Monday, May 11, 2009

Hari Ibu....

Semua orang sibuk dengan sambutan hari ibu... Tapi tahun nih beauty tak tau kenapa beauty was-was nak sambut sedangkan sebelum nih tak pernah miss pun... Mungkin ade banyak email yang berkenaan hari ibu nih.... So beauty decide, ari ibu adalah hari-hari tak de specific date or specific time untuk raikan ibu-ibu kat dunia nih... Bile mase beauty nak kasi hadiah, beauty beli jerk sebab beauty memang suke belikan mummy hadiah... Baju lah, kasut lah, tudung lah, brooch lah, perfeum lah.... Hatta bende kecik2 alah pun beauty beli gak bile beauty terlebih rezeki... Macam tu jugak blanje mummy pegi makan... Sampai kadang-kadang mummy lak yang tak nak pegi dier suh simpan duit tambah-tambah dah nak kawen nih... Tu pun beauty duk ajak lagik nak blanje holiday and bagai-bagai lagi... Last-last mummy decide boleh nak blanje tu semua dengan syarat afta beauty punye kenduri selesai... So beauty dah plan dan buat macam-macam rencana tuk lepas kenduri nanti... Kalo boleh nak bawak mummy keliling satu dunia... Mudah-mudahan rezeki beauty buat mummy sentiase lebey..... Amin.

Macam mane pun, semalam beauty tetap istimewakan diri mummy... Selalu pepagi dier yang sibuk kat dapur masak itu ini tuk anak-anak dier yang nakal nih... Tapi semalam beauty yang bangun pepagi ingat nak bawak g breakfast kat luar tapi mummy kurang sehat... Sekarang nih kalo tdo malam-malam mummy mesti suh picit-picit tangan and bahu dier... So beauty kuarkan semua barang dalam peti dan start masak-masak terus tuk lunch... Ye lah, bangun pun dah kul bape, maklumlah ari ahad... Hehehee... =D Bile beauty dah siap masak barulah mummy cakap ari nih kite kene lunch kat luar wif daddy and my others family... So makanan tuh tinggal tuk dinner lah jawabnye... Seb bek abis gak dimakan... Kalo tak tamo masak lagik lah... ;-p

Pape pun, buat mummy, dan ibu-ibu yang laen di luar sane... Hari ibu untuk kalian adalah setiap hari... Kamu semua adalah yang teristimewa setiap hari yang dilalui. Tiada kasih yang lebih bermakna buat anak-anak seperti kami melainkan kasih dari kamu... =)

Buat mummy, along tau mummy selalu bace entry-entry merepek along nih.... Along nak mummy tau along sayang sangat kat mummy.... Along tau along nakal, degil, ngengade manje lebih dari adik... Tapi along dah tak de sesape lagik nak manje, mummy sorang je along ade selain adik... Along perlukan mummy sampai bile-bile walaupun nanti along dah bersuami... Terima kasih sebab sentiase ada dekat ngan along tiap-tiap kali along sedih, happy, marah... Along tau mummy selalu kecik hati ngan along, along mintak maaf ye... Along tak sengaja... Along sayang mummy sangat-sangat... Di waktu-waktu along susah macam waktu sekarang nih mummy lah orang yang paling setia berusaha tuk kebahagiaan anak mummy nih... Sampai mummy sakit... Along sedey bile mummy bagitau bagi sakit bile pegi buat check up ngan dokt. Mummy tamo susah hati sangat okay... InsyaAllah Allah sentiase bersama kita... Terima kasih sangat-sangat kat mummy... Budi mummy tak terbalas rasenye walaupun sampai along tak de kat dunia lagik... Along nak mummy tau, walau ape pun keadaan atau yang terjadi nanti... Along tetap sayang mummy... Mummy tak de ganti, tak de dua... Along akan sentiase doakan mummy bahagia dunia akhirat... Luv u mum.... ;-(

Along Sayang Mummy

4 comments:

mummYaeesh said...

ye..meleleh sudah..huk3!

uiks..ari ibu pun takleh smbut ke??
takde kena mengena dgn smbutan agama lain kan??slagi takde history yg melibatkan kepercayaan agama lain, sambutan ari ibu seumpama sambutan kemerdekaan sesebuah negara!

misz beauty said...

boleh sis... ari2 sis nak sambut hari ibu pun boleh... xde specific date and time rite??? terpulang pada masing... yang cerita laen diluar kawalan ;-)

hbo said...

weh! ko x sayang acik jugak ker mcm ko sayang kat mummy ko tuh??? ;P

misz beauty said...

walawehhh.... sayang kat achik jugak lah..... sayangggggg sgt2... mane nak carik achik yang paling best kat dunia nih cam achik ku ini.... =D