Tuesday, December 21, 2010

All about mummy & duck.... ;-p


Salam peeps... Okay juz straight to point... As beauty said yesterday beauty mau cite about mummy beauty.... Kisah beliau diwaktu tingkatan satu... Yang bagi beauty memang sangat lucu lah but i dunno for u ols pulak en en en....;-p

Last sunday beauty kan kuar ngan mummy pi shoping moping sikit then sambil melayan jalan jem beauty pun sembang-sembang la ngan mummy pasal kucen, ternak binatang dan sebagainya... Sampai la mummy cite pasal kisah dia membela ITIK!!!! Haaaa!!! Ye kawan-kawan mummy saya pernah menjadi penternak ITIK.... Ihihihii... Pulak tu dia membela itik bukan sebab nak dijual or nak jadi kaya.... Tapi sebab itik tu COMEL.... Ye lah kan anak itik kan memang comel dan gebus.... Jadinya dia pun bertanya kat jiran sebelah rumah dat she call MAK CIK EMBUN.... "mak cik, boleh tak saya nak bela anak itik tu.... tapi saya nak 2 EKOR je" kata mummy.... Then mak cik embun tu kata " boleh... nanti mak cik kasi kat ko 2 ekor, sekor jantan dan sekor betina..." Jadi mummy beauty pun pulang ke rumah dengan hati yang riang gumbira bagitau kat abah nye (arwah atuk saya la kan... alfatihah tuk arwah atuk... amin) ... "abah... mak cik embun nak kasi anak itik 2 ekor... nanti abah buatkan reban ye...." minta mummy beauty kepada abah kesayangannya.... Jadi esok nya arwah atuk beauty tuh pun buat lah sebuah rumah yang kecik tuk menempatkan anak-anak itik yang mummy beauty tu dapat..... SO bermulalah babak mummy beauty sebagai penternak itik.... KUEKKK!!! KUEKKK!!! KUEKKKK!!!! ;-p

Cite nye tak abis kat situ... Mummy beauty nih dianugerahkan sepasang tangan yang kalau bagi dier buat ape pun insyaAllah jadi... Tak kire lah tanam bunga ke or else paling pro masak memasak.... Jadinya anak itik yang diternak semakin membesar.... Lepas da besar dan dah tentu yang dibela jantan betina so yang betina tu pun BETELUR... Ha best kan... So dier pun menjerit-jerit bagitau kat nenek beauty "mak!!! mak!!! itik betelur!!!!" haaaaa... excited gile kan... pastu nenek kata "amik lah telur dier, tapi tinggalkan sebiji dua... if tak nanti dier majuk tanak betelur lagi".... Haaaa this thing beauty pun baru tau masa mummy cite kan beauty tuh... So makin kerap lah si itik mummy tu betelur dan yang paling mummy beauty suka telur-telur tu dier amik tuk buat CAKE... So then bila dia guna telur itik cake yang dia buat jadi betambah gebu.... Hihihihiii..... Tu sebab la anak-anak mummy sehat-sehat kan kan kan... Sebab mummy nye pandai masak..;-p

Ok lah abis bab telur... Afta dat mummy cite lagi... Telur-telur yang tak diambil mula menetas... Jadinya itik-itik mummy beauty pun semakin banyak.... mula-mula banyak dalam 4 5 ekor je dier syok lagi tengok itik-itik tu tekedek-kedek masuk reban bila da petang kan.... Tapi bila da makin banyak mummy beauty dah PANIK tak tau nak buat ape.... Sengal je kan.... Itu pun dia boleh panik.... Mujur reban yang arwah atuk buat tuh boleh handle lagi pertambahan itik-itik yang hado.... Ihihihiii..... Bila da jadi banyak mummy beauty pegi kat mak dia kata... "Mak jaga lah pulak itik-itik tu... orang da tak nak bela... orang suka anak itik je... yang dua ekor dulu... mana tau boleh jadi banyak cam ni".... Ahahahaaaaaaa..... Ade ke cenggitu.... Dia kata bila itik tu da besar dia jadi geli.... Ahahahaaa..... Almaklumlah masa tu mummy beauty tingkatan 1, pikiran pun tak berapa nak waras lagik... Lurus bendul.... Wakakakaka... (jangan marah mummy...;-p)... Nenek beauty ape lagi memang syok la kan... Dier boleh buat jual.... Lagipun itik-itik tu rajin betelur dan makin banyak.... Income dier ade lah salur kat mummy sikit.... Huhuhuuu ;-)

Begitu lah cite dier... Sampai sekarang kalo beauty ingat mummy beauty cite duk gelak sorang-sorang... Mana tak nye... Ada ke dier boleh pikir anak itik tu akan sentiasa jadi anak itik dan bedua je.... Hihihiiiii.... Mummy... Mummy.... ;-p So skang ni mummy da tak bela itik dah... dier bela teddy bear besar-besar je dalam bilik dier.... Like mother like daughter... Ihik ihik ihik....;-) Moral of the story.... Kalo nak buat cake guna telur itik ye... Baru gebu....;-p (ntah ape2 ntah...;-p)

Ok lah da abis bercerita... Next time cite lain pulak... Nanti beauty korek-korek lagik.... Daaa u ols..;-)

Nih la rupe duck mase tecik... Yang mummy beauty suke comey gebus... ;-p

Bile da besau cenggini dier geli pulok.... Ayayai!!!! ;-p

4 comments:

tigrismalaya said...

hahaha...comel citer nie..
boleh mummy as tak terpikir itik2 bakal membiak..

eh nak berjiran jugaklah ngan makcik embun..minta itik terus dikasinyer

misz beauty said...

tu lah pasal kak reen... dier ingat akan sentiasa jadi anak itik je... pastu siap geli geleman lak tu bile itik da besau... huhuhuhuuu... beauty bedekah2 ketawakan mummy masa tu...=D

jiran dulu2 bkn cam skang ni kak reen sume kemut.... mak cik embun tu tak tau la ade lagi ke tak duk kat quarters upm tu... =D

Anonymous said...

makcik embun tu dah meninggal la along.....innalilah...

misz beauty said...

mummy - lenkali put ur name afta comment okay!! ;-p

oh ye ke da meninggal... mummy x bg tau pun ari tu... uhuk uhuk uhuk... innalillah...