Friday, May 15, 2009

Selamat Hari Guru...

Hari nih pagi-pagi drive nak pegi keje duk dengar celoteh Faizal Ismail Hot FM kat radio. Tajuk hari nih adalah Hari Guru.... Beauty tak dapat nak call radio pagi tadi sebab tak de nombor hot fm... Hehheee.... Bile duk dengar orang cerita pasal hari guru... Teringat beauty kat cikgu-cikgu beauty mase sekolah menengah dulu... Rindu rasenye kat diorang... Rindu kat sekolah Dato' Panglima Perang Kiri, rindu kat cikgu kat sana, rindu zaman-zaman kat sekolah dulu... Best tau beauty sekolah kat sekolah tu... Bley terima beauty sebagai murid baru kat sekolah tu walaupun pada mulanya agak pandang serong ckit... Ye lah, beauty datang dari KL, pastu biler terserempak ngan beauty kat luar dengan body shirt, jeans and free hair dah mule ingat beauty nih sosial.... Akhirnya beauty dapat buktikan, beauty bukan budak KL yang macam tuh... Beauty wakil sekolah, wakil daerah, untuk acara-acara nasyid, tilawah al-quran, badan beruniform, kebudayaan dan sebagainya... Cikgu-cikgu mula beri kepercayaan sepenuhnya pada beauty...

So now beauty nak list beberapa orang yang beauty masih ingat sampai sekarang untuk ucapan selamat hari guru... Sowi lah kepada yang laen if beauty terlupe list name....

1st sekali of coz buat Ustazah Umi a.k.a cikgu kelas beauty mase form 5... Nasihat ustazah sampai sekarang saya kenang.... Sebab ustazah subjek agama saya cemerlang... Rindu sangat kat ustazah, insyaAllah saya akan datang sendiri rumah ustazah untuk jemput datang kenduri saya nanti...

2nd, buat Cikgu Hashim a.k.a Ayahnda Hashim.... Terima kasih sebab selalu manjakan az kat dalam kelas dulu walaupun az sangat nakal... Sampai sekarang masih terasa ayahnda macam ayah az sendiri... BM az sentiasa cemerlang sampai abis sekolah... =)

3rd, Sir Rahim... Sangat sempoi sir nih... Kalo bukan sebab dier, BI beauty tunggang langgang... Ahaks.... =)

4th, Cikgu Normah... Cikgu nih kecik je orang nye tapi sangat garang... Kalau time subjek sejarah sorang-sorang dier tuju... Beauty pun selalu kene sebab selalu maen dalam kelas... Hehehee... Tapi akhirnya beauty berjaya buat sejarah sendiri time SPM.. Seb bek kredit... Huhuhuuu ;-)

Beauty ingat sorang ustazah praktikal nih... Suara dier sangat sedap... Tolong beauty cipta lagu tuk pertandingan nasyid... Bile dengar suara dier sangat mendayu... Thanx ustazah, sebab lagu tu kite menang... ;-)

Buat cikgu-cikgu laen semua , baik mase beauty sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah yang telah menabur bakti dan ilmu buat beauty jugak... SELAMAT HARI GURU!!!! Jasa kamu semua ku kenang.... Tidak terbalas dengan wang ringgit... Hanya Allah yang mempu membalas... Beauty akan selalu doakan kesejahteraan, kebahagiaan, kesihatan buat cikgu semua.... Beauty sayang cikgu!!!!!!!!!!! Uwaaaa rase nak nangis nak balik sekolah balik.... =(

Beauty Mase Form 4... Form 5 punye pict amik sorang2... Cikgu nih beauty lupe name sebab dier tak best... Muahahaaa ;-p

3 comments:

iena said...

hari ni hari guru...alamak... camne bley lupe lak nih...hehehehe..

mummYaeesh said...

iena, bkn arini la tp sok!16 mei ok!

katne sekolah tu??beauty bkn sek sri serdng ek??

misz beauty said...

to eina ~ ape da lupe... ;-p

to sis watie ~ az sekolah sri serdang sampai form 2 je sis... pastu sekolah kat perak...;-)