Nina =)

Shomel dier... Congrats sayang..;-)

Okay... Semua dah jadi Mrs. Wifey ;-)

Pengantin da sampai!!!!!

Raja Sehari...=) Pelamin santek...

Acara memohon restu dan ucapan terima kasih =)

Dah abis jom balik!!!! (tengok dalam mulut bb de makanan lagi... ish ish ish)

Bas yang sejuk mejuk....

Mr. Hubby & Mrs. Wifey =)

Sayaaaaannnngggggg dier!!! ;-) (misai cali caplin..;-p)

Wifey yang chubby wubby..;-p

Okay time to borong the kepok!!!!

Sengihhhhh je kan kan kan..;-p

The Kedai!!!!

Uish hambik pict montot orang bb nih!!!

Tengok mamam lagi.... Ish ish ish... pantu tido sampai KL..;-p

Tu lah dier sekian berita terkini acara bejalan beauty.... Ari ahad semalam we ols bedua duk umah je tak de gi mana-mana rest best gile... Main dengan kids, mamam, tengok tv, begusti... Wahahahaaaa.... Tu je keje kitorang laki bini semalam.... ;-) Okay u ols... Selamat bekerja... Daaaa!!!!

4 comments:

Kasmawati Jaafar said...

e'eh..dekatnye thailand!! *kagum*

tigrismalaya said...

haa..muka org bekpes tapi tak mandi..

btw, besut kat ne umahnyer?

misz beauty said...

sis tak penah sampai ye?? dulu masa az dajah 4 selalu la gi seberang sane step mother org sane... da bepuloh tahun tak gi baru ni nampak balik...=D

tu la tu kan... nak wat cane musafir... ihihiii... besut kat seberang jerteh kot...

be said...

華麗夢想夢世界酒店經紀酒店工作酒店上班酒店打工禮服酒店禮服公關酒店領檯華麗夢想夢世界酒店經紀酒店工作酒店上班酒店打工禮服酒店禮服公關酒店領檯華麗夢想夢世界酒店經紀酒店工作酒店上班酒店打工禮服酒店禮服公關酒店領檯華麗夢想夢世界酒店經紀酒店工作酒店上班酒店打工禮服酒店禮服公關酒店領檯華麗夢想夢世界