Thursday, November 12, 2009

Concern =)

Beauty de bace beberapa blog orang yang bakal berkahwin... Sangat seronok sebenarnye tengok diorang xcited memandangkan beauty pun penah melalui perkara yang sama.... Cume beauty punye persediaan tak lah se grand mereka-mereka kan.... Tapi beauty ade sikit nasihat untuk bakal-bakal pengantin.... If nak terima bley guna if rase tak munasabah its okay... ;-)

Persediaan sangat banyak especially dari segi Make Up & Persalinan sebab haruslah nak nampak cantik dan anggun dihari bahagia... So majoriti orang sekarang dah pandai menilai dan dah pandai nak cari yang mana yang terbaik dengan harga berpatutan... Yelah if anak Tan Sri ke anak Dato' Tengku bagai bley lah hire Nurul Shukor & baju dari Cosry bagai kan tapi untuk yang pendapatan sederhana mane nak cekau duit bayar harga cam tu... =D Pastu pelamin, dah tentu itu singgah sana kite dan orang ramai sangat nak amik gambar dengan kite atas tu... So haruslah cari yang menarik dan tidak tenggelamkan orang-orang yang ada nanti...=) (beauty punye pelamin simple je.... ikut budget yang ade..;-)).... Makanan pun penting, takkan nak bagi orang makan makanan basi and tak sedap... (de jugak dengar kes-kes macam ni jadi Alhamdulillah makanan majlis beauty sedap...;-))... PA system & DJ yang bakal memeriahkan majlis kita... Takkan nak suh majlis kita jadi pasar borong kot dengan sound sistem yang tak best.... Heheheee.... Survenior pulak terpulang pada individu dan budget masing-masing.... =)

Tapi sebenarnye dalam banyak-banyak perkara... Kite sering ambil mudah bab PHOTOGRAPHER... Tak taw sebab pe ade setengah-setengah orang juz said "amik je gambar asal ada..." Boleh nak buat macam tu tapi sekurang-kurangnye gambar tu jangan lah terlampau "asal ada" sangat.... Sebab itu rakaman hari bahagia kita, dan seumur hidup sekali... Beauty punya kawan pun ada yang jenis cam ni "asal ada"... Tak taw lah nak kata mungkin diorang nak kawen berkali-kali kan... Ihiks...;-p Sekarang dah ramai photog yang beginner, yang semi-pro dan pro... Dan ade website sume tuk kite tengok hasil, if tak puas hati lagi terus call ajak jumpe tengok hasil depan mata... =) Bagi beauty baik beauty spent duit yang lebey ckit tak pe untuk photog yang baik dan terbaik... (tapi ada je yang mahal tapi output hampeh janji pumpang pumpang tapi hasil erk....) Tu sebab kite kene betul-betul tengok hasil mereka... Macam Incik Suami beauty kata, orang yang amik gambar semata-mata sebab bisnes dengan orang amik gambar sebab minat laen hasilnya.... So kite bley nilai dari segi ayat tu je...=) Suami beauty sendiri if ada customer, dier akan tunjuk hasil dulu... Bagi diorang puas hati dan tak de lah nanti indah kabar dari rupe.... So pengantin pun tak menyesal sebab awal-awal dah taw output macam mana... ;-) (Alhamdulillah rezeki suami mencurah, tapi dier selalu kata if kita buat atas niat nak tolong orang dan minat dengan keje nih mesti rezeki tu ada... =) Cume belum disiarkan hasil-hasil terkini je... Ahaks...;-p) {noted* bukan saje nak puji suami sendiri ye...;-p} Kalau orang tu jadi photog sebab minat dan hasilnya superb rasenye mahal tu tak menjadi masalah... Batul tak.... ;-) So kepada bakal pengantin pilihlah photog yang terbaik sebab bukan kite sorang nak tengok hasilnya... Orang laen pun sama menunggu nak tengok hasil nya... Dan beauty nak kongsi dengan sume OP wedding beauty ari tu dengan sukacitanya.... =)
*
*
*
*
*
*
Subhi Karim

&

DReyanzColour

Hasil sangat memuaskan hati beauty sendiri yang sampai sekarang masih tengok album sendiri... Masing-masing ada kelebihan... Nak hire My Incik Suami pun bley jugak tak de masalah tapi nak deal kene jumpe terus tengok hasil dan bincang.... Sebab belum ade official website lagik maklumlah baru bejinak sebelum ni amik pict event motor jerk... asik-asik Moto GP, Prix bagai... If pict wedding amik kawan-kawan punye jerk.... now da ramai sangat mintak baru buat ;-) Jadi u ols kat luar yang bakal jadi pengantin bley tengok sendiri hasil-hasil 2 photog di atas (sila click---->) BIG DAY beauty... Maybe ade yang minat cara Subhi dan maybe ada yang minat cara Redza... Hasil suami beauty (sila click ------>) MYSELF untuk ckit review.... So good luck untuk semua dan congrats in advance...;-)

8 comments:

joegrimjow said...

nak kawen nak kawen
waaaaa

misz beauty said...

kawen cepat... kawen cepat.... ops, kasi abis study dulu...;-p

cik EPAL said...

tu la..seronok tengok dorang yang nak kahwin tuuu..hehe..

nak klik nuff..tapi tido pulak...nanti datang balek ;)

misz beauty said...

sabar eh adik epal.. kate nak suh parents carikan... hehheee;-p

okay dear, no prob...=)

Jehan Najib said...

mak ai... banyaknye termiss update kat blog beauty ni.. sorry yer... tk sempat nk blog hopping lately ni. sangat tk mampu nk click2....

anyway, kalo nk kongsi citer pasal experience kawin.. mau kena bukak blog baru. sbb banyaknye tak terhingga... ahahahahah~

misz beauty said...

org da tawen memang bz selaloo.. ihiks...;-)

hahah... taw xpe... dats y amik rambang jerk... yang laen rase2 diorg pun da pandai... sekadar membantu je ni...;-)

sasha* said...

sy lg satu langkah nk menuju ke alam perkahwinan.cant wait :D

misz beauty said...

insyaAllah.... semoga semua nya berjln lancar..;-)