Friday, December 04, 2009

UNIKNYA SINGAPURA

Okay, before balik keje nih beauty cite about percutian beauty di Kota Singa.... Bley tak nak nyanyi Uniknya Singapura dulu.... Weeeeeeeeeeee ;-p Tak de sape nak dengar beauty nyanyi pun kan so beauty sambung cite je lah... Banyak hal yang berlaku sebenarnye sepanjang nak ke Singapore dan semasa berada kat sane tapi alhamdulillah kami tetap dalam berseronok kat sana... =) Sampai sane terus check in then melepak sedas dua jam dulu before sambung jalan di malam hari nya....=)

Hari pertama sampai sana malam tu afta check in mandi-mandi rest jap we ols 4 beranak kuar jalan-jalan area hotel jerk... Pegi survey-survey tempat makanan halal, then singgah-singgah shoping complex yang ada area situ jerk... Adalah lebey dari 10km kitorang bejalan kaki malam tu... Seb bek malam so tak terasa... =) Yang best nye punyelah jauh kitorang pusing-pusing carik tempat makan rupe-rupenye sebelah hotel pun ade restaurant makanan halal.. Ceth, buang bogheh botui... ;-p Sudahnye lunch, dinner, minum2 sampai hari nak balik kitorang port kat situ jerk... Cume breakfast je lah kat hotel... Hehehehee =)

Hari ke dua kitorang mulakan penjelajahan ke Pulau Sentosa... Pening-pening gak nak naek tren kat sane sebab banyak sangat platform dan platform nye asing-asing... Seb bek kitorang nih agak stylo gak bley carik sampai jumpe kan... Ihiks...;-p Sampai Sentosa Island so kitorang pun masuk lah tempat-tempat yang dah sedia ada dalam pakej macam Image of Singapore, Magix 4D cinema and UnderWaterWorld... Tu pun da dekat satu hari kalo masuk sume-sume beach lah merlion lah alamatnye sampai malam lah kat situ... Hehehehee =D Paling best kat dalam tu memang 4D cinema tu lah... Rase macam duk belakon same rase kene air pancut, sengat lebah, burung bagai... Nak tau lebey lanjut silalah pegi sendiri eh... Mesti u ols tejerit-jerit sama macam lil sis and mummy beauty.... Dengar sore diorang je dalam tu... Wahahahahahah ;-p Petang pas kuar dari sentosa island tu we ols pun mencari restaurant yang ado dalam shoping complex kat situ tapi memang non ado sume tak bley makan tak halal... Sudahnye we ols kembali ke hotel and mamam kat restaurant sebelah hotel tu je... Sengal kan... Ekekekekek =D Then malam tu beauty jalan asing-asing ngan mummy, sebab beauty kuar lambat dari hotel.... Lil sis and mummy pi Orchard Road mamam eskem (beauty gak xdpt =() beauty pi jalan sampai Esplanade and Marina Square... Dah pegi dah before diz tapi duk jalan je tak tengok kiri kanan sampai kesitu rupenye... Yang si suami sibuk carik Bugis Street dier last-last tak jumpe...;-p Memang fenat lah satu hari tu bejalan sampai nak patah kaki.... Incik suami pun same gak katenye kaki cam nak patah... Haaaaaaaaa tu baru betul jalan...;-p Itu pun katenye nak ke sana lagik ada barang nak carik... Beauty pun jugak nak gi borong perfeum banyak-banyak kat sane pasni... Sangat murah hokey.....;-)

Last day kat sane, hubby dah kuar dulu sebab nak carik tempat jual barang moto katanya then beauty pulak kene bawak mummy and lil sis pi beli surveniour abis diorang borong satu shoping complex tuh.... Si mummy dengan beli tshirt, bag bagai, si adik sibuk dengan key chain, beauty sibuk dengan FM and perfeum... weeeee ;-p Hancur-hancur...;-p Mase pun suntuk beli pe yang ado jerk then begegas ke Changi Airport.... memang selenge kan bawak luggage and barang manyak-manyak... Nek patah tangan beauty.... Sampai airport jumpa incik suami then turn dier lak bawak sume-sume nye beauty tinggal bawak handbag jerk.... Ehehehee =D Sampai airport check in then mamam dulu perut da nyanyi-nyanyi pastu mummy, beauty & lil sis duk urut kaki kat mesin urut tuh... Free jerk okay, kat sini sume pun kene bayar... Erkkk.... Hubby pulak sibuk hambik pict-pict barang yang ada dalam tuh...=)

We ols mendarat di Sepang around 5.30pm... Then daddy pick up us kat airport terus pi dinner Sup Gearbox kat bangi... Huahahaaa... Sikit punye besar gearbox dier bley ketuk pale orang...;-p Then dah setle dinner with family , beauty and incik suami drive balik ke PJ... erghhhh!!! lega sampai umah sendiri... Si incik suami sibuk cari toilet dulu sebab dier kate tak puas pakai toilet kat Singapore sebab sume pakai lap lap... Yak!!! ;-p Moral of the story... Seindah-indah negara orang elok lagi negara sendiri... =) So wuts the next destination of our holiday dear mucuk??? Oh lupe, diz week going to ulu bendul, next week cameron highland.... ;-) Syok nyewww!!! Next year plan pi Bali ye mucuk on my besday... Ihiks... ;-)

Okay di bawah ade random pict from camera olympus buruk beauty yang dipegang oleh lil sis.... Pict beauty tak manyak pong... Pict dalam dslr mucuk beauty tak taw de pict ape... Biase nye dier dah siap edit baru kasi beauty so tunggu je lah...=)


Kat sane adik suke betul amik gambo ngan signboard..;-p


Waiting for da train.... (hubby budget macho lah wat muke cam gitu.... sowi lah wifey cekci sitit ;-p)


Eleh adik yoyo ooo jerk... ;-p


Cepat-cepat nanti tetinggal... Going to harbourfront =)


Mase ni pulak tunggu tren nak ke sentosa island... =)


Da nak sampai.... Yey!!!!!


Ni kat dalam image of singapore... adik ngan mummy yo yo je hangkat berat ;-p


Diz gurl and 4 mans atas tuh keep talking about singapore... shanggeh..=)


Budget-budget jerk incik suami tu...;-p


nih adik skodeng orang tengah mandi... wahahahaha ;-p


Yang sorang nih sibuk nak amik nombor ekor... ish ish ish (macam iklan tm;-p)


Last destination in Image Of Singapore .... =)


Dak tecik nih sempat lagik... ;-p


Kat luar ade orang men gasing... Pakwe baju merah nih maen gasing sampai pusing tebalik-balik...;-p


Time to watch 4D movie... (gebus tak awekz baju ijo tuh... wakakakaa;-p)


Mase dah time... Amik spek cepat...=)


Adik kate mummy punye tudung da jadi khemah...;-p


Sibling.... Only 2 of us... Plus my baby mucuk so dah 3 lah anak mummy... =)


Dah sampai Underwaterworld... From left beauty, lil sis, mummy =)


Pakwe tengah tuh asik control encem jerk... Uweekkk ;-p


Diz hanjeng laut sangat clever la.... Goyang2, hangguk2, geleng2... Clap clap..=)


Dalam underwaterworld... Tak nampak background pulak... erkkk


Yeah, Orchard Road diwaktu malam... Di landa demam krismas... =)

Okay, sekian cite citi holiday beauty kali nih... Will cite citi for next holiday pulak.... But diz week without mucuk lah dier ade wedding shoot...=( Tak pe, mucuk yang suh pegi... lagipun sehari jerk.... Next week ade ngan dier.... Bye u ols... ;-)

2 comments:

sasha* said...

bestnya.dh lama tak gi sgpore huhu.shopping apa kt sane beauty?

misz beauty said...

shoping baju, fm, perfeum... kalo boley nak borong sume2 yg ado... ihiks...;-)