Tuesday, September 08, 2009

Majlis Buka + Jalan-jalan + Shoping

Yes.... Semalam nak wat entry nih tak dapat kan.. So ari nih balas dendam walaupun bz esok de audit... Pedulik hape..... Uhuks...=D Baca sampai lebam hokay....;-p

Story start from last friday, afta work, beauty dengan kelam kelibut begegas balik umah nak pi Majlis Berbuka Puasa Ghetto Scoot Clan... Incik suami macam biase if de hal-hal macam nih dier akan sampai dirumah dulu... Lagipun dier dah siap-siap pakai baju melayu... Friday lah katekan... Beauty gak tehegeh-hegeh besiap, nak pakai baju keje tak sedondon ngan incik suami pulak... Huhuhuuu... Yaaaa, seperti sedia maklum beauty telah memakai kaen untuk nek moto yang tinggi tuh... Seb bek tak tegolek... Muahahahaaa =D We ols pakai serba hitam sechocok sechachik gitu... Ihiks...=D So sampai di Restoran Nelayan Titiwangsa, dah ada sebahagian skuterist yang menanti... Pe lagik, check in lah amik meja... Dat nite memang happening sangat... Mamam seafood sampai nak temuntah.... Ahaks... Dah lah masing-masing tamak hambik manyak gilak... Ish ish ish... ;-p Yang incik suami duk mamam udang ntah berapa banyak sampai terbang-terbang udang nye... Hahahahaa... Abis beauty duk sebelah dier... Isk isk isk... Pas da selesai mamam cam biase lah... Posing time!!! Pedulik hape ramei orang kat sane... janji we ols posing sakan gitu... Bukan selalu dapat kumpul reramai cam tu, ni pun banyak yang tak dapat nak join... Kawan-kawan beauty nih memang vas!!!! Nanti kite buat open haus Ghetto laks kay...;-) {Pict masih berada pada incik suami... Later edit balik kay...=) Dah dapat pict nye... Sori lah pict gelap ckit, incik suami tak bawak flash... Huhuhuuuu...}


Suasana sebelum berbuka pose di Nelayan Restaurant



Masing-masing dah start mamam mase nih...=)


Nih namenye gile camera.... ;-p


Part of Ghettorianz.... Pakwe yang beauty pegang tu beauty sayang sangat okay..;-)

Ghetto Gurlz... saya sorang jerk da tawen... hehehee =D
Pict satu lagik tuh incik suami sayang bersama mir.. Xde keje amik pict sendiri...=p

Nota kaki*De lagi satu pict up lepas somiku balik semayang jumaat...=D

Then saturday laks beauty buka umah mummy (berbuka ke??? uhuks...), coz incik suami ade berbuka dengan group skuter laen pulak... Kali nih beauty tak folo, sian dier asik bayar mahal-mahal tuk dua orang nak buka... (orang tak pose pun sebenarnye... ahaks...)Lagipun beauty balik serdang nak tolong mummy buat kuih... Macam biase lah every year if tak buat kuih raya rase macam tak raya.... Dapat lah mummy langsaikan 3 jenis kuih raya dulu... So beauty akan sambung buat kuih diz week insyaAllah... Incik suami sila tolong wife anda okay... jangan tolong tengok je sudah...;-p Afta buat kuih tuh beauty and family pi tengok new baby born... Kire anak buah beauty lah coz abang sepupu beauty punya anak... Ya Allah, sesungguhnya ciptaan Allah itu sangat sempurna.... Geram gilew nengok baby yang diberi nama Umar Hariz bin Syaizwar Hazri nih... Muka penuh, rambut lebat gilew... Pastu duk muncung-muncung mulut and senyum... Adoilah seb bek anak orang.... If not abis beauty kiss sampai lebam... Ahaks... Tapi mummy beauty ngan untie beauty dah ganyang dulu... Abis merah-merah muka baby tuh.... So congrats to Kak Sha and Abg G, semoga hidup kalian lebih meriah dengan kehadiran insan baru.....(Pict desiertakan kemudian coz dalam hp mummy... uhuks)

Abis sudah jumaat sabtu, sambung ahad.... Biase lah incik suami saya tidak betah tuk duduk saje dirumah... Haruslah celik mata suh orang siap-siap... Pi window shoping katenye... Beauty ikutkan jerk, sape xnak pi jalan-jalan kan... Satu terapi untuk beauty dan satu cara tuk jadikan hubungan lebih erat sebab jalan peluk-peluk... Ahaks... Halal okeh...;-p Dan semenjak dua menjak nih macam biase bile kuar jenjalan incik suami sangat suka memotretkan diriku yang tak shantek inih... Uhuks... Dier kate asik amik gambor orang laen jerk, camera canggih-canggih bek amik gambor wife sendiri.... Haaaaaaaaaa, taw pun... Tapi penatlah jugak kan setiap masa dan detik di snap nye... Orang nengok jerk... Ahak.... (padehal suke gilak!!!!)So inilah hasil kegedikans yang dipotretkan oleh suamiku.... ;-)
*
*
*
*
*
*
*

Tengok lah incik suami tak de keje hambik pict sendiri depan cermin...;-p

Sungguh chubbies inih wify... =D


Orang tak ready pun snap... To sayang, saya suke sport shoes ari tu... =D

Celah-celah tempat pun suh orang duk... Sluar Zara tu santek kan sayang tapi kaler lak merah =(

Dat day masak nasi ayam jerk.... Tak tau lah sedap ke tak tapi tengok sume orang makan bertambah =), incik suami buka diluar bersama rakan photographer... So macam biase dier balik malam sikit pastu kejut beauty teman dier makan yang beauty dah masak ari tu... Pastu layan DVD sampai ngantuk and taido...=)

Monday still cuti, tapi tak de aktiviti sangat.... Incik suami kene keje, so beauty duk umah kemas bilik, baca novel dan petang masak tuk berbuka.... Sekian diari seorang isteri dihujung minggu kali nih.... Ops lupe, incik suami balik lepas berbuka on Sunday belikan beauty jeans CK.... Padehal baru jerk tengok jeans tuh siangnye.... Syokkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!
*
*
*
*


And semalam dapat blouse pulak... My peveret color purple... Ihiks..
*
*
*
*
*


Luv u sayang... Muackkssss...:-* Orang laen beli baju raya, somiku beli baju pegi ronda-ronda... ahaks... janji somi yang beli.... Heheheee.... Abis abis, sambung wat keje.... ;-p

2 comments:

Anonymous said...

umar hariz ? macam pernah dgr nama itu. cuba akak tgk google dan taip nama umar hariz. nama tuh saya raya seorang je kot di google. hihihihi ~

misz beauty said...

ye lah sorg je... maknenye my nephew was da 2nd person yg guna nama tu lah eh..=)

neway awk sape eh??