Thursday, December 16, 2010

Somebody Call 911!!

Hye sayang sayang beauty sekalin.... Hari nih beauty nak story mory pasal fire training... bukan FIRED!! okay... hihihiii.... Pepagi lagi masuk opis da dengar ceramah pasal kebakaran.... Ape itu kelas-kelas api... Apa itu alat pemadam api yang banyak jenis rupenye... Ai tau yang sedia melekat kat dinding tu je u ols... Pasni insyaAllah da boley jadi bomba kat rumah sendirik... Mana tau tengah goreng sutun termeletop ke kan kan kan... Iihihihiii.... Dengar ceramah tu biase lah mesti ngantuk punye kan... Ayayai!!! Pastu time buat demo tuh terus segar bijik mata beauty yang sepet nih... huhuhuuu ;-p Jom layan pict masa demo tadi... Diz time tak sempat nak kuarkan camera juz guna iphone je... Pastu malas nak edit medit.... Ihik ihik ihik... Layanzzzzz;-)

Penerangan tentang camne nak guna benda alah nih... Yang fenting if masa kebakaran sebenarnye jangan terlalu panik takut nanti nak pull tali tu pun lupa..;-)

Latip sengssss bersama incik bos... Comel je bos pakai baju tu...=)

Duk jauh dari tempat hambik pict nih pun da rasa bahang u ols...

Okay my turn...;-p

Ops... Sowi tunjuk montot... ;-p

Okay semburrrrrrrrrrrrr!!!!!!

Api makin besau ade lah gara-gara angin kencang jugak dat time.. 1 tong setengah baru padam... erkkk!!!!

Wawa pulak.... Kene kejar baru nak cuba...;-p

Siap fara yang pakaikan baju...;-p

Wawa dapat maen air.... Best!!!!

Tapi dengan air, api lambat padam...

Yang nih namanya Dengan Bantuan.... sebab tekanan air kuat menolak...

Okay da abis... US ;-) Maafkan 3 monkey kat atas tuh... Hihihiiii

Sekian untuk aktiviti hari nih.... De singgah lawat blog-blog yang sempat tadi sume cite pasal Narnia... Adoyai!!!! Tak bley jadi nak kene pi tengok gak... I miss Aslan... =) Daaa u ols..;-)

2 comments:

Jehan Najib said...

weeeeee.. bestnye fire safety briefing gini kitorg aritu tkde pon praktikal2 gini.. smua teori. ada tkde pon... just fire evacuation.

misz beauty said...

ha best kan even mula2 takut... tu lah best keje kat sini... sume dpt test..;-)