Wednesday, August 19, 2009

Kehilangan...

Sebuah lagi kehilangan yang terpaksa beauty hadapi hari nih... Teman atau dalam erti kata laen sahabat... Malam tadi seorang sahabat beauty yang beauty telah kenal hampir 7 tahun meninggalkan dunia nih buat selama-lamanya.... Akibat penyakit jantung... Sedih sangat... Bile salah seorang sahabat beauty call maklumkan berita nih terus beauty terjaga dari ngantuk yang pada awalnya beauty dah standby untuk landing dan tidur... Haruslah terus berjejeran air mata yang keluar sambil ditenangkan oleh suami tersayang... Apa lagi yang harus beauty katakan, beauty terkenangkan isteri (seorang kakak yang sangat penyayang) yang arwah tinggalkan beserta seorang anak perempuan comel yang berusia baru mencecah 2 tahun... Yang sangat rapat dengan ayahndanya... Memilukan apabila arwah tinggalkan anaknya dengan telah menyediakan kelengkapan yang serba lengkap untuk menyambut Hari Raya yang bakal tiba nanti... Seolah-olah telah mengetahui akan kepemergiannya... Sesungguhnya Allah menyayangi insan yang baik... Insan yang tak pernah lekang dari senyuman dan kami sahabat-sahabat semua tak pernah dengar perkataan marah dari arwah...

Beauty kenal dengan arwah sewaktu mula-mula join kelab berkereta... Mase tuh 1st time pegi konvoi kereta, umor pun baru 19... Tahun 2003... Kitorang pegi Port Dickson buat family day... Sangat seronok mase tuh, arwah ajak beauty berkayak sama-sama sebab gf (sekarang isteri) dier xnak naik kayak.... Xbf beauty pun mase tuh malu-malu kambing... (ampun pada suami dulu..ops) Semenjak dari tuh, hubungan kami sesama ahli kelab sangat rapat ibarat adik beradik... Setiap konvoi tak pernah miss bersama termasuklah arwahnya, tak pernah tertinggal konvoi mane-mane... Family day lah, majlis berbuka, jamuan hari raya... Bile terkenangkan memori-memori yang ada nak-nak saat arwah ada bersama kami, kami sahabat-sahabat laen berlinangan air mata... Tidak sanggup menatap wajah yang telah terbujur kaku... Seperti sedang tidur lena diulit mimpi indah... Mendengar tangisan semua yang hadir menziarah memilukan hati beauty sendiri.... Sahabat yang lain termenung terkilan dengan perpisahan untuk selamanya ni... Namun hanya doa kami titipkan untuk arwah... Semoga rohnya tenang, dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman... InsyaAllah... =(

Al-Fatihah buat Mohd Juanda.... Semoga rohmu bersemadi dengan tenang dan ditempatkan dikalangan mereka yang beriman... Amin

3 comments:

joegrimjow said...

alfatihah

iena said...

innalillahiwainnailaihiraji'un....
al-fatihah utk arwah
salam takziah buat keluarganya....

adat kehidupan sis...
bile bertemu ade perpisahan...

misz beauty said...

lumrah dunia kan... cume kesian pada anak yang ditinggalkan belum kenal erti kehidupan lagi...