Tuesday, August 18, 2009

Puasa + Rindu

Semalam beauty puasa sunat... Ye lah memandangkan kita bakal menyambut Ramadhan Almubarak better keep praktis first supaya tak culture shock nanti kan... Cam dak-dak tecik lak kan beauty nih... Ihiks..=p

Dan yang paling penting semalam berbuka ditemani incik suami tersayang... Rasa sangat release tension bile dapat jumpa ngan incik hubby... Ilang penat lelah keje dan sakit... Bukan pe, we ols tak jumpa since last week... Beauty outstation ke Melaka dan suami sibuk dengan segala event... Haruslah segala rindu dendam semua ada kan... Sepanjang mase tu of coz lah dier balik ke rumah mak nya tambah-tambah dekat ngan tempat keje dier... Then last nite beauty terpaksa lepaskan dier lagi balik ke PJ dengan hati yang berat... Kitorang nih dah macam tentera punye pasangan... Tapi nak buat macam mane, masing-masing ada komitmen masing-masing... So dengan masa singkat yang ada semalam, duk tenung puas-puas buah hati beauty tuh.... Sedey kan?? =( Beauty harap dan berdoa selalu agar bulan puasa yang suci dan diberkati nih kami akan dapat berpuasa bersama setiap hari dan melakukan ibadah bersama-sama... Amin... Moga Allah makbulkan doa beauty.... =(

Macam-macam yang dibualkan sepanjang dinner malam tadi... Termasuklah bout contest-contest yang beauty tanye kat dier tuk masuk dalam dunia blog nih kan... Beauty nak masuk contest lagi dan encik suami sokong serta bagi idea untuk pertandingkan apa... Tapi akhirnya beauty decide untuk tak masuk jerk... Sebab beauty rasa cukuplah orang baca dientry beauty sendiri dan if orang nak tengok, orang cari dalam ni... Lagipun hanya kita sendiri yang dapat menilai apa yang kita ada dan betapa berharga dan bernilai atau indahnya ya benda tu... Rasanya ada orang yang sependapat dengan beauty... Mungkin pendapat orang lain-lain kan... Bukan hadiah yang dikejarkan tapi nilai yang ada pada sesuatu yang kite ada tuh lebih dari hadiah tu... Setakat contest reka ayat dan menang boley lah kan... Tapi bile melibatkan memori dan kenangan yang kita ada, hanya kita yang mampu judge semua tuh... Dan incik suami pun sependapat ngan beauty... Mungkin sampai waktu contest tuh sangat memberi semangat untuk dijoin bley lah kot... Pasal kemerdekaan ke, pasal H1N1 ke.. Ihiks... =) So bercerita dan bercerita akhirnya saat yang tak suke beauty rasa tibe... Kenapa setiap pertemuan ade perpisahan?? =(

Beauty dah dapat Kad Nikah, semalam suami kasi.... Tak seperti yang beauty bayangkan... Punya lama waktu yang diambil untuk disiapkan Kad Nikah tuh, tapi hasilnya macam beauty boley buat sendiri... Tampal gambar dan taip pastu laminate... Sakit betul hati beauty... Bukan sepatutnya kad tu berupa bentuk Kad Pengenalan kita ke??? Beauty nak buat complain nanti... Geram betul... Dah lah lama nak tunggu, pastu dapat cam hampeh... Seb bek semalam dapat CD kawen so buat pengubat hati yang sakit nih... Tengok balik majlis tuh ketawa sendiri beauty... Touching pun ada... Macam-macam lah rase... Album pun OP kate dah siap tinggal nak pegi amik jerk... Tak sabar nak tengok... K sume, nanti kite story mory lagik eh... Beauty nak continues work dulu... ;-)

4 comments:

joegrimjow said...

ramadhan ooh

misz beauty said...

bulan menguruskan lagi badan... ihihiii;-)

N.i.e.z.a said...

hehehe..kan dah cakap aritu yg area selangor nyer kad nikah x cantik just leminate aje..hahaha..jgn jelous ya.. ;P

misz beauty said...

=( benci betul... ntah ape2 ntah.. patutnya selangor punya lagi canggih lah... eeeeeeee