Tuesday, October 13, 2009

Jatuh Cinta Di Kota Singa

Phewwww... Come back to work.... Peyut masih sakit gara-gara salah mamam di Johor before balik KL last week.... =( Tapi beauty bukan nak cite pasal tu, beauty nak cite pasal jalan-jalan di Kota Singa sehingga beauty jatuh hati di sana.... (bukan jatuh hati ngan org sana ye... uhuhuhuu) ;-p

Ekceli plan pi Singapore adalah end of November, segala persiapan penginapan dan tour bagai dah disetlekan... Tapi kebetulan last week ada jemputan kenduri pertunangan Mr. Hubby Fwen so incik suami pun kata kite terus pi jalan-jalan kat singapore lah.... Dah alang-alang kat JB kan..=) Beauty pun ape lagi... Syok nye Raya!!!!!!!!!!!!!!!! Ekekekeke=D Betolak ke JB on friday nite sampai sana subuh... Sampai-sampai stay kat umah kawan incik suami (kawan yang betunang tu).... On Saturday memandangkan majlisnye start afta Zohor so we ols decide tuk jalan-jalan di JB 1st memandangkan we ols sume belum penah pegi sane... Penah lah pegi but mase tecik-tecik dulu... Ade pun we ols sampai di Desaru jerk....=D Tak de yang menarik di JB, lebey kurang KL jerk.... Maybe we ols tak jelajah habis kot lagipun masa terhad.... Pict pown tak banyak amik.... Amik pict signboard jerk... Ahahahaa
*
*
*
*
*
*
Sempat lalu jerk kat Teluk Danga nih... Next time mesti singgah =)


Building nih under contruction... Dah siap mesti lagi GAH from KL sentral... erkkk...

From JB bley nampak building yang ada di Singapore... :-O

Nih kat dalam JB square... mamat tu asik menyebok je nak posing...;-p

Nih kat kenduri kawan incik suami... Si incik suami dah jumpe geng photog so puan isteri diabaikan... Uhuks.... Mereka sgt kagum dengan album tawen kami.... ;-p


So afta setle mamam penuhkan peyut we ols pun betolak ke Singapore... naseb menyebelahi kami on da way pegi and balik Malaysia we ols tak de stuck dalam jammed pown... jalan di sebelah jerk jammed...=D Pegi nek kete, pastu sume 1st time pi sane.... So jalan pun REDAH AJE.... huhuhuhuuuu=D

Driver sepanjang masa Incik Akira... Terima kasih untuk khidmat yang cemerlang....;-)

1st entry nak naik jembatan... Tengok jalan we ols clear jerk... Jalan sebelah... erkkkkkk...

Beauty tak taw mende kat pulau tu... pelantar minyak kot...=D

Bende laen sume lagi shantek dari Malaysia kecuali teksi they ols... Teksi kite lagi shantek...;-)

Duk sane teruja nengok kete mantaps-mantaps jerk.... Adoyai...=)

Mahai no minyak diorang... $1.63 = RM4.05.... Baru 1 liter tu... Erkkk...

We start from Woodland... Mase nih tenganga-nganga masing-masing tak taw mane nak tuju.... uhuhuhuuu =D


Ronda punye ronda we ols pun sampai di Orchard Road... Sangat heaven ye kat sane... Santai jerk... Tak de pun bingit bising dengan rempitan cam kat KL... uhuks... Barang pun rare... Harga pun rare jugak... ahahahaaa...... Tapi beauty sangat kagum dengan diorang yang sangat patuh dengan rules di negara diorang... Hidup dalam aman cam tu... Selalu duk dengar cite je kan macam2 tapi bile kat sane baru taw keadaan sebenar... Persekitaran bersih... Club tak banyak yang beauty nampak... Patut la diorang nak enjoy datang KL.... Padehal kite negara Islam kan... Tapi dijadikan tempat untuk bersosial... erk....=( Then kat sane sangat susah nak jumpe kete park suka suki kat tepi jalan.... Sangat bagus.... Sepatutnya Malaysia pun kene kasi undang-undang ketat macam tu... Sampai helmet harga ribu riban pun bley letak kat moto je time park.... Polis pun susah nak nampak.... Rumah-rumah kat sane..... Adoyai buat beauty tak mo balik nak stay sane jerk... Flat pun shantek gilak cam kondo kat malaysia nih..... Tapi kan beauty tetap PROUD TO BE MALAYSIAN.... Cume kagum lah dengan cara singaporian....=)


Nih kat PARAGON mall... Ade life band tengah perform... sedap ye mamat tu nyanyi...=)

Sangat mewah membeli belah di Paragon nih... Cam Pavillion pun ade... (kalo dah name shopping mall same jerk cam KL) =)

Beauty, Akira, Are-ly

Akira, Are-ly, Lis (Gf are-ly)

Orchard Road yang sangat happening...=)

Mercu tanda (betul ke??) Kota Singa... ;-p We Ols jatuh cinta lagi sekali mase kat sane... Hahahahaaa... Gediks jerk...;-p


Mr. Hubby & Mrs. Wifey... Dua2 muke kepenatan dengan rambut serabai...=D

Ade bebarape pict beauty menari atas pentas coz ade Pesta Raya kat sane... Incik suami lah sibuk suh naik atas pentas join diorg.... Nanti siap pict beauty up okay.... Pendek kate, tak puas lagi bejalan kat sane.... Singapore wait for us for Honeymoon there soon....;-)

6 comments:

joegrimjow said...

jelessss sihhh

nanti nak honeymoon kat prague
bio die jeles!!!
hehe

misz beauty said...

Heheh.... Tamo jeles2 okay....

Nanti kitorang sampai UK pulak... dah dalam plan ni... uhuks...;-p

.ArianiAizat. said...

kalo nani yg tgk album kawen korg,rs2 nani pon kagum jugak..tgk gamba pon toa..hihi...nway besh g singapore..hope,one day sampai sana gak =)

misz beauty said...

ihiks.... nani punye gambor pun santek gak nak2 nani mmg santek...;-)

insyaAllah...=)

Gorgeous H said...

Beauty, kak ain lah yang bina jambatan & ICIQ complex tu..huhu..
Dulu 2004-2006 akak pernah kerja dengan Projek Gerbang Selatan Bersepadu (projek jmbtan & ICIQ yang tergelemer tu leee)..

Umah mama kak ain dkt dgn Plaza Pelangi yg ada Metrojaya tu tau.. Nxt time smpi JB lagi,singgahle...

misz beauty said...

oh ye ke... beauty 1st time pi JB tu.. Dulu pegi umo 2 tahun mane nak ingat... hehehee...

InsyaAllah bley singgah if kak ain de kat sane jugak... hehehee;-)