Tuesday, May 05, 2009

Hari yang penat....

Salam semua.... Weh, pe lah beauty nih kan... Duk pesan ngan orang afta dapat cuti 3 hari jangan nak tambah2 lagik tapi diri sendiri pulak menambah... Adoi!!! Sowi lah, beauty tibe2 merasa ketidaksehatan (bley faham tak??? tak faham pepandailah eh...) on sunday pastu sambung lagik on monday... Haruslah pepagi buta dengan ketaklaratan drive kete pegi klinik jumpe doct yang tak hensem tuh... whoppssss... =D Ari nih still kepala nyut... nyut... nyut... lagik tapi kene teruskan perjuangan tuk bekerja jugak memandangkan esok beauty nak masuk lewat menguruskan hal-hal negara.... Negara ke??? erkkk....

Sebenarnye beauty nak cite pe yang berlaku sepanjang cuti labour day last week... tapi haruslah story mory tuh on friday and saturday jerk... Sebab sunday ngan monday kan beauty terlantar kesakitan.... heheheee..... ;-)

Nak dijadikan cite, on friday tuh pepagi lagik beauty bangun tdo kemas-kemas umah tulun mummy then buat jemput2 tuk bekpas padehal xde ar pagi sangat bangun sebab mummy pun da nak start for lunch... uhuhuhuuuu.... Tak pe, hari cuti kene kasi badan rest lebey ckit... So afta we ols da siap-siap masak mummy pun suh mandi manda sebab nak kene pegi tesco lah pulak beli barang-barang dapur for diz month.... Adoi!!! diz part beauty paling tak suke!!! tak suke!!! sebab mase nih confirm ramai gilak orang dan tunggu mummy pilih barang lame gile dan nak bayar barang-barang haruslah que panjang gile dol!!! Nak buek cam no, kalo tak diikut kang muncung mummy haruslah panjang sedepa.... Hahahaaa.. Sowi mummy eh.... Jadi pergilah kami ke Tesco Kajang... Coz beauty dah pesan kat mummy tak yah nak pegi jauh-jauh... Dan yang jadik tukang drive haruslah my adik... Sungguh malas beauty kan??? Bukan pe, if beauty duk belakang, my cousin misya omar tuh ikut so beauty suke sakat2 dier... Muahahahaaaa (evil)... =D Sesampai di tesco mangai ramai tahap babun orang.... beauty dah buat muke ketat sambil sound mummy awal-awal, cepat-cepat pilih barang.... If u ols nak tau, dat time beauty duk kat tiang je tunggu troly... mummy, grandmom and adik yang pegi carik brg... Hahahaaaa.... Best gile duk tepi tiang men game hp... Bukan pe, ramai sangat orang sampai nak tolak troly pun susah... So beauty decide tuk duk kat tepi tiang yang orang tak banyak lalu lalang kat situ... haruslah mummy gelakkan beauty kan... =D Pastuh hasilnya diorg carik barang tengok pict dibawah nih...

Penuh 1 troly... Nih pun de barang tak de lagik!!!

Beauty dah standy que dulu memandangkan ramai sgt... Depan nih pun barang diorang banyak gile!!!!

Oleh kerana barang yang dah dibeli tak berapa nak cukup so sambung dilaen hari lah... Penat u ols tau tak duk bediri lame gile... Kalo jalan2 shoping baju ke handbag ke tak de lah penat sangat... whopppssss!!!!!!!! hehehee... Then acara seterusnya sesampai dirumah, kemas barang-barang yang dah dibeli, then ikat reben lah pe lagik!! haruslah bertiga membuat reben tuh.... Akhirnya siap sudah... pasnih bley setle hal laen pulak.... Beauty on dat friday tak sabar-sabar nak tunggu saturday... Nak tau nape??? tunggguuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

2 comments:

mummYaeesh said...

sy boikot tesco!woohoo

Beauty's Wardrobe said...

hehe... az pun same... tp dah nenek az beria nak g tesco, redah aje lah.... selalu kitorg beli brg kat grand union belakang umah tu je =D