Thursday, November 18, 2010

1st Raya Di Rumah Sendiri...

Assalamualaikum dan salam aidiladha buat semua.... Tak terlambat kot nak ucap... =)

This time beauty & Mr. Hubby pertama kali berhari raya di rumah sendiri kan.... Aidiladha dikira raya gak kan even cuti sehari jek.... Heheheee.... Feel dier lain sikit... Sebab beauty memang suke orang datang makan2 kat umah beauty nih.... Even fenat tak hengat u ols... ;-p Dari ari isnin beauty duk betungkus lumus pi beli barang mentah kat pasar malam... Pastu selasa pun pi cari barang-barang lagik... Sampai rumah dah senja terus mengemas, menyiang, menggoreng, memasak dan sume-sume lah... Nasib mummy datang tido rumah beauty membantu ape yang ado... If not tekangkang ai duk handle sensorang ye u ols... Mr. Hubby pulak duk deliver album kat client lagik... Harus dier sempat tolong hiris serai jek... Ceh!!! ;-p Mummy datang pun tolong masuk2 kan bahan dalam kuali jek... Yang lain beauty buat... Gini rupenye rasa masak malam raya sendirik en en en.... Selama nih tolong mummy sikit-sikit jek kat umah.... Hui!!!! =)

Over all semuanya berjalan lancar... Semua makanan alhamdulillah dapat diterima tekak dan yummy!!!! Ihihihiiii... Rendang daging feveret Mr. Hubby clear.... Kuah kacang clear.... Tinggal sup je kat umah tuh buat layan-layan sambil nengok tv en en en... Ehehehee.... =) haaaaaaaaa!!!!! yang faling fenting GAMBOR NON ADO!!! Almaklumlah u ols, beauty tak benti-benti buat keje.... Sampai malam tadi kawan beauty balik jek beauty duk kemas-kemas sume clear ape yang ade harus finggang ai rase nak patah nak meletop u ols.... Mr. Hubby lak asik ke hulur ke hilir pi jemput orang tunggu tepi jalan sebab sume 1st time nak datang... Hui!!! Sakit finggang ai masih terasa hari nih tapi saya perlu bekerja pulak mencarik rezeki... Ewaaahhh!!! Hehehehe=D

Terima kasih kepada mummy, daddy, adik, mum & dad IL... Serta seluruh sanak saudara dan kawan yang datang semalam eh... Tunggu rasa pose pulak next year tapi beauty kene carik maid lah nak tolong siang bawang bagai eh... Ihihihiii....=D

Ok lah u ols... Beauty undur diri dulu... Lenkali sambung cerita ceritun lagik... Daaaa ;-)


No comments: