Monday, September 28, 2009

Raya 2009 Story - Part 1

Yes, di pagi yang indah di bulan yang riang ria mulia ini beauty dengan sukacita nak continue story raya beauty for diz year... macam lah sume bzbody nak read story beauty yang tak seberapa nih kan... uhuks... tapi!!! ade haku kesah??? ni kan blog haku.... hehehee...;-p

So diz year on 1st raya beauty and incik suami beraya rumah mummy dolu... Semayang raya kat serdang and salam-salaman sedara mara beauty kat serdang yang boleh dikatakan semua raya kat serdang tahun nih... Afta bersedih-sedihan dan sesi mengeringkan poket incik suami di rumah mummy we ols berdua balik ke kampung incik suami pulok yang terletak di Tanjong Karang.... (macam jauh je kan??? tapi jauh lah jugak sebab jemssss woooo.... ihiks...) kasi up pict kat umah mummy dolu... tak banyak sekeping jork sebab nak shepat dan camera wat sengal.... incik suami dslr dier simpan jerk dalam beg chetssssss..

Tahun nih memang tak de tema langsung... Sume men belasah jerk... Ihiks... =D
Beauty Shubby, Mummy Shomel, Lil Sis gediksshweet..=)


Hah, dak 2 orang nih faling beauty shayang termasuk 2 boys in penang tu...=)
Ain Arfiqah & Misya Maisara

Then afta dah setle sume sesi beauty and incik suami gerak ke kampung incik suami... Jemsss gilak u ols taw dak... Ingatkan sume dah setle selamat balik pondok teratak masing-masing rupenye pakat duk ada balik pagi raya gak... Sampai tertdo2 beauty duk dalam kete... Shian incik suami.... =) Before pi umah nenek incik suami (belah MIL) we ols pi umah embah (belah DIL) dier dulu.... Hayok!!! Sampai sampai bajir wooooo... Tapi kat luar je lah, bukan dalam umah... Ihiks...=D Pastu dihidang ngan berbagai2 rendang termasuk lah rendang udang.... 1st time tuh nengok... 1st time jugakkan pun jumpe embah dier.... =D ye lah, ari tu mase wedding we ols embah tak dapat datang coz tak sehat.... Best dengar embah bercerita walaupun satu hampeh haku tak faham... kenapa eh beauty tak faham??? sebab nye beauty bukan jawarianzzzz.... muahahaaaaa =D Pas pi umah embah we ols jalan-jalan sampei lebam ar satu ari tu jumpa relative incik suami yang ramei sunggoh tuh.... =D Meh layanz pict dolu k ;-p

Huh.. sempat singgah beli air... Konon2 my DIL kat belakang lagik... Rupenye diorg dolu sampei...=D

Ni lah embah incik suami yang rawk.... layan cucu menantu nye yang sengal...=D

Nih nak menuju depan umah embah pulak... tengok ar vanjer wooo..=D
Depan sekali DIL(mcm fenganten pakei sampen...) My Mucuk, My BIL


Nih my other BIL... Abang chik... Sebelah tu my MIL =)


Incik suami jahat time nih... dier pi goyang2 kan titi tu mase beauty nak lalu.. ceth...;-p

Eleh wat muke baik...;-p


Gediks sunggoh somiku itu...;-p

Mase nih umah Pak Long dier, tgh kusyuk nengok Zaiton Sameon... Ahaks..;-p
Malam tu beauty de pi umah nenek sedara incik somi... Lagi lah ramei cucunda2 yang ado... Pastu sume pon nengok penganten baru lama nih... We ols sampei malu2 tucen... Ihiks... Pastu balik umah dah lebam fenat gilak.... Tu lah 1st day raya beauty.... Nanti beauty sambung lagik okay... Banyak gilak story and pict2 gediks yang menanti nih... To incik somi, besabor eh... Pict2 shantek tuh akan diupload nanti...;-)

Jom wat teje dulu...;-p

No comments: