Wednesday, April 15, 2009

Last Week Story...

Well, agak lewat beauty post story mory yang berlaku last week kan... Ye lah, on monday beauty bz sangat-sangat kat office... Sampai tak sempat nak mamam... =( Neway jom baca (che wah cam orang nak bace je blog dier... huhuhuuu) pe yang berlaku sepanjang minggu lepas sehingga semalam okay... (beauty cuti semalam 14.04.2009)..=)

Last week beauty attend kursus 5S kat Hotel Emperor Melaka... Macam biase kalo kursus-kursus kat luar nih bos beauty selesa untuk buat di Melaka... Nak tau kenapa?? Tu kene tanye ngan bos beauty sendiri okay... Heheheee.... Tapi beauty pegi sane dengan kesakitan perut yang amat sangat so tak berapa nak selesa... Bulan tengah mengambang.... Sakit jiwa dibuatnye... BUT!!!!! heheheeee, berjalan tetap berjalan... Kebetulan beauty bawak kete pegi sane sebab on Sunday tuh nak balik KL awal pegi kenduri lecturer kat office beauty.... =)

Dipendekkan cite, on friday tuh beauty sampai melaka pun dah maghrib coz jalan jam lah sangat-sangat... Dengan orang balik kampung and ade xcident kat highway on da way pegi sane.... Beauty pun pelik lah, tiap-tiap kali beauty pegi jauh-jauh (jauh ke melaka tu??? hehee) mesti ade xcident... Hurmmm... Diz time xcident lori terbabas... Dier terbabas bukan ditepi gaung ke ape ke tapi tebabas langgar devider tengah-tengah highway tuh agak panjang lah jugak... So sampai melaka terus dinner kat hotel, then ade kelas malam... Afta kelas terus balik bilik taido... Penat sungguh u ols... =(

On 2nd day (Saturday) pepagi lagi beauty dah diserang kesakitan keperutan yang teramat lah sangat... So beauty masuk class sekejap and afta lunch beauty duk taido kat bilik lagik before continue class.... Seb bek sekratariat memahami keadaan beauty... =) Dah ok ckit beauty masuk class sampai lah petang... So mari kite tengok pict ckit mase dalam class ;-)
Suasana di dalam kelas... Sejuk u ols, ngantuk pun ade.. =D
Nih akticiti berkumpulan.. Yang pakwe tengah2 tuh Pegawai We ols a.k.a Ketua Kumpulan..

Nih orang yang selalu pegang kertas mahjong tuk kumpulan beauty a.k.a kumpulan 1.. Name dier Kak Abby =)

Mase nih sesi pilih sape punye hasil penulisan yang menang.. Group we ols lah menang okay =)


Malam tu we ols tak aktiviti dalam class... Bos kasi we ols gi jalan-jalan... Haruslah itu yang dinantikan... Hehehee... So afta dinner beauty and other 3 of my office mates pun pegi jalan-jalan.... Cam biase tempat yang dituju mestilah Jonker Walk... Best tau kat situ, macam-macam ada... Dan yang paling best, mase beauty datang tuh... Yang Mulia Tuanku Permaisuri Agung Tuanku Zahirah ada kat sana mencemar duli melawat dan bershoping kat Jonker Walk tuh... First time tau beauty dapat tengok secara life Tuanku Permaisuri tuh.... Excited giler... Baginda teramatlah cantik dan sweet sangat.... Dengan pakaian yang sederhana dan amat humble... Tapi we ols tak dibenarkan untuk snap gambar baginda.... Teruk tau guard-guard tuh... =( Tak pe lah, at least beauty dapat tengok baginda life dengan jarak selangkah kaki sahaja... =) So da abis shoping tak berapa nak shoping malam tuh, we ols pun balik hotel... Dekat kul 1 lebey gak lah... Padehal esok ada class lagi tuh.. Heheheeee.... =) Ni de pict ckit kat jonker walk tuh....

Uncle nih men trompet sungguh sentimental okay =)


Mase nih they ols nih tengah men lagu Hotel California... Best!!!!


Okay last day afta abis sume we ols gerak balik KL dalam kul 12pm gitu... Tak bley bawak laju coz hujan lebat tersangat lebat... Sampai KL dalam pukul 2pm then terus pegi kenduri Dr. Shafreeza... Shes so sweet and adorable on her big day... Tak penah tau tengok dier make up cam gitu... Huhuhuuu... Neway congrats to her... Semoga berkekalan hingga akhir hayat... Amin... =)

Nieza, Beauty, Nell, Dr. Shafreeza, Abby
Tamat story fer weekend.... Continue later untuk kejadian semalam bersamaan 14.04.2009... okay.... Beauty sambung keje dulu.... =)

2 comments:

mummYaeesh said...

mmm kat jonker walk tu ada fm tak??woohoo..lalallaa

misz beauty said...

ade sis... tak sempat nak post... nnt kasi k..;-)