Tuesday, July 21, 2009

H1N1

Dear all, merujuk kepada perkara yang beauty nak cerita di entry sebelum ni lah kan... Cerita story mory pasal nape beauty ter 'mc' sampai seminggu with hubby sekalik afta wedding....

Fuh!!! Syukur Alhamdulillah beauty dan incik suami memanjat syukur ke hadrat Illahi kerana dijauhkan dari penyakit merbahaya.... Last week afta setle our reception sebelah lelaki on 12 Julai 2009 beauty and incik suami jatuh sakit.... Which is kami kene demam yang teruk gile, sakit semua seluruh sendi-sendi badan... Makan ubat pastu taido makan ubat pastu taido.... Beauty tak pernah demam sampai macam tu sekali.... Nak berjalan ke toilet pun kene pegang dinding takut jatuh....

Mula-mula on tuesday tuh pagi-pagi lagi dah dapat rase badan sayang panas yang teramat melangkaui batasan yang sepatutnya..... Beauty pun ape lagi, turun bawah mintak mak dier towel pegi amik air tuam-tuam badan dier dulu takut melarat then beauty pun decide amik EL.... Beauty ajak dier pegi klinik tapi dier kate itu demam biase je, nanti makan ubat boleh okay... So beauty nih duk risau sangat then mintak tolong adik dier belikan air badak lah, panadol lah dan seangkatan dengannya.... Bile dah setle kasi dier makan ubat dan lap-lap badan dier, beauty pun buat keje beauty pulak... Pergi PJ transfer duit hotel dan sebagainya urusan untuk ke Pangkor end of diz week nanti.... Lepas dah setle sume tiba-tiba beauty punye kepala pulak berat semacam... Then terus drive pergi klinik berdekatan rumah ibu mertuaku... Memang tak de suspek ape-ape pun, ingat penat sebab kenduri jerk....

Nak dijadikan cite, sementara beauty tunggu turn untuk jumpe doktor tuh, beauty pun call lah mummy mintak tolong dier tengokkan klinik panel for UPM yang ada di area PJ so pas pasni senanglah beauty pergi if de hal time duk kat PJ kan... Mase jumpe doktor tu, doct kate jus stress sebab kenduri tuh jerk, dier kasi ubat semua bagai then rest... Mc pun kasi sehari je.... Jimat cuti tuk hari tu... Tapi afta kuar dari bilik doct tuh, mummy call bagi taw berita tergempar... Mummy bagi taw yang friend of lil sis yang datang mase kenduri ari tu Positif H1N1. MasyaAllah, tuhan saje yang tahu perasaan beauty mase tuh.... Mummy terus suh beauty and hubbby pegi hospital on dat time jugak.... Last nye tak pegi jugak, hubby tu dah rase demam dier kebah dier boleh kuar pi jumpa kawan dier setle hal sume... Tinggallah beauty duk terbaring dalam bilik tunggu dier balik.... Makin lama makin sakit semua badan dan kepala, so bile hubby balik jerk dalam kul 6 lebih cam tu terus ajak g hospital memandangkan dier pun kata dier berada dalam keadaan macam tu jugak.... So dier decide untuk ke PPUM... Dah sampai PPUM we all register then diberi pakai mask sume bagai.... Walaupun kitorang diberikan special kes fast track, tapi tetap perlu menunggu.... Dan menunggu tuh paham-paham lah bile kite tengah sakit kan... Bertambah-tambah sakitlah.... Nak tengok muke kitorang laki bini pakai mask??? Pict seperti dibawah ye....

Tunggu punya tunggu sampai lah dapat jumpe doct kat hospital tuh.... Kes we ols nih di ajukan kepada beberapa orang doct sebab kat situ tak de lagi handle kes H1N1 nih dan at last sorang doct india mengesahkan kami tiada terkena virus merbahaya tuh.... Cume sebab kami ade close contack dengan pengidap penyakit tuh so doct sorang lagi tu duk kehulu kehilir risau.... Dan akhirnya we ols laki bini diberikan MC selama 3 hari untuk duk dirumah rest tak bercampur ngan orang sebab takut kitorang bertambah teruk.... So bermulalah hari kami taido taido dan taido sebab ubat yang diberikan untuk kami memang ubat taido.... Ari jumaat tuh beauty still cuti sebab masih tak larat untuk memulakan kerja, hubby pegi jugak opis dier tapi dier balik bagitau bertambah sakit.... Tu lah nasihat orang tamo dengar.... Semalam pun beauty datang keje sekejap jerk, then petang mc coz kepala berpinar-pinar lagik.... Ari nih baru rase sehat sikit boleh gelak ketawa.... Pendek kata sangat bersyukur beauty and incik suami tak de kene ape-ape.... We ols sangat lah risau kan..... Kaum keluarga pun risau.... Laki bini tuh same-same kene... Baru pas kawen lak tuh... Sehati sejiwa tul... ahaks.... tengok lah kad hospital kami seperti di bawah ye...

Abis cite pasal beauty and suami kesakitan okay.... Doakan kami berdua sehat sejahtera hendaknya dijauhi penyakit merbahaya ye kawan-kawan... Amin.... Nanti next time beauty cite kisah sebelum sakit pulak okay.... Daaaaa..;-)

2 comments:

joegrimjow said...

kalau ada
blog ni pon kene kuarantin

misz beauty said...

haip.... isk isk.... mintak2 dijauhkan...