Wednesday, April 01, 2009

Lata Kinjang, Perak ~ 28.03.2009

Few!!!!!! dah masuk 3rd day of diz week baru dapat hapdet bende laen selain dari tagged... huhuhuuu... =)

Ok lah, dipendekkan story last week beauty and sayang wif all my buddies, Eira, Flip, Wan, Hanjang, Wan's Gf and her sista going to picnic... U noe where??? Of coz lah noe dah tentu jadik title for my entry... huhuhuuu... Yalah, we all picnic at Air Terjun Lata Kinjang, Perak on 28 Mac 2009... Sangat best u ols tau tak... Penat duk dalam kete terus ilang bile da sampai sana and tengok air terjun yang sangat cantik tuh.... Begitu indah ciptaan Allah swt... =) Beauty dah lama tak pegi sana... Last going there when beauty was 17th years old... Almost 7 years lah tak sampai situ... Asik duk tengok dari jauh jerk bile lalu highway menuju ke utara... If u ols nak tau, air terjun nih u ols bley nampak dari tepi highway beberapa km selepas RNR Tapah... =)

Sampai Lata Kinjang around 12pm... park kete, angkut segala bekal naek sampai atas... Huh, tak bley nak kata tercungap-cungapnye.... Sampai jerk atas, tak tunggu lagik... Salin baju terus jump... Whopssss, xde lah jump... Masuk dalam air jerk... Huhuhuuuu ;-) Ilang terus ngantuk dapat berendam dalam air sejuk..... Besttttttttt dollllL!!!!!!!! ;-) So u ols, if tak penah lagik jejakkan kaki ke sana, sila-sila lah pergi.... Kedatangan anda pasti disambut baik oleh waterfall tuh.... Dan pasti takkan nyesal... ;-)

Abis mandi dan kitorang pun meneruskan perjalanan, cadangnye nak singgah kampung beauty... Tapi melencong pulak pegi balik ikut jalan Kuala Selangor... So ape lagik, tempat kerang bakar dan ikar bakar lah dituju... Huhuhuuu.... Layan ikan pari bakar... Perghhhh!!!! meleleh u ols... Heheheee... Dat day kempunan ckit lah coz kerang bakar dah abis.... =( Setle lepak, makan sume kitorang pun meneruskan perjalanan pulang... Ingat sempat lah sampai kl nak tengok Erath Hour... Tapi tak sempat =( Kitorang sempat tengok Jusco Bukit Raja, Klang matikan semua lampu on dat time... Tapi yang laen agak mengecewakan... Dengar cite on Earth Hour time tuh, Kl view was so nice and beautiful.... Alaaaa rugi nye.... =( Tak pe lah, next time if ade lagik... Beauty tamo pegi mana2... =D

Abis dah kisah kejadian yang berlaku di Lata Kinjang.... On Sunday memang melepek kat umah taido sampai lebam ganti taido 2 hari yang tak dapat taido tuh... Huhuhuuu....;-) K u ols, pict Lata Kinjang ckit jerk, coz kitorang bz mandi manda.... mari layannnnnnnnnn....;-)

Tengok tu my sayang... Nak jadi Tarzan konon... ;-p
Macam kuat jerk nak tolak... ;-p
Janganlah tolak batu tuh... Jatuh Sayang i, i jadi janda lah u ols... =(
Saloon Eira & Beauty... Hehehee ;-)
Tengoklah sayang tu tak de keje.... =D
Tengoklah tuh... Dah lah seksa, feeling sensorang lagik... ;-p
Nak balik dah... lepaskan penat jap... =)
B4 balik posing dulu.... ;-)
Gudbye Lata Kinjang.... C u again.... ;-)

Note * Diz week will going to Penang pulak....... Penang!!!!!!!!! Wait for beauty ya!!!!!!!!!! ;-)

KREDIT TO HUNT JUNK FOR DA PICT =)

5 comments:

mummYaeesh said...

uish jeles2..sudah lama ku tdk berfoya2 sedemikian rupe..asyik event event event..menciiii

misz beauty said...

heheheeee.... sabor sis... nnt kite buat family day and dinner so bley kite poya2 same2 eh...;-)

iena said...

ala...nape tak bgtau dtg lata kijang...sy dekat je kat ipoh..tak jauh dah...kalo bgtau bley join...jeles je tgk pic2 sis...huwwaaaa.......

misz beauty said...

lorhh... sis rase sis ade mention kat website ghetto we ols nak ke sana.... eina x sempat bace kot... next time kitorg nak repeat balik... so will inform u 1st if wanna join k..;-)

iena said...

horeyy..oke sis..i'll wait...