Wednesday, September 29, 2010

Abang Malek Wedding!!!

alam and hye u ols... Mesti u ols tengah pening-pening dengan berat badan yang naik gara-gara banyak sangat pegi makan kat open house kan... hehehee... Beauty belum nak pening lagik sebab masih terkawal.... Huhuhuuuu...;-) Makan, makan jugak.... Kesihatan harus kene jaga okay!!! ;-)

Ok diz time nak cite pasal percutian a.k.a attend wedding a.k.a assistance hubby last week... Haaaa!!! Banyak kan a.k.a nye... ihik ihik ihik... ;-p Last week beauty, hubby & hes assistance pi Kuantan Pahang... Untuk beauty if coz lah attend wedding kan sebab yang kawen tu penolong pegawai kat opis beauty.... Mr. Malek one time...;-p Tetibe sampai sana beauty dah tambah job pulak... Jadi SUPIR dan assistance kepada incik hubby.... Hui!! Seb bek SUPIR bebayar..... Tutttt Tutttt Tuttttt!!! Eh eh tetibe engage lak tak bley nak bagi tau bayaran ape...;-p

Pada hari kejadian iaitu hari nikah & persandingan mempelai.... Sangat kasihan sebenarnye sebab tok kadi sampai sangat lambat dari waktu yang dijanjikan.... ni semua gara-gara pengantin yang lagi satu bernikah pada hari yang sama tehegeh2 pengantin lelaki nya lembab tak sampai-sampai.... Ade pulak boleh jadi cam tu... Kalau beauty yang kene memang hangin 1 badan la kan... Sian pengantin.... Tapi Alhamdulillah semua nya dah selamat.... Bila dah time nikah larik so perjalanan lain pun jadi lari la kan... Dari nak besanding pukul 12.30 jadi lah lepas zohor... Tu pun nasib sangat menyebelahi... Betul-betul je pengantin masuk dalam rumah untuk bersanding hujan rahmat menyirami bumi.... Hui!!! Tapi tak lama, kejap je hujan then pastu dah reda so selamat lah kan bley buat outdoor... ;-) Kengkawan opis yang lain pun selamat sampai ke rumah pengantin untuk meraikan pengantin... Harus kami berkaraoke sedas dua kan... (ber das2 sebenarnye... heheheee)... Abang sorang tu la, mula satu lagu duet pastu tambah tambah dan tambah lagi.... Dan DJ tu pulak nek syok dengar beauty nyanyi sampai dengan dier sekali nak duet ngan beauty... Huiii!!! (Beauty pun da lama tak melalak sebenarnye... lepas gian la tu... ahahahaa).... ;-p

Abis makan beradap semua kami bersama pengantin serta supir pengantin... ops, sowy adik pengantin... Heheheee.... Terus menuju ke lokasi outdoor... Harus nak kene tunggu langit cantik lak kan nak buat outdoor... Perlu tunggu ye dengan sabar sebab suami saya nak detail sangat supaya gambar-gambar dier jadik... Baik lah bos.... Seb bek pengantin pun OK je... Terima kasih atas kerjasama....=) Sesi outdoor pada hari sabtu tu je habis hampir pukul 8 malam.... Punye lah lama... Tapi hasil maveles!!! Wink wink wink...;-)

Esoknya shoot for Post Wed pulak... Abis 1 perkampungan nelayan kami konker... Termasuk teluk Cempedak beach tuh... Pengantin pulak comel je kan... Seb bek pengantin ikut cakap beautu ubah konsep pakai gaun... Baru lah omputih ckit... Hihihiiii ;-) Lagipun post wed belah pagi dah buat tradisional abis kan.... ;-)

Pokok pangkalnye memang kali ni sangat overlap... Sampai beauty and hubby gilir-gilir tukar drive dari kuantan ke kl siap berenti tido sume kerana kepenatan... Biase kuantan-kl 3 hours kami buat sampai 5 hours... hui!!! tak pe lah janji kami selamat sampai... dan kulit kami pun dah IRENG gara-gara bejemur di TC Beach!! Ahahahahaaa.... ;-p Pict dekat beauty nih yang biase-biase je guna camera beauty.... Dan ade ckit yang hubby ade siapkan ckit...;-)

keje kuat ye cuk!! ;-)

1 of the weapon... =)

2nd photog...

The groom... ;-p

From groom side...

The tepak sirih... beauty love diz... Classic!!

Cum besday present.... ;-)








Oh my mucuk!!!!










The-Old-Bride ;-p





















Atas nih sume pict yang beauty hambik sendirik using my LX3 and edit secara simple-simple jerk... Hehehee... (sikit hari lagi bley ganti bb lah kan kan kan?? ;-p).... Beauty suke dengan fengantin perempuan yang sangat tidak lokek dengan senyuman chomel nye.... ;-) Buat Abang Malek & Kak Shida terima kasih sangat-sangat atas layanan yang sangat best sepanjang kami di sana.... Kirim salam pada Wak Zakir & isteri atas layanan best diorang... Siap hias bilik beauty & hubby macam bilik fengantin... Huhuhuuu...;-p

Ok lah, esok beauty up sikit pict from Official Photog.... Jeng Jeng Jeng!!! Heheheheee.... Sehingga jumpa di entry esok... Wooottt wootttt!!! ;-)



No comments: