Wednesday, December 01, 2010

2011 Budget...


Salam dear all... Nak buat entry party last week tapi pict belum di edit oleh Mr. Photog so haruslah i menyabarkan diri yang tak sabau nih kan... Membebel-bebel beauty kat suami tersayang kerana dier tak transfer-transfer pict tuk diedit dan diberikan pada beauty... Kengkawan gegerls lak sume dah tanye... Hadoi!!! Nyesal tak carik LX3 punye charger betol-betol... If not guna LX3 jerk pun dah memadai... Cepat ckit bley haplod pict en en en...;-p

Okay dah lari tajuk... Saje beauty letak 2011 budget nih... Maklumlah now we old da sampai bulan Disember penghujung segala bulan yak ni penghujung tahun... Wah panjang betol makne... Ihihihii =D Tak banyak yang beauty nak list kan tuk berada dalam budget 2011 nih rasanya sebab yang ada dalam list sume list yang modal besau tak hengat... So buat puan beauty dan incik suami... Sila ikat nafsu selepas nih ye ye ye... (macam boley jek en en en.... da la pantang nampak!!!) ;-p

List yang berada di carta teratas adalah :

1. Rumah .... Haaa!!! nih wajib ye u ols memandangkan harga rumah semakin meningkat... takkan nak harap rumah yang mummy beli kat bangi tuh harus laki ai jauh gilak mau keluar kerja mencari rezeki yang halal... ihik ihiks... so then kene cari rumah tengah-tengah antara tempat kerja kami berdua... now juz nice tapi owner rumah macam tak bercadang untuk menjual rumahnya kepada kami.... =( So sewa lah dulu kan.... Rumah yang diidam bukan lah banglo, kondo or so on.. Cukuplah sekadar selesa dan boleh menjadi syurga dunia kami... Kalau boleh beauty nak rumah teres jugak lah kan... Setingkat lagi bagus tak yah fening-fening nak kemas atas bawah... Tak besar sangat dan tak kecik sangat... Sedang-sedang la... Almaklumlah kang beli kecik sangat family we ols selalu datang lepak umah we ols... Hihihiii.... Then paling penting ade SECURITY... nih memang antara faktor yang perlu dipenuhi lah memandangkan sekarang penyangak tak kire laki pompuan... Hui!!! Rumah skang pun bukan de security tapi alhamdulillah selamat rasanya memandangkan jiran sebelah yang mengambil berat...=)

Rumah pict atas nih juz nice kan?? pastu renovate ckit... oh oh oh!!!

2. Kereta ... urmmm.. yang nih bley hold lagi kot... kalau de rezeki lebih boley tambah kereta (tamo jual kete comel saya tuh... banyak kenangan dan jasa... mula dari bekawan ngan Mr. Hubby sampai dah kawen...;-p)... if not juz guna dulu je lah kan... Kecuali dah de baby ke memerlukan ruang yang besau untuk bergerak ke mana-mana kan...;-) (tapi if dapat nak demand BMW 5 series bley??? oke kerja keras ckit ye puan!!! muahahahaaa);-p

3. Perabot... kalau da beli rumah mesti nak perabot lain kan... Ahahahaaaa... Skang nih beli yang simple-simple je sebab mengenangkan mana tau rezeki beli rumah cepat so then kami tak perlu nak hangkut barang sampai lebam... Juz nice alhamdulillah skang ada set sofa, meja mamam, peralatan dapur yang lengkap.... tinggal nak beli set bilik tidur dan penambahan-penambahan lain... So far orang datang rumah said "comel je hias rumah... simple & nice... pandai dier pilih".... ;-)

Tu je lah kot yang de dalam list... Nak letak designer handbag, designer shoes & so on beauty rasa setakat nih yang ada dalam wardrobe masih memenuhi citarasa dan keperluan... harus lah kene menyimpan tuk dapat rumah yang diidam kan... Nih kalau asik membeli beg ribu riban bile nak menyimpan... Sian laki ai nok... isteri kene membantu suami... Ececceeeeee..;-) Tapi kalau dah orang hadiahkan ai suke je nok!!!! Ahahahahaaa ;-p

Ok-ok stop merapu... Mudah-mudahan Allah permudahkan semuanya... InsyaAllah amin... =)

2 comments:

cha said...

rumah memang paling penting. top list kan. semoga berjaya capai apa u nak :)

misz beauty said...

yes dear... tq so much.. amin =)