Monday, September 14, 2009

Weekend Blast!!

Yerp... Macam selalu if nak cite pasal weekend... Ye lah kan, nak cite pasal weekdays sangat rutin seperti biase... Pagi pegi keje, balik umah masak buka pose... Tapi bulan pose nih incik suami selalu bawak ronda-ronda mamam kat luar jerk... Ihiks...

Last week on friday afta work beauty ada Majlis Berbuka Puasa Jabatan Kejuruteraan Kimia & Alam Sekitar (che wah nama penuh jabatan tuh.. uhuks..) beauty yang organise, venue kat MAEPS Bistro 1 Malaysia Buffet Ramadhan... And well, beauty rase ia sangat memuaskan... 1st time cube kat situ, dan makanan nye best!!! Dan harganya amat berpatutan.... Thanx to Prof Azni, our boss and sume penyumbang-penyumbang bagi majlis ini.... Next year bley buat lagik eh... uhuks...;-) Incik suami pun suke sebab makanan peveret dier ade, tak laen tak bukan lamb... Pak cik tu suke betul mamam kambing... bende mula-mula dier hambik bende alah tu lah... For me sorry tekak tidak begitu memuaskan untuk menerima... Mase tu sangat sedang sakit tekak saya ini... =( Abis mamam sume bercerita dengan yang duduk semeja, beauty and hubby balik awal... Sebab incik suami nek moto, sian dier nak ride jauh-jauh kan... Dah lah letih kene hujan... Beauty nak pi jemput dier kat PJ tak dapat sebab if balik Pj and nak patah balik serdang, huyooooooo sangat jam... dan incik suami ask to wait kat faculty jerk tunggu dier then g same-same... {so pict upload later okay.... beauty lupe mintak incik suami transfer from his phone... dah dapat dah... pict tak santek coz from phone jerk... sowi k...;-)}

Puan Isteri & Encik Suami

Staff KKA yang baru sampai.....

Juadah berbuka... Sangat banyak lagik tapi beauty hambik nih jerk... Tu pun xhabes... Ihiks..=D

Saturday pulak acara membuat kuih.... Tapi somiku suh pi buat rambut dulu before doing kerja-kerja laen... So dengan kemalasan bangun di pagi minggu beauty siap-siap nak pi saloon buat rambut... Bukan buat pe pun, juz colored my hair... Incik suami nak wife dier jadi minah saleh celup during raya... Hahahaaa.... Dekat 2 jam lebey duk dalam saloon seb bek de novel peneman setia... Sampai khatam lah "Bila Cinta Bertasbih" tu beauty baca sambil tunggu rambut beauty siap.... =) (Oh ya... Pesanan untuk incik suami, later jangan lupe carikan "Bila Cinta Bertasbih 2" okay... Ape dah cite tersangkut sakit jiwa tak taw kesudahan....;-p) Hasil rambut tak lah ketara sangat sebab kang karat pulakkan... Uhuks... Nanti beauty hambik gambor rambut baru kay... Sebab cina tu suh tunggu 2 3 hari baru color naik... Now ade sitit-sitit jerk...=D Afta dat ajak mummy teman beli barang-barang nak buat kuih raya, tapi dier ajak gi melencong ke Alamanda dulu.... Biaselah, mummy if xde salah sorang anak-anak dier akan patah kaki nak pi bejalan... =D Afta bebuka baru buat kuih... So hasilnya dapat 2 jenis kuih iaitu Cornflakes Madu and Biskut Arab... Satu incik suami punye, satu beauty punye.... Huhuhuuu=D

On Sunday beauty and incik suami berbuka di rumah mummy, kirenye 1st time lah dier berbuka ngan beauty kat umah mummy kali nih, maklumlah orang nye sangat bz...;-p Mummy masak simple tapi cedap... Kari ayam, ikan masin, sambal telur, kerabu mangga, sambal belacan... Hadoi terliur dibuatnya... Whopsss....;-p Mamam pastu lepak kat ruang tamu jap bley lak dua-dua tertidur kan... Punye lah ngantuk tahap gaban sebab malam sebelumnya taido kul 5 pagi pastu bangun-bangun pasang meja somi baru beli tuk lappy and barang-barang dier... Pastu siap-siap pegi KLCC dulu pusing-pusng + posing-posing before pi umah mummy tuk buka pose bersama... Hari tu we ols turun kl nek tren jerk sebab takut jam.... Kang tak sampai lak umah mummy.... =D Haaaaaaaa!!!!!!! Yang paling best beauty dapat baju ZARA.... Yey!!!! Thanx sayang.... Dapat hadiah lagik... Ari tuh dapat sluar, pastu baju, pastu baju lagik... If hari-hari cam ni syok betul... Kopak laki den... Ahaks... Dapat baju kasik kish sekali, dua kali, tiga kali, berkali-kali.... Uhuks.... =D {sume pict gediks di KLCC akan diupload kemudian kay.... sume kat lappy incik suami....Patutlah tamo kasi tengok mase edit... Santek2 dier wat surprise... tq sayang ;-)} So weekend was blast like owest.... Alhamdulillah...=)

Taman Jaya Station... ;-)

Penat lah senyum sayang... Cam ni je lah senyum nye eh!! ;-p

Bile tren nak sampei nih??

Kasut pun nak hambik pict jugak...;-p

Inai masih dijari... Lame tul nak ilang... dah 2 bulan lebey dah nih...=D

Dah dapat tempat duduk... Snap by snap sume orang nengok isteri awak nih...;-p

Ops... Sayang... Nampak lah ruam kat muka saya...=(

Rambut baru yang x berapa nak ada color lagik...;-p

Present from incik suami...=) Tak sabar nak pakai baju tu...;-p

So today mummy call daddy ajak pi buka kat Mines Hotel pulak sekeluarga... Syok betul!!! Heheheee.... Okay, later beauty hapdet pict-pict yang dijanji... Sekarang nak layan mata sambung wat keje okay... =D

No comments: