Friday, February 19, 2010

Long Holiday - Part 2

Okayyyy... Sambung kesah seterusnya.... On Sunday tuh kan beauty de lepaking dengan fwen of Mr. Hubby sekalik... So dapat berita yang kurang enak dan kami perlu membantu beliau seadanya.... Harus plan untuk berjumpa mummy di Melaka yang tak jadik berbunga kembali... Sebab we ols perlu ke Melaka untuk setle hal yang sangat fenting itu... Harus plan last min cam gitu... Malam ahad tu pulak de lepak ngan kawan-kawan skuter yang laen so ajak ar gi jenjalan sekalik kan... Harusnya confirm pegi Melaka kami ber4.. Dimana yang folo beauty and hubby adalah Famie & Arrold... Nek 1 kete jerk buat pe buang minyak nek 2 kete kan... Dah lah jalan di melaka jem u ols taw x... Di highway tak jem tapi dah masuk melaka mangai jem tak hengat... Dengan traffic lite yang sangat manyak u ols.. Adoyai!!!! Tapi apekan daya we ols redah jerk... 1st thing sampai Melaka setle work yang perlu di setle dulu... Alhamdulillah, dengan niat nak bantu kawan-kawan perjalanan menguruskan hal yang berkenaan selesai dengan amat mudah.... =) Pas da setle sume we ols pun menuju lah ke Pusat Bandar Melaka... Menempun jem yang tahap gaban, gara-gara si Mr. Hubby yang nak sangat carik kedai asam pedas yang ditanya pada "ABG RENJER" berkenaan... Harus tak jumpe u ols... Beauty dah kate ngan mucuk tapi mucuk tamo dengar... Beauty taw tempat tuh so beauty dah bg taw bukan kat tempat yang orang tu kate... Tapi dier suh pegi juhak.. Akhirnya mamam asam pedas ala-ala beauty masak jerk... Asam Pedas Selangor ye tuan-tuan... bukan asam pedas melaka... Ahahahahaaa=D Pastu pi bandar hilir, pusing-pusing carik parking tak de... Punye penuh umat manusia kat bandar hilir tuh... Nak memotret pun xberape nak senang... Last-last we ols jenjalan kat jonker walk... Shoping cikit-cikit then amik gambar cikit-cikit pastu dah fenat balik...... Heeeeeeee... Pape pun thanx kat mucuk saya yang belikan saya sluar silat yang sangat best dipakai itu.. Pastu dapat topi baru... Weeeeeee... Sayang dier... Muaaacckkksssss;-) Jom nengok pict kat melaka... Tak banyak hambik sebab umat manusia penuh sangat posing-posing kat sane.... erkkkkk!!!


Sampai-sampai melaka kene panjat train nih dulu....;-p

Nih shoot dari jauh... Orang pun felik we ols posing tapi camera tak de nampak....;-p

Harus lah cam gitu... Dari jauh pun bley nampak jelas sebab Mr. Hubby gunakan kuasa lens barunye...;-p

Nak masuk dalam church tu takut... So kat luar-luar je men cak cak..;-)

Nih Arrold wat keje gile men panjat je without safety... Seriau dibuatnyew...;-p

Kat jonker walk... If we ols stay sampai malam mesti best... Tapi harus da fenat gilak!!!

E'eh... cite belum abis lagik... Tu hari senin... Ari selasa pulak kene teman Mr. Hubby sekali lagik buat keje... (selagi belum abis lah album tu nak disetle).... Kali nih old town da de yang bukak... So lepak old town kat sunway... Pun same omost 5-6 hours we ols lepaking kat situ.. Siap berubah-ubah tempat... Beauty lak siap nak guling-guling kat sofa tuh... Ahahahaaa=D Jo mlihat aksi beauty sepanjang teman Mr. Hubby wat teje...;-p

Tengok la... Muke selenge....;-p
Muke dah tahap gaban..... Ahaks...=D
Again... Mase nih memang da mengong gilak rase nak guling-guling bawah meja... Huhuhuuuu;-p

Afta da abis beauty jadik Mrs. Wifey yang selenge dalam old town tu... Mr. Hubby pun kate... "Okay... Finish for today" then terus gerak layan Nasi Ayam Chee Meng kat Bukit Bintang.. Maveles!!!!! Nanti layan lagik okay bb mucuk...;-) Semalam sambung MC sebab gigi bongsu still sakit.. Jumpe dentiast dier kasi putun sikit ape bende ntah so untill now tak de rase sakit.. But still have to do surgery tuk buang the gigi yang sengal.. Adoyai!!!! So sekian untuk kali nih... Mesti fenat u ols nak bace cite beauty yang fanjang lebar kan... Hehehee...Bye u ols... Jumpa di laen cerita ;-)

2 comments:

Jehan Najib said...

classicnye gambar2 kat melaka ni... cam best ehk? mcm bkn kat malaysia je rupenye... hehehe..

misz beauty said...

ihiks... memang pun... dats y sgt suke mr. hubby edit pict cam gini... xyah g obersea pun xpe sbb org ingt pict kat obersea... hik hik..;-)