Tuesday, September 21, 2010

Raya!! Raya!! Raya!!!

Hoye!!!! Dah bley hapdet blog dah.... Mase drive nak pi keja tadi dah ingat lupe lagi nak bawak pendrive... Sekali hubby sms "pendrive saya dah letak dalam camera awak".... Yey!!!! Sayang dier!! Tau sangat wifey dier nih pelupa ya rabbi manyak mamam semut oooooo.... Wehuuuuu... Oleh kerana hubby sik kate bile lah wifey nak hapdet blog so hambikkan 1 shot punye cita ray... ;-p

Ok ok... Back to the Raya story.... Al sedia Al maklum anda semua dah tahu kan this year turn beraya with beauty's family 1st... So malam raya memang taido umah mummy la... Sampai2 umah mummy, mummy dah sediakan tempat taido best dalam aircond tuk we ols... Lalalalalalaaaa... Bukan slalu taido umah mummy.... Biasanya we ols datang lepak balik hari je maklumlah dekat bebenor katenye.... Wahahahahaa ;-p

Theme for this year is RED!!!! ayayai!!! Kami hubby & wifey memang sangat suke kaler ini.... Bley dikatakan tshirt2 kami kat umah tuh memang banyak kaler Me'ah u ols... Ayayai!!! Tapi nak dijadikan cite baju beauty merahnye memang larik ckit la bebanding hubby sebab beauty dah tempah songket merah nyala sekali dapat me'ah yang tu... So blasah je la kan janji me'ah... yang mummy lak pepagi raya pakai fink ngan daddy... Punyelah menyirap.... Sebab baju daddy tetinggal so nak sama ngan daddy nye pasal dier kene pakai fink... Huh!!! Ape2 lah labu janji mummy i memang vogue santek macam anak2 dier... Wahahahahaa!!!! Jangan muntah darah okay!!! ;-p Hubby lak cam biase segak shomel puas hati dapat kaler mase dier kawen katenye... Balik2 says "Sayang... Saya nak pakai merah macam kite kawen ari tu ok"... Baik lah bos... Akan ku turut segala katamu... Tu pun last min baru nak pi beli susah betul nak carik size dier... Seb bek jumpa gak... Ish ish ish... Tapi de bende lucu jadik pas beli baju dier tuh tapi tetttttt!!! dirahsiakan... hanya kami berdua tau sehingga ketawa bedekah2... Wakakakakak...;-)


Destinasi kami on 1st raya was Serdang - Klang - Morib - Melaka and last balik terus kampung bb kat Tg. Karang.... Oh ye!! Beauty baru perasan ramai tol status kat fb beraya di Tg. Karang/Sg. Besar/Kuala Selangor... Ramai tol orang sana eh.... Hui!!! We ols sampai kampung bb pun da dekat kul 1 pagi... Punye lah kefenatan u ols... Mata da bepusing2 bawak kete... Hubby penat beauty bawak, beauty penat hubby bawak... cam tu lah kitorang bedua.... Bley tak next year nak carik SUPIR for hari raya only?? So we ols bley rilek duk belakang memadu cinta taido tak fenat.... Wink wink ;-) Perkataan SUPIR tu hubby yang ajar hoke!! Hehehehee.... ;-p Jom layan pict raya pertama dulu... Tak banyak sebab bb sibuk nak mamam jerk...;-p

Mummy & Daddy... Jambu warna fink...;-p

Hubby & Wifey ;-)

One Happy Family!!! ;-)

Haaa.... Ni mak cik kesayangan den a.k.a mak andam den mase den nikah kawen ari tuh.. ;-)

Haaa.. Yang ni pulak family tak cukup korum... Ntah hilang pi mane pagi tuh... ;-p

Haaa ni hubby nye keje pakaikan songkok jawa kat diorg on da way nak pi kampung... hehehee =D

Irfan pun kena laaa... ahaks...;-p

This 3 stooges tak mo nek ngan mama or abah diorg dah... Nak nek ngan Kak Long & Abg Long je...;-p

