Wednesday, April 28, 2010

Hati Mudah Tersentuh

Hati saya mudah tersentuh semenjak kebelakangan ini. Kadang-kadang baru baca cerita dalam blog orang pun sampai teresak-esak menangis (nasib incik suami tak de time tu.... huhuhu;-p) Tapi kalau bersama incik suami harus lagi mudah hati ini terguris... Sampaikan dia makan malam dulu sebelum saya turun bawah pun dah tarik muncung... Hadoyai!!! Bak kate adik beauty "Ntah kenapa ntah!!!".... Mungkin hormon semenjak kebelakangan ni tak menentu... Senang nak marah, senang nak nangis, senang merajuk, senang jugak ketawa... Bila tiba time kesengalan melanda diri mulalah merapu sampai orang penat nak layan... Bile time touching-touching ni jugak mulalah hati tak tentu arah pun sampai orang penat nak layan.... So pendek kata layan diri sendiri je lah..... ;-p

Oh ye.... waktu-waktu ini beauty melalui hari-hari terakhir di Fakulti Kejuruteraan, UPM di mana beauty telah berkhidmat di sini selama 3 tahun lebey sebagai staf kontrak... Banyak suka duka beauty di sini.... dan beauty dapat kawan-kawan yang selalu berikan semangat dan dorongan sepanjang beauty lalui zaman-zaman kesusahan... terima kasih buat semua.... Sedih beauty nak tinggalkan tempat ni sebenarnya, tapi apakan daya rezeki beauty terbuka di tempat lain (dalam UPM jugak pun...;-p)... Tapi kawan-kawan yang tinggal nanti jangan lah risau, bukan jauh pun beauty pergi masih disekitar sini... Beauty tetap akan singgah-singgah jenguk-jenguk kamu semua lagi....=) Bak kata sorang abang tu "hilanglah artis tempat kita lepas ni" hohohoooo.... Beauty masih lagi boley hiburkan semua kalau masih dijemput.... Uhuhuhuuuuu ;-p... Dan buat kakak-kakak yang kata "hilang lagi sorang penyeri tempat ni...." jangan lah kata begitu... Setiap yang ada difakulti ni adalah penyeri.... Beauty ni bukan sape-sape pun...=) Yang penting kamu semua ingat pada beauty sampai bila-bila macam beauty akan ingat pada kamu semua nanti.... Beauty akan rindu bihun sup & mee kari Kak Midah, senang-senang ari jumaat beauty akan datang bekfas kat fakulti ni... Beauty akan rindu gosip-gosip dan hari bejimba (jumaat) bersama kawan-kawan seshoping beauty..... Beauty akan rindu gelak tawa pensyarah-pensyarah yang selalu lepaking kat opis nih.... Beauty akan rindu makan-makan besar disini... Beauty akan rindu kat kakak-kakak yang garang kat jabatan ni... (beauty tau diorang jugak sayang beauty macam mane beauy sayang diorang....) Ohhhhhh!!!! Sedih sebenarnye nak pegi.... Walaupun di FB selalu letak status "tak sabar nak keje tempat baru" tu sume nak sedapkan hati yang lara nih.... =( Beauty banyak menimba pengalaman disini... Banyak keje yang beauty dah buat disini sehingga tau selok belok yang mungkin tak semua orang penah buat... (jangan ingat keje gomen senang tau, susah sebenarnye....)

Oh dah rase sayu nak nangis dah... Oh oh oh..... =( cane nak buat nih.... Sob Sob Sob... Beauty tak tau lagik keadaan di tempat baru nanti... Mase pegi lapor diri hari tu tengok ceria jugak keadaanya tapi tak lah seramai umat di fakulti ni kan.... Mudah-mudahan semua yang baru nanti dapat terima diri beauty seadanya.... Amin

Beauty dengan rendah diri nak minta maaf kepada semua sekiranya beauty ada mengguris hati sesiapa ya... Beauty insan biasa... =(

Persembahkan wajah beauty ketika kesengalan.... Sori lah pict time kesedihan ketacingan xde pulak dalam simpanan... Xpenah amik pun sebenarnye...;-p

p/s*kepada penerima hadiah contest beauty harap maklum hadiah sampai lewat ckit ye sebab ada masalah teknikal... bagi yang belum memberikan alamat sila berbuat demikian ye.... tq

6 comments:

Saya Punye said...

bce kat status fb akk pn akk moody je td... ngeee... sowy ek klo tiny ada slh ckp pape... snyum sokmo ye kak...

misz beauty said...

no worries dear... akak pun mintak maaf if de buat awk kecik hati ye.....

Anonymous said...

sedehnye...........ilang lah miz buty

misz beauty said...

anonymous ~ sedeh sgt... tomorrow is last day... btw who r u?? pleasure if u can show ur name...;-)

Jojoe said...

alamak..sedihnya..bila baca ni teringat lak bila joe nak pindah tinggalkan kawan2 masa bertugas kat sabah.. memang leh faham apa yg beauty rasa..apapun life goes on... mcm jo sekarang dah leh adapt ngan suasana baru.. best of luck beauty..

misz beauty said...

mmg sedih sgt smlm bile duk salam2 ngan semua... =( yup life must go on... mungkin akan lebih baik dr skrg insyAllah...=) tq jojoe....