Friday, July 30, 2010

Malay or English?

Wah gitu.... kali nih beauty nak tanye kat para-para kengkawan bloger tegar sekalian lah en.... Perlukah beauty meneruskan penulisan dalam bahasa ibunda kita or in english version eh?? Huhuhuuu.... Bukan pe, lately macam ade pulak beberapa gelintir reader beauty yang from obersea gitu... Uhuk uhuk.... Beauty rase bile diorang masuk sini tak faham lah kan bahasa kite last2 nengok pict je lah... Abis-abis pun entry yang ada english ckit2 tuh.... tang poem2 tang i tetibe nak wishing jiwang2 to Mr. Hubby in english kan... Ayayai!!! Ekekekekekk.... Tapikan nak menulis dalam versi english pun haruslah saya nih having BROKEN english!! Harus kene gelak guling2 ngan u ols kan nengok i punye bahasa and grammar yang lintang pukang.... Hadoyai!!! Malu lah i u ols...;-p Lainlah i punye penterjemah bahasa ade kat sebelah i... Wah macam banyak duit jerk nak hire translator... Weeeehuuuuu!!!! ;-p Tak pe lah en, at least i mengaku i am not an mat saleh shelop yang belagak taw english gile kentang en en en... Huhuhuuu... But u noe wut, saya akan sentiasa belajar dan belajar sampei i fasih gitu... Ye lah en, kalo dah student foreigner datang kat opis nak tanye ape ke bende alah kan, tak kan we ols nak speaking ayam then they ols speaking itik.... Wah gitu!!! U ols cube bayangkan itik ngan ayam becakap... Harus huru hara kan... Mr. Bos pun dah suh staf dier pi belajor memahirkan diri dalam BI kan... Jangan sampei tak taw langsung... Hohohohooo..... Seb bek mummy i masukkan i sekolah omputih mase tecik2 dulu kan.... So tak de lah i lintang pukang tak taw mende sepatah haram en... Wohoooo.... TQ mummy... Muaaahhhh :-* Tak pe lah, selit2 ckit BI dalam nih kire ok lah kan... Diorang tak faham pun i bukan nye kesah sangat... Janji i heppy.... Suh je diorang tengok pict yang ado, pict mantop2 tuh kan... Huahahahahahhaaaaa ;-p Tapi untuk anak2 i akan datang nanti harus lah kene jadik gak omputih shelop.... Walaupun mak dier melayu cinan bapak dier jawarian kan... Wakakakaakakakakak.... Abis kene uli ngan laki i dier balik nanti kutuk dier kan kan.... Dah lah skang nih Mr. Hubby mucuk sorang tuh suke bebenor ngan tebiat baru dier skang... Duk gesek2 muka dier kat lengan beauty... Katenye anak tucen we ols bley buat cam tu, dier pun nak wat gak.... Ahahahaaa.... Geli tekekek2 beauty bile dier wat cenggitu... Suami... Suami....;-p

Ok lah stop about merepek meraban feningkan pale nak wat entry dalam bahasa ape kan... Today beauty is on leave... Having so much work to do... Preparation for my semi final karaoke tonite... Lil sis also participated... So Beauty VS Veronica.. Ahahahaaa.... May Allah bless both of us... Our cough is not fully recovered yet...=( So guyz, please pray for us... Wishing both of us can go to the final... InsyaAllah.... Mr. Hubby working today but hes already prepared his things last nite... Like owest, he will be my OP...;-) Ok guyz, c ya next entry... Love ya so much much much.... ;-p

Last but not least... I mish all my gegerls in diz pict.... Cant wait to see them next week... Spending time for fun, shoping, movies, gossip folks.... ayayai!!! ;-)

p/s* jangan marah kalo english kat atas lintang pukang....;-p


6 comments:

Jojoe said...

hehehe... english or malay, no problemo..jgn bahasa yg i tak paham dahler..hehehe..ari ni pun jojoe karaoke gak ngan adik..hehehe

misz beauty said...

ihik ihik... nanti put bahasa jawa lah pulak... tapi kene belajar dulu ngan Mr. Hubby... huhuhuuu ;-)

Anonymous said...

hallo sissy!
waaa..nice hair la inside this pic..
bila gmbr ni sis??
pretty!!
:D

-roscella-

misz beauty said...

ekekekee... mase nih awal tahun kot dear.... baru pas potong wambut... now tak bley potong rambut da... hubby bising...;-p

dialicious said...

comel je beauty ni..hahaha..tulis bm lebih rileks n kelaka sket.hehe

misz beauty said...

hehehee... tak yah pening2 nak pikir ayat2 kan sis kan...;-)