Our big family yang tak cukup korum...=)

Just Us... Sibling!! ;-)

Foto gediks....;-p

Ok kite sambung hari ke dua... Hari kedua da berada dikampung bb... Macam biase raya rumah pak cik nye belakang umah pastu terus ke Sg. Besar ke rumah nenek angkat bb... Memang every year mesti pi sana start dari kami betunang lagik... Dah jadik beauty pun sayang kat nenek dier.... Maklumlah dua2 nenek bb dah kembali ke rahmatullah... Embah baru meninggal hari tu dan beauty pun sempat berjumpa sekali je... Mudah2an mereka ditempatkan dikalangan yang terpilih... Amin.... Dekat sane pun tak hambik gambor, bley tak bb kate dier malu nak kuarkan camera... Ceh!!! Camera dah secanggih alam pun malu lagik.... Yang fenting pak cik angkat bb beli motot baru... Besau, laju dan maveles!!! Dulu pakai Z1000 now da tukar lain... COD tuh!!! Hui!!! Bak ckit duit raya pak cik!! Huhuhuuuu..;-p Balik dari sane singgah amik gambor kat sawah la pulak cam biase ar en en en... Hubby sangat suke suh wifey dier posing jadik minah sawah... Pastu siap suh pakai complete songket bersama eksesori lagik... Ayayai!!! Oleh kerana hari pun da nak malam so muke beauty pun da serabai.... ;-p

On da way pi umah nenek... Ini supir sy yg mucuk... ;-)

Hubby suh lentok kite pun lentok... Kete kiri kanan nengok..;-p

Hari sudah petang muke pun xbley bla..;-p

Foto gediks wajib ade... ;-p

Oh saya sangat sayang sama ini mucuk!!! Muaaaaahhh!!!!

Raya ke 3 pulak balik Ipoh la en en en... Kononnye nak balik next week nye sekali mummy merengek2 nak pegi cepat... Last2 dua umah je dapat pi sebab yang len pi beraya... Huhuhuuu... Yang fenting umah Opah mesti la Opah ade en... Cucu kesayangan nak balik tuh!!! ;-)

Cetoet jerk nampak en en en... Next time gune camera beauty je besau ckit... Tak yah tukar2 lens...;-p

Balik tu da melepet so stay another nite kat Tg. Karang... Mummy pulak singgah2 mandi then terus gerak balik... Esok nya beauty & bb balik sempat singgah merayap dulu ke kl, ke the curve bagai.... Sebab nye nak mencarik baju baby for Zack & Wan Hartini new baby born... Lahai sangat chumel cenoet diam budak baik... Her name is Zara Ramadhania sempena kelahirannya di bulan puasa seminggu before raya... Hihihiiii...

Haaa.. De bakat tak jadi mummy?? ;-) Hubby takut nak pegang lembut sgt katenye..;-p

Hari hari seterusnya duk merayap tak abis-abis teman hubby kesana kemari... Sampaikan haptown shah alam yang belum bukak pun dier nak pi jugak layankan je la... Tengok belum bukak terus wat muke tak reti... Ceh!!! ;-p Okay... Next entry pulak sambung raya lagiiii!!! Dah penat duk masuk pict dalam nih... U ols pun bley muntah baca entry panjang2 en en en... hehehee... Jumpa lagiiii!!! ;-)

6 comments:

cha said...

i plak paling takut nk pakai merah hehe.btw nice raya picture babe :)

misz beauty said...

uish... u putih gebu lagi santek pakai merah dear... i kuning buah manggis je... ehehehee.... ;-)

Orked said...

selamat hari raya auntiiiee... merahhnyaaaa

misz beauty said...

selamat hari raya orked!!!!! nnt orked pakai merah jugak okay mesti comel sangat2 then suruh mummy orked out blusher kat pipi bam bam orked...;-)

Azhar said...

wah! raya sakan! hehehe

misz beauty said...

raya mesti sakan!!! heheheeee