Thursday, March 12, 2009

Hapdet Jugak Akhirnya~

Wah setelah kemalasan berharian dan setelah di komen pembawak budak dik mummy yaeesh (budak ape lah yang dibawakkan... toyol kot... muahhaaaa) akhirnya tebukak gak hati beauty nak hapdet perkara-perkara dan story yang berlaku sepanjang cuti weekend lepas.... Hehheee=D

Bermula lah alkisah, last week on Friday beauty telah meng"MC" kan diri kerana telah melakukan small operation di malam sebelumnya... Adoilah, sakit tak terkira sehingga menyebabkan beauty jalan tekedek-kedek macam itik pulang petang.... Pe nak buat, dari tanggung sakit lama-lama bek sakit sekejap walaupun teramat kan... Huhuhuuu;-) Duk dalam sakit-sakit tuh, punye lah boring lepak umah jerk... Dan akhirnya beauty amik keputusan tuk ke dobi menyetelkan baju-baju yang belambak tak dibasuh tuh dek kerana ke"bz"an yang melanda... (bak kate my future MIL business woman lah katekan... business lah sangat... ;-p)... Tapi ade ke patut dari nak pegi dobi, terus menyinggah ke saloon... Punye lah menyimpang habis korner lap ape sume bagai... Oleh itu, walaupun sakit tapi sebab duk dalam saloon dan dimanjakan dengan urutan dan cucian yang menyedapkan selepas potong rambut tuh, ilanglah sume kesakitan... Yang muncul ape??? Muncullah beauty yang kebaruan... Seperti rupe di dalam entry sebelum nih... Shantek tak??? Muaahahahaaaa... Dan kerana malam itu adalah malam minggu dan kesakitan yang dialami telah berkurangan terjadilah projek yang telah dirancang di awal hari lagi berminggu sebelumnya... Ingatkan dah tak jadi sebab takut still dilanda kesakitan... Ape lagi, mari kita berdansa lah.... Agak ramai rombongan yang pegi malam tu... De lah dalam 2 kete.... =)

Dah abis episod hari Jumaat, pagi-pagi buta hari Sabtu tu beauty telah dikