Monday, August 24, 2009

Suka... Suka.... =)

Morning u ols.... And selamat menjalani ibadah puasa untuk semua muslimin muslimat... Ari nih beauty sangat susah ckit ye nak bangun pi keje... Ihiks.... Almaklumlah, dah bangun sahur pagi tadi then taido balik... Nak bangun lagi sekali adoilah... Seb bek keje masuk 8.30am if not haruslah ku teruskan mimpi indah lagik... Incik suami gak best layan guling-guling lagik... Tak aci tul...;-p

Nak cite pasal suka suka kan... Last entry ari tu beauty de bagi taw pasal suami ku tersayang beli skuter baru kan... Then semenjak ade gilera dier tuh, sangat rajin ye dier bawak beauty ronda-ronda makan angin.... Hahahaaa... Beauty sangat suke gitu... Bukan pe, mase zaman bertunang@becinta tak de pun nak bawak beauty nek moto-moto dier yang ada tuh... Ade lah sekali dua, or if ada pun dekat-dekat umah dier je nak g kedai... Tak bley nak hug lama-lama... Huhuhuu... The rest dier bawak nek kete jerk... So , start pi jalan friday nite pi umah roxychick @ subhi karim. Diorang tuh uncle and untie incik suami, diorang buat makan-makan sempena birthday the only son diorang ... Ermmmm, dimaklumkan makanan on dat nite sangat best dan sedap ye... Pandai chef tu masak (sebab de orang bagi tau tukang masak is chef which is adik ipar kakak ipar uncle sayang punye tunang... panjang betul penerangan.. ihiks)... Malam tu meriah jugak walaupun orang dah start tarawih, most of them sampai afta tarawih lah.... Ade bbq chicken, lamb (incik suami punye feveret nih) , potato, pasta, kuah durian, jelly and so on lah... Kenyang lah beauty malam tuh sampai tak bangun sahur for da 1st day... Ihiks... Dan beauty pun da terima MAC eyeshadow yang dibeli pada roxychick... Sangat natural color tuh and sweet for me... Huhuhuuu =D Thanx tuk makanan yang sedap and eyeshadow tuh okay... ;-) Then Saturday pulak incik suami dah plan tuk bawak pi berbuka tapi cancel coz dier kene betulkan moto dier dulu... Change planning kitorang pegi bersahur bersama.... Best betul nek moto, rase romantik jerk.... Pi bersahur sekali ngan skuterist yang laen, eira shinoda, wanie butterfly, gigi, kechik, sam... Yang laen tak dapat dihubungi... We ols ronda-ronda town dulu masuk dataran, masuk hartamas then stop bersahur kat SS2 Kelana Jaya.... Dapat mamam mee raja sangat sedap ye u ols... Thanx untuk sayang ;-) Pastu we ols sambung lagik ronda-ronda sampai bunga raya setapak antar eira ngan wanie balik then sampai umah dekat 4.30am... Puas hati... Sampai umah basuh kaki terus taido... =)

Then ingat on sunday duk umah jerk... So beauty pun start mengemas pagi-pagi lagik coz bilik dah macam tongkang pecah... Incik suami la tu laptop dier, baju dier, game dier, cd dier sana sini... Maklumlah orang ade isteri so dah taw isteri dier mesti kemas punye... Pandai eh... Musuk punya olang ;-p Dah kemas and basuh baju beauty pun duk sediakan bahan-bahan masakan tuk masak berbuka nanti.... Iye lah incik suami kate nak makan ikan 3 rasa, dah siap potong bawang sume beauty pun mandi... Tibe-tibe suami kate "siap lah, jom kite pi jalan-jalan" yahoooo!!! ape lagi haruslah seronok... Tapi da pesan kene balik awal nanti tak sempat nak masak... Seb bek dah siap sediakan bahan sume so tinggal masak jerk... We ols pi lah jalan-jalan kat sungei wang, pavillion sume... Hajat nak cuci handbag kat Coach tapi diorang kate if beli kat oversea diorang tak sediakan service accept yang beli kat situ je... Beauty cakap lah if bayar pun tak pe lah janji dapat cuci... Last-last diorang suggest cuci kat Times Square and kasi card kat situ ade buat service... Adoi sangat tak larat nak jalan kaki kesana... So hubby kate, next time lah cuci... So teruskan jelajahan pi tengok kasut raya... Ya!!! beauty da bekenan kat kasut guess tuh... Nanti kite g beli ye sayang...;-) Pastu pi tengok sweater yang sayang duk bekenan (nak tiru Farid Kami konon... uwekkk!!!) Malam dier ajak ronda lagik, pi pasar pulak... Beauty dah melepek kepenatan... Sowi lah sayang ye... Kite continue ronda esok lusa k...;-)

So, itulah cite suka-suka ronda nek skuter baru incik suami diz week... Yang penting... Sangat syok!!!!!!!!!! Rase macam baru nak becinta... Huhuhuuu....;-) Continue cite best akan datang nih ye... Ade something beauty nak buat.... Daaaa;-)

4 comments:

roxychick said...

the grilled item was marinated by kakak i punya tunang la.. he's a chef. not adik.. =p

tapi pasta tu i yg buat! yay!

glad you enjoyed the nite.
thanks again ye korang!

misz beauty said...

ihiks... sowiiii... tak tau... huhuuu;-)

sangat enjoy balik picit kepala sakit sebab mamam lamb... uhuks..;-)

Jehan Najib said...

wah! happening btol ur day...
skrg ni pg2 asik ujan je... makin liat le nk bgn pagi.. huhuhuh!

misz beauty said...

heheh... happening sampai melepek kepenatan... =D

ur days will be happening too i think coz wif dearly hubby...;-)