Friday, August 21, 2009

Rossi & Skuter Nye....

Alkisah dipagi jumaat yang hening lagi damai ye.... Nak dijadikan cite ari nih pepagi lagi dah emo ngan incik suami kerana dier asik melayan matanya yang nak tdooooo jerk... Orang tengah gosok baju cakap-cakap macam cakap ngan katil.... Pastu haruslah tetibe rase tersedih hati ni kan... Tak tau lah nape semenjak kawen nih sensetip terlebey pulak... Ihiks... Pastu dah dengar sok sek sok sek suami pun bangun lah dari tdornye and give me a big hug (tapi matanya still pejam lah.. ceth..)... Pastu dah tuh dier bley pulak gelakkan beauty kan... Siot betul... Hampesssss!!!! Pujuk punye pujuk dier tanye pasal camera yang we ols kasi kat member pinjam coz mase nikah diorang hari tu diorang tak de camera.... Sian kan... Haruslah beauty belum pegi amik, sebab kebzan yang melanda kan... Orang tu dah banyak kali inform suh amik... Tapi tak pe, incik suami tak marah pun tapi dier bley kuarkan satu lagi camera baru tuk beauty dalam laci dier pagi tadi.... Hahahaaaa.... Syok kan??? Dier kate, tak pe lah amik lambat pun... Dah dapat olympus yang satu nih senang sikit nak bawak... Bley letak dalam handbag je and tak berat.... Olympus lama tu pun bley letak dalam handbag cuma besar ckit kan dan berat... So handbag besar je bley letak... Nanti kene pulak dier beli LV Neverfull tuk beauty kan... Ihiks... =D Esok beauty up picture eh... Tadi tak sempat dah lambat nak pi keje... Huhuuuu...;-)

Whopsss... melalut dah cite laen, orang nak cite pasal tajuk besar pi cite hal sendiri pulak... Huhuhuuu.... Ok berbalik pada tajuk entry... Pas dah selesai-selesai membebel dalam bilik incik suami ikut turun bawah antar sampai depan pintu isteri nak pi keje... Then nak tau ape jadik??? HAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Beauty nampak moto asing yang tak pernah ada dalam senarai moto-moto yang parking kat garaj umah tu... Haruslah mulut nih bertanya-tanya kepada incik rossi kan... Kene lah tanye dier sebab moto tu sume dier punye... Mane pegi VS???? Yang NI moto sape pulak??? Pastu dier wat bodo je... Banyak kali beauty tanya last-last dier cakap JANGAN TANYE LAH sambil sengih-sengih.... Sape tak hangin??? Pastu bley pulak kuar pertanyaan MOTO PEMPUAN LAEN EH???? hahhaaaaa, dah susah sangat nak jawab haruslah beauty punye mulut macam bom atom kan... Ahaks... Pastu dier kate, GILE KE MOTO PEMPUAN LAEN!!! Tau pun gile... Last-last baru beauty terpikir, dier yang beli moto tu dan moto VS tu dier dah jual.... Nak tau moto ape dier beli??? GILERA ye tuan-tuan... yang memang sebelum nih ade beauty dengar mulut dier kate nak pakai gilera pulak... Adoilah sayang ku.... Kalo dah name ROSSI kan, selagi tak dapat moto di idam selagi tu tak puas hati... Pastu dengan baki masa yang ada, beauty pun duk mengomel lah kat depan umah... Dier bley gelak-gelak, ubah topik pasal kete beauty dah ok ke ape laen dier merapu ntah... Last-last suh salam and hug pastu pi keje cepat-cepat dah lambat... Pandai kan dier ngelak.... Adoilah sayangku, pening kepala ku melayan obses mu... Patutlah malam tadi suh kite tdo umah mummy dulu, rupenye tak nak kene das-das bebelan dari isterimu ini... Cis bedebah kamu Hang Tuah!!! ;-p Bukan tak bley beli moto tu sayang... Tapi runsing tengok banyak sangat moto depan umah... Moto yang ada pun tak terpakai... Nuovo awak tu pun siap lepak dalam stor... Fenin-fenin.... Pastu yang kat bengkel tu tak jalan-jalan kat track lagik... V1 kecik tuh pulak nak buat ape??? Sukatilah duit dier... Janji tanggungjawab laen terlaksana okay.... ;-)

Abis cite pasal moto dier... Mesti ari nih incik suami pergi keje nek moto sambil sengih-sengih... Jangan bawak laju-laju sudah, moto tu dah sedia laju... Ya Allah lindungilah suamiku itu... Amin... Tak pe, ada ubi ada batas.... Beauty pun dah aim barang beauty sendiri nak beli... Jangan bising okay!!! Ihiks... Dah-dah jom sambung wat keje.... Selamat berpuasa semua... =)

9 comments:

joegrimjow said...

jgan lupa bawak moto p terawih

misz beauty said...

haaaa... taw xpe... tp surau dekat ngan umah jalan kaki je...;-)

iena said...

adeh...dah name pon lelaki.... enjin bagaikan nyawa... sayang moto same cam syg kite...adeh....naseb kita serupa...cuma my bf ade sebijik je moto...hikhikhik...

misz beauty said...

seb bek moto tu tak bley bawak tdo.. if x, abis lah sis kene share katil ngan moto... ihiks..=D

HaCKaRT said...

eh.. ni moto gilera kuning yg kt forum tu kn?

wah! jeles! aku masih ngn VS iPhone Wallpaper ku.. bahaha..

misz beauty said...

hahhaaa... taw xpe... upgrade cepat lah bro..;-)

HaCKaRT said...

dr sy upgrade motor, lbh baik sy upgrade status! bahaha..
x gitu puan az?

* mode gatal skit sbb rindu.. haha

misz beauty said...

hahhaaa... betul gak tuh... rossi pun upgrade moto lepas dah upgrade status... huhuhuuu...

*jangan gatal sangat nnt batal pose... uhuks...;-p

HaCKaRT said...

haha.. xde nk gatalnya.. sya kt JB, slasa ni baru dia balik Shah Alam.. Lpe lak, dia sambung Degree kt MSU..