Saturday, May 08, 2010

Kasihnya Ibu Membawa ke Syurga

Kasihnya ibu membawa ke syurga
Kasihnya saudara masa berada
Berkorban raga rela binasa
Berkorban raga rela binasa

aish.... bley tak tiap-tiap kali beauty nyanyi atau dengar lagu nih... hati mesti terasa sebak.... air mata berlinang sendiri tanpa disuruh pun.... mungkin terkenangkan jasa mummy beauty yang sangat besar membesarkan kami dua beradik dengan titik peluh seorang diri... dan sekarang kami berdua hidup selesa dan bahagia dengan segala usaha dan tunjuk ajar mummy... tak tau lah beauty nak balas jasa mummy macam mana... tak de dua atau tiga yang dapat ganti mummy beauty yang sangat berharga buat kami dua beradik...

buat mummy yang menjadi silent reader beauty jugak.....


along sayang mummy sangat-sangat.... maafkan along
andai along bukan seorang anak yang baik... tapi along janji along akan berusaha untuk jadi anak yang baik yang akan sentiasa ada disisi mummy tatkala mummy perlukan along... doa along akan sentiasa mengiringi mummy sampai bila-bila... Hanya pada Allah along pohon agar mummy sentiasa dibawah panji-panjinya.... Walau sekarang along punya suami, namun mummy sentiasa dihati... kasih sayang takkan berbelah bahagi.... Semuanya along sayang dan sanjung tanpa batasan... Along perlukan suami, along perlukan mummy, along perlukan adik... Along perlukan semua disisi along sampai bila-bila... Tiada ucapan perpisahan antara kita kecuali jasad terpisah dari nyawa...

buat mak yang sentiasa ada dirumah tak tau pun nak baca bende-bende baru ni agaknya...


az sayang mak sangat-sangat... terima kasih menjadi mak mentua yang sempoi dan sporting untuk az... terima kasih sebab selalu faham keadaan menantu yang sentiasa bizi nih... buatkan bekal kegemaran az.... dan selalu buat az untuk rasa selesa disini.... doa az buat mak agar sentiasa dilindungi, dirahmati dan diberikan kesejahteraan oleh Allah swt... terima kasih untuk segala-galanya..... az janji akan jadi menantu mak yang mak akan paling sayang sampai bila-bila... hui...;-)

Oh.... punya dua ibu yang wajib dijaga dan disayangi seikhlas hati adalah anugerah paling indah yang Allah beri pada beauty.... Ibu kandung yang membawa dan menjaga beauty dari seketul darah hingga lah saat diserahkan kepada sang suami... Dan ibu mertua yang telah memberikan anakny
a untuk sehidup semati dengan beauty.....

Ya Allah, begitu besar kurniaanmu.... Syukur yang tidak terhingga ku panjatkan kepadaMu.... Hanya padamu aku mohon agar kau berikan syurga kepada ibu bapa ku.... Dan kau berikan segala yang terbaik buat mereka.... Kau yang Maha Esa.... Kau yang Maha Penyayang.... Amin ya rabbal alamin....


saya bangga punya dua mummy & mak yang comel dan awet muda.... hehehee ;-)

3 comments:

Jojoe said...

selamat hari ibu beauty..sebak lak bila baca entry neh..huhuhu

misz beauty said...

kalau sis sebak... beauty buat entry ni da leleh2 air mata... beauty sgt touching bile bab2 ibu nih....=(

selamat hari ibu buat sis jugak..=)

Jojoe said...

jgn sedih2..your mom must be very proud of u.. ;-)