Wednesday, November 24, 2010

Buah Hati Kami...

Ellew dear friends.... Assalamualaikum wbt..;-)

Hari nih malas nak membebel yang emo tapi nak bebel pasal our buah hati pengarang jantung... Nak-nak for Mr. Hubby... Macam yang semua tau, harus kami nih ade bela tucen... Mula-mula manyak la dalam 4 ekor... Pastu tinggal 2 ekor yang membesar sampai sekarang... Gara-gara ibu kucen tuh tak jaga molek anak dier... Hui!!! Then sekor lagik ilang masa raya ari tu... Punye lah beauty and Mr. Hubby sedey gilak bile yang sekor tu ilang... Puas cari keliling taman rumah MIL beauty... Tapi last-last memang tak jumpa... Mr. Hubby lagi lah meratap sayu sebab dier yang rajin tido ngan diorang-diorang tuh....

Dipendekkan cite, kami pindah kami hangkut lah kan sume-sume 2 ekor tucen yang tinggal... Ibu dier we ols tak hangkut pun sebab dier asik pegi menggatal jek tak ingat anak-anak... Kejam tak rasenye?? Tak kot sebab kami bela sampai besau... Kalo mak dier yang bela harus pendek je nyawa dibior tak minum susu bagai... Ish ish ish... Mula-mula pindah haru biru gak la kan diorang nak menyesuaikan keadaan... Tapi afta 3 4 days cam tuh they ols da okay... Pastu siap jadikan toilet bawah as an official toilet for them... Hui!!! Ngalahkan menteri ye nok..;-p So then afta 2 3 weeks cam tu we ols dapat pulak sekor lagik adopted pet from my officemate yang da jadi anak paling manja we ols kat umah... Huhuhuuu.... Skang bile balik umah je tiga2 ekor tunggu kat pagar... sangat sweet okay... beratur jerk tunggu mummy balik keje... pastu bile dengar moto daddy pulak belari-lari pegi kat daddy... hihihiiii.... cume mulut beauty nih memang bising la kan bile yang kecik sekor tuh tak reti-reti membuang di toilet... Sian daddy selalu cucikan hasil pembungan si manja tuh... Tapi mummy nih lagi kesian tau asik basuh carpet jeh... Jenuh ai u ols... Nasib 2 ekor lagik tuh pandai... =D Jom layan pict..;-)

Yang sulung ni memang si manja Mr. Hubby dari dier baby lagi... Skang da garang maybe sebab jeles ngan adik-adik dier... Tapi kalau dua2 adik tak de mula lah ngendeng-ngendeng... Hui!!! Nama timangan KECHIK... Tapi beauty panggil GEMOK sebab skang dier dah tak kechik tapi gemok besau...;-D
Kemain tido nak tempat best....
Siap tutup kepala tak nak orang snap pict...
Tengok muka dier da gemok!!! ahahahaaa

Ha yang 2nd nih paling nakal... Pembuli adik dier... Pastu suka jadikan satu rumah huru hara lari sana sini ntah hape-hape dier kejor... Kalau buli adik dier sampai menjerit-jerit budak tuh dibuatnye.... Ish ish ish... Nama timangan PUTIH... Sebab nye antara 2 beradik dier yg da mati tuh dier sekor kaler putih... yang lain itam... Beauty suke feluk dier sebab badan dier lembik best!!! Pastu muke macam betina padehal jantanssss... Ihik ihik ihik... Pun sama pantang bentang tilam dier dulu landing... Haishh!!!!

Muke sedey kene marah...
Kemain landing jilat-jilat mulot...
Ahahahahaa... mummy dier pakaikan boxer daddy dier... Pasrah je la..;-p

Haaaaa... The last one yang nakal jugak berak nak tempat best... Tido lagi nak tempat best iaitu atas badan mummy @ daddy... Ish ish ish... Si manja MUFFEY... kawan beauty yang kasi nama muffey nih... Tak tau sebab pe tapi macam sesuai dengan kaler kelabu taik hanjing die... Ihihhiiii.... Kalau bab makan sangat tamak... Kakak ngan abang dier abis kene tolak... Wakakakakaa.... Pastu asik la nak makan fening nak layan....

perut da la muncit...;-p
Wat muke shomel... picit kang!!!!
Pastu besaukan mata...... eeeeeeeee
Tengok pict nih terus rindu... Adoyai!!!

Haaaaa... tu lah kisah-kisah anak-anak manja beauty and Mr. Hubby... We ols bela tucen biase je... Tak de nak parsi-parsi sangat sebab hubby kate kucen parsi pemalas... Hihhihihiii... Yang si muffey tu agaknye dah kacuk kan... So agak tembang-tembang bulu dier... Nih beauty tengah ngidam nak bela tucen scottish nih... De sesapa yang baik hati nak bagi??? Ihihihiii... Ok lah u ols... Beauty chow chin chow dulu.... Tataaaaa ;-)

No comments: