Monday, April 06, 2009

Penang Trip ~ 03.04.09 till 05.04.209

Okay continue story mory okay sesudah tagged di jawab dengan jayanya. Hehehee. Like u ols sume tau last week beauty pi penang bercuti bersama mummy dan adinda terchenta... We ols ber 3 je lah kan, daddy cant folo bz man lah katenye... Hehehee =) mari kite tinjau-tinjau pe yang beauty buat kat sane okay....

*Hari Ke 2 (ye lah ari pertama khamis malam jumaat sampai pun udah tengah malam do sambung terus hari ke 2)...

On Friday tuh pepagi lagi (tapi tak pagi sangat lah.. hehehe) afta breakfast beauty dah tolong-tolong my untie masak-masak before we going for our plan... Beauty pun dah siap-siap booking ticket pe sume tuk pegi tengok movie wif mummy, my untie and her 2 heroes cite Fast and Furious 4 seperti permintaan si Amir Irsyad kat Sunway Carnival Mall... Alih-alih u ols tau tak ape jadik??? Sampai sane jerk movie tuh kanak-kanak riang tak dibenarkan masuk... 18 PG ke 18 PL cam gitu katanya.... Haruslah hero yang paling besar tu bising-bising katenye... "why cannot watch it??? ade kissing-kissing ke?? (adoi budak kecik pun tau)..." bukan lah sayang.... Cite tu ade aksi-aksi bahaya yang diorang tak kasi budak-budak tengok takut tiru aksi-aksi tuh... Sian dier, so beauty ingat bley lah tengok Shopaholic.. Pun serupe hendaknye kanak-kanak tak bley masuk... Adoi, memang kesian lah... Last-last mama they ols pujuk, "later we buy dvd and watch it ok".... Seb baek makan pujuk... So we ols sume pun meneruskan perjalanan lah ke kedai barang pengantin A tu Z.... Seperti yang dirancang, we ols pegi ke Penang dengan tujuan utama sebenarnye nak beli barangan persiapan for my wed.... Last time dah beli tapi afta family's meeting sekali tak cukup daaaa.... Hav to plus... Tambah beli surveniour lagik dan keperluan-keperluan laen... So now dah enuf i think... Tinggal surveniour for child only... =) Dah penat beli barang tuh then we ols pegi pulak ke Jusco Seberang Perai for dinner.... We ols mamam tomyam steamboat kat johnnys restaurant gitu... Haruslah best kan, layan tomyam time-time hujan and sejuk tuh... =) Afta dat take away pizza for my uncle yang tunggu kat umah tu and my lil sis yang sampai from kl by bus... Sian dier stuck dalam jammed almost 9 hours from kl... So layan pict for 2nd day dulu okay... =)

Sunway Carnivall Mall
Pemandangan Sekitar Kedai Barang Kawen
Mummy & Untie sibuk pilih surveniour, beauty da pening rambang mata =D
last destination for dat day... Aeon Seberang Perai City
Beauty and Mummy... We enjoy on dat day.. Thanx achik..=)
Nih budak mucuk Amir Irfan... =)
Amboi cedap nyew dier mamam.... ;-)
Kusyuk tul achik mamam... Ahaks... =D
Abiskan sume okay mummy.... hehehe =D



Hari ke 3 bersamaan Saturday.. =)


On dat saturday semua pun dah ada, means my uncle pun tak keje my lil sis pun da sampai so time to go rounding-rounding penang... =) Before semua bermula, beauty, lil sis and untie ber SPA Q dulu... Hahahaaa... bukan lah spa q, we ols pegi my untie boutique and spa... Mandi-mandi sauna gitu... Membuang lagik lemak-lemak yang ada... Kecuali adikku yang kurus kering tu, ntah dier nak buang ape ntah.... Hahahahaaa =D

Pas dah siap sume sampai my unlce calling-calling dah bising pesal lambat sangat... Hehehee... So afta dat sume dah siap-siap untuk ke destinasi seterusnya.... 1st destination is Queensbay Mall... 1st time beauty pegi situ memandangkan mase untie duk kat bayan baru tuh, mall tu belum siap lagik... So merasa gak lah kan, sebelum nih duk lalu lalang jerk... =) Dah name pun ke shoping mall, paling tidak pun 1 2 das barang haruslah diborong kan... Padehal duit dah pokai beli barang-barang nak kawen gitu.... Hahahaaa... Beauty... Beauty.... =) Lil sis beli dress dier... Dier pun dah rambang mata, kalo boleh nak borong sume dress yang ada.... Mummy jadik tukang tengok jerk sebab dier suke shoping wif daddy jerk... Sebab tak perlu kuar duit sendiri... Hahahaaa... Gurau eh mummy..;-) Dier jadi our judge tuk pick anything... mane mummy say beauty so buy lah... =) Pict time shoping pun x amik, si adik sengal camera ade pi amik gambar mak cik tengah anyam tikar.... hangin satu badan dibuatnye.... Pas da shoping sedas dua we ols pegi pulak ke Batu Feringgi Nite Walk... Adoi lah, lagi lah gilo rambang mata tapi memang niat nak pi situ beli surveniour tuk friends.... =) So pict yang ade di camera je lah beauty up k... Memang sume pict from hp pun... dah tentu dalam camera tu duk amik pict dier jerk... Gilo!!!! =D

We are ready for shoping!!! =) Buat muke chomel ckit... Khas buat follower sekalian... Che wah... ;-p
Bridge on left side.. On da way to island... =)
Bridge on right side.... Nice kan cam kat Hong Kong... =)
Here we come... Queensbay mall =)
New Shoes... cam kat kl takde jual jerk... Hahahaa =D

New belt for my dress.... =)Siblings.... huhuuu ;-)
At Batu Feringgi nite walk... will going there again next time...=)

Last penghabisan we ols pegi dinner lah ape lagi... Duk terbayang nasi kandar line clear seperti yang diceritakan oleh Mummy Yaeesh.... Not Bad lah da taste... Tapi tempat tu maybe agak kurang selesa bagi sesetengah orang... Sowi to say... Almalkumlah, we ols nih pegi dengan kanak-kanak... But at least beauty penah gak merase makan kat situ... Tak de lah orang kate beauty kera sumbang (uiks betul ke nih???) heheheee.... ;-)

Last Day

Ingat dah selesai sume rounding-rounding da world rupenye belum abis lagik.... Mummy lah punye pasal tetibe dier kate nak beli asam-asam pulak... Adoi lah, nak balik pun sempat lagik... So haruslah my untie yang bertungkus lumus membawa we ols pegi beli asam-asam kat island sane... Sowi lah eh achik coz susahkan achik... Next time bawak we ols lagi eh... Heheheee...

So, tamatlah journey beauty kali nih.... Bersambung lagik di journey akan datang.... Wah, minggu nih ade lagik!!!! Adoi!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-p

*Note : Pict ber4 dengan achik later beauty up okay... Camera kat wawa... ;-)

6 comments:

iena said...

adoiyai....slalu sgt la baca blog org yg pegi bercuti2 malaysia...sy blom lagi nk bercuti2 malaysia pon...adoiyai bz katanya..xpe2..ade ubi ade batas,nanti ade sy akan pegi bercuti jugakk..hahaha...ape kait mengait ubi plak kan..jawpannya xde kait mengait..hehehe...

sis beauty,jgn lupe bg wedding card utk sy n my bf oke..whooppss....

misz beauty said...

alah, sis pun pegi sane bukan tuk bercuti semata dear... nak beli brg kawen jerk... insyaAllah ade tu kesempatan nanti..;-)

whops... haruslah ada... seluruh warga MUSC akan dijemput... (muat ke dewan tu nanti??) heheeee ;-)

Qistyna Sha said...

adoiyai...pinjam ayat cik iena kite..

kad jemputan tak bagi pon....takut flight takde klu nak g...huhuhu

p/s : aku di jemput ker? hahaha


Besh2 cuti2 msia...aku rindukan satu percutian...heheh

egatinja said...

pretty la sis :))

hbo said...

haa... tau x per acik bertungkus lumus membawa sekalian alam sume round penang. sib baik on that saturday tu cik burn jadik driver, kalau x sahih melempeng acik dibuatnya. dah lah tu... butik pun bukak ikut sesedap rasa ajer... customer nak book pun boleh suruh dia postpone... hhhaaa...
nampak tu, acik berkorban satu badan... ;D (ayat apa tu hah? hentam ajer lah) next time boleh belanja 'johnny's lagik!

misz beauty said...

sis lysa ~ sabar eh sis... kad akan kuar on mei or jun insyaAllah =)

cella ~ uish mane de pretty *shy* ;-)

achik ~ heheh, tq so much lah achik, melempeng pun xpe kot coz achik pun dapat shoping gak... huhuhuu... insyaAllah ade rezeki bley mamam sane lagik...;-)