Monday, June 14, 2010

Holiday in Sabah

Hye u ols... Selamat kembali ke blog beauty... Che wah... Huhuhuuu.. Nak hapdet dari hari senin last2 hari ni baru kesempatan... ;-p

Seperti yang u ols sedia maklum... beauty pi holiday ke sabah last week... And WITHOUT Mr. Hubby... Harus macam2 perasaan ade kan... Happy sebab nak gi ke sabah tempat yang tak penah pegi dan sedey sebab tanpa incik suami disisi... urmmmm... erkkkk.... Perjalanan alhamdulillah lancar tanpa masalah.... Sampai-sampai sane je petang tu hujan... Check in lambat sikit sebab ramai sangat kat resort tu kan... maklumlah cuti sekolah.... So pum pang pum pang most kul 2 pm jugak la dapat landing atas katil.... huhuhuuuu.... Fenat u ols tau tak.... Pepagi subuh buta da kuar dari umah.... Incik suami pun gerak awal ke perak afta hantar beauty....

Kat sane beauty tak de lah bejalan banyak pun sebab tempat-tempat kat sane sume pun jauh-jauh... Dari KK ke tawau pun most 8 hours... Hui!!!! Macam dari KL ke kelantan tuh.... Mangai mangai.... ;-p So beauty kat sane pi jalan area Town KK jerk... Pi pasar philipine yang femes sangat sume duk bercerita tuh... Abis duit i u ols pi jalan kat sane.... Tobat tamo pi situ lagi... Rambang mata sume pun nak beli.... Hahahahaa... Pastu pi hot spring kat kundasang tak silap beauty.... Tak sempat pun pegi gunung kinabalu memandangkan ke hot spring tu pun makan masa yang lama.... Tapi beauty tak mandi kat hot spring pun... Beauty mandi kat COLD spring... Huahahahaaa..... Mane tak nye panas-panas buta nak mandi hot spring harus kulit saya itam legam nanti.... Pastu tenampak ade sign ke Air Terjun kat atas lagi so kitorang beramai-ramai berusaha memanjat nak ke air terjun tu... Tapi sangat puas hati... Air suci bersih, duk kocak-kocak pun still lagi jernih... Siap ade ikan spa lagi tuh.... Orang lain buat fish spa kene bayor mahal--mahal we ols free jerk kat situ.... Syok gilew.... Haaa yang tu memang tak dapat la nak rase kat congkak ke, gabai ke, ulu yam ke kan.... memang maveles!!! bagi sesape yang nak kesana dinasihatkan untuk pegi awal pagi sebab lepas pukul 2 dah tak dibenarkan naik ke atas tuh... sebab ape tu beauty tak tau, mungkin orang-orang sane je tau.....=)

Cite pasal makan... bagi orang yang dah biase ngan makanan pedas-pedas memang tak puas la kan makan kat sabah tu.... Sebab kat sane lebey kurang pantai timur je kot sume manis2... Hadoi... Meroyan gak beauty and kawan-kawan tak dapat makanan pedas kat sane... Huhuhuuu.... Balik KL je terus ajak hubby pi carik makanan pedas.... Ekekekekee..... ;-p

Beauty sampai KL dekat jam 1.00 am.... Sampai umah dekat kul 2 am... Harus kefenatan tahap gaban and pagi bangun pi keje sebab banyak keje kene setelkan on monday tuh.... Tu yang hari nih baru ade mase sikit nak berblogging gitew... Huhuhuuu.... K lah u ols, jom layan pict biase2 from enpon cokia beauty jerk nih... Sebab mase pegi sane, mase tu lah digital cam tak jumpe... Glasses lupe bawak.... Hui!!!! Kalo pi ngan incik suami tuh tak de lak tetinggal bende-bende tuh... Cam tau tau je kan...;-p Jom layan pict yang ade nih.... Pict lain-lain kene tunggu opismate merangkap photog haplod pict ok..;-)

Mase nih da nak mendarat...=)

Haaaaa... Da sampei.... (de ke amik pict mata org teutup si bro jay tuh... dier kate mate beauty memang asik tetutup je sbb sepet... hui!!! ;-p)

Nih 1st menu sesampei je kat sane... Nasi kuning ayam... Bley la tahan... Sebab menu lain pelik sangat...;-p

Malam hari pertama tuh we ols sume pi mamam sea food... Murah gilew u ols... 9 org makan baru 100++... bebaloi2.... =)

Mase nih pulak hari ke 2.... Nak pi hot spring de tempat singgah amik pict gunung... situ pun da sejuk.. Tu lah gunung kinabalu...=)

Ops... Wifey sape lah gebu shubby tuh...;-p

Da sampai hot spring!!!!

Excited nak mandi air panas kononnye nih....

Sekali mak aiiii fenuh gilew org... Panas terik lak tuh...

So we ols nek atas carik tempat nih...

Syokkk oooooo!!!!

Monyet belakang tu memang nyebok.... ;-p

Haaaa ni 2 org opismate beauty yang memang kepala sempoi cam beauty.... kiri Wawa kanan Farra.. yang ujung tu Dr. Aidy... pemurah tu asik blanje kitorang jerk... hehehee ;-)

Mase nih memasing starting lepak kasi ikan makan kulit kaki....

Geli tau u ols plus best!!! ;-)

yang nampak kepala tu lah mr. jay a.k.a jehan... otai serdang tuh... wakakakakkaaaa ;-p

Tengok lah beauty sorang je pompuan yg berendam... Yang len rendam kaki jerk... Rugi kan... Beauty memang tak bley tengok air terjun... Air laut je kureng..;-)

Best best dan best!!!!;-)

Mentang-mentang beauty sorang abis kene buli... wohoooooo...;-p

Masuk air dari segala lobang yang ade....;-p

Afta balik dr hot spring... we ols lepak kat Tg. Aru tunggu sunset... Jumpa dak comel sorang nih... Sibulat!!! =D

Sementara nak tunggu dinner memasing da kebuluq!!! Yang ni abg saripdol, sebelah dier mr. jay, depan mr. jay mr. hafiz... ;-p

Wawa and Abg Malek.... =)

Da nak senja.. ekceli baru kul 6 cam gitu.... Da gelapkan...

santek pemandangan....=)

Beauty with the sunset!!! =)

Da senja.... jom balik!!! Mase ni baru 6.30pm

Malam tu dinner kat hotel tak puas sebab sume manis... so kitorg pi carik makanan pedas... memang best lah chef diorang masak... pedas dan sedap... restaurant nih depan hotel weols jerk.... romantik!!! =)

farra and abg malek =)

Hari ke 2, pepagi afta bekpas we ols pi shoping kat pasar philipines.... menghabiskan duit katenye...;-p

Tu lah pasar nye....

Kedai sume baru nak bukak... mase nih kul 7.30 am cam tu...

Rambang mata u ols.. kraf tangan, mutiara, kristal... hui!!!

Again @ Tg. Aru before going back home....

Adios KK... Sehingga bejumpa lagi... Nih lah abg paling sengal dalam group kitorg...;-p

Okay.... cita-cita beauty pasni nak pegi Sipadan ngan Kudat bersama Mr. Hubby... Hopefully tercapai... Tak kesah lambat ke cepat ke janji pegi.... Honeymoon untuk keberapa berapa kali ntah... Wakakakaka..... ;-) Okay u ols... Sehingga bertemu lagik...;-)

4 comments:

Jojoe said...

woww..sabah..bestnya..dah 2 tahun tinggalkan sabah.. bestkan kat sana..cuma makan tu memangla, rasa tak puas sebab makanannya kurengg pedas skit..hheheheh...

misz beauty said...

haaa tu la pasal... bab makan je la... pastu mase malam nye pendek sgt... hehehehee

cella said...

wah best nya bcuti! heee~
sis masih lagi d UPM?
bcoz....










surprise!
cella bakal jadi pelajar disana!
:D

misz beauty said...

waaaaa!!!! gud gud... sis masih di sini... da dpt permanent pun... so nnt kite akan berjumpa coz cella akan amik starting school yg wajib tuk semua pelajar... sis jaga starting school... huhuhuuu ;-)