Monday, February 01, 2010

Sakit + Jalan-jalan + Man U winner

Fuh!!! 2 ari beauty merehatkan diri di rumah... Dengan tidak bercakap dan bersuara kepada sesiapa... Hanya berbisik-bisik jerk... Hadoyai!! Ari nih baru start keje pun still sakit tapi bley becakap sikit-sikit.... Semalam lagi ar selenge sangat sakit tekak tonsil membengkak sampai tak boleh becakap... Gi jumpa doct dapat rest lagi sehari sbb monday beauty dah cuti..... Lagipun if pegi keje nanti tak boleh berkomunikasi dengan orang.... Nanti nak jawab call tak boleh... Nak cakap ngan student tak boleh ape pun tak boleh... So the better way is take a leave.... Cakap ngan Mr. Hubby pun bisik-bisik sampai dier kene dekat kan tinge kat mulut beauty... Worth kan?? =( Ari ni pun not sure bley bersuara dengan baik or tak...=(

Ekceli ari ahad lagi da sakit tapi sebab da janji ngan kawan-kawan untuk berkonvoi ke Hutan Lipur Lentang... Beauty gagahkan jua untuk pegi tapi ari tu tak de lah worth sangat.... Agaknye beauty belasah minum air macam-macam sampai ahad malam tu then monday rase ya rabbi macam orang ilang tekak...=( Badan pun panas... Selsema lagik... So jadilah beauty orang tidak bersuara ... Nak nyanyi-nyanyi dalam kete pun tak boley.... Dengan Mr. Hubby sekalik jadi orang tak bersuara sebab dier kesian nanti beauty kene jawab pertanyaan dier..... Tq cuk...

Abis cite pasal kesakitan... So now beauty nak cite pasal beauty pegi happy-happy ngan Mr. Hubby.... 2 ari suntuk we ols kuar pagi balik malam kuar pagi balik malam... Agak nye tu yang jadi macam nih... Erkkkk... Saturday awal-awal pagi lagi mucuk dah ajak pi jenjalan... kate nye nak shoot outdoor untuk beauty.... Last-last bukan outdoor tapi indoor di The Curve.... Mane tak nye last saturday tersangatlah panas cuaca.... Sampai kene bawak air dalam botol ke hulu dan ke hilir... Jom kite tengok Mrs. Wifey yang da sangat shubby nih jenjalan kat The Curve...;-p


Sampai-sampai mamam dulu da kebuluq... Mango rice best!!!;-)


Lihat rambutku... Pakai jari pun boley.... Ahaks...;-p


Mucuk sibuk suh carik baju putih.... Erkkkk...


Murah je b... RM50... B kate tak shantek... Jom cari lagik!!


Fenat taw mucuk cerewet sangat... Padehal baju putih punyelah belambak...


Last-last dier kate sume x menepati citarasa dier.. So jom tengok benda laen...;-p


Kasut jimmy choo tuh sangat shantek dan murah... B kate bek beli jimmy choo yang baru... puas hati...=)


Sila abaikan vuntuts ku... Ahaks... ;-p


B lah ni tamo dengar kate... Orang da bagi taw bola ahad malam..;-p

Okay abis kat The Curve, seterusnya petang & malam teman Mr. Hubby cover autoshow event kat Uptown Shah Alam... Sangatlah meriahnye dengan kete yang berlampu lip lap lip lap beserta dengan audio yang dum dam dum dam... Buat Mrs. Wifey tak sabar nak buat kete nye balik menjadi maveles!! ;-p Pict malas nak haplod okay... Sebab sangat manyak..;-p

On sunday kuar lagik bersama suami ku terchayang.... Tapi kali nih bersama teman-teman skuterist sekalik ar kan... We ols konvoi ke Hutan Lipur Lentang.... Haruslah syok kan dah tentu bersama teman-teman dan kakanda...=) Mandi manda sampai kecut....


Kat sungai pun bley buat istana pasir kan... Ihiks..=D
Hasil tangan flip, amir & beauty (buat tembok2 tepi je)...;-p


Tengok lah tu kanak2 riang...;-p


Puan Beauty dah kesejukan...=D


Barisan skuter...=)


Siap2 nak balik da nih....=)


Mr. Hubby & Mrs. Wifey ;-)


Jom balik!!!!

Petang balik dah kene teman mucuk pi meeting then malam tengok bola Man U VS Arsenal.... Tak sia-sia beauty semangat basuh baju beauty and mucuk yang dipakai on saturday semata-mata nak pakai balik sunday nite.... Menang dengan sorakan yang best sangat.... We ols pi stadium kat subang je.... Sian penyokong Arsenal yang tak sampai beberapa kerat kat situ salah masuk stadium...;-p Mucuk lagi ar kemain mulut dier membebel dengan kawan-kawan yang ada...=D


Kebetulan member we ols ade kat stadium mamak tuh...;-p


MAN U menang!!! Yey!!! ;-)

So tu lah yang jadik sepanjang weekend beauty sehingga menyebabkan beauty kiok sehingga ari nih..... Selenge je kan.... Selalunya balik kuar tiap2 hari tak pun jadi cam gini... Maybe keadaan cuaca yang tak menentu kot skang nih.... Ok lah u ols... Daaaa;-)

6 comments:

susudalambotol said...

sabtu lepas pun bawak juna pergi picnic. dia suka sgt! thehehe :p

misz beauty said...

mesti best juna men air... seb bek tak pegi tmpt same... if not bley begambar ngan baby glemer...;-)

sasha* said...

bestnya gi piknik.naik skuter tak jauh ke u?

misz beauty said...

haruslah best dear..;-)

setakat lentang tu tak lah jauh sgt from KL nih tak sampai sejam pun perjalanan...=) nih kitorang plan nak ke Gunung Ledang pulak bulan 2 nih...;-)

sasha* said...

bestnya gi jalan2.huhu.

nk ikut bole?tp i tade scoot :P

misz beauty said...

boleh je if nak ikut... tak de scoot nek kete pon boley... jadik marshall kitorg... ehehheee;-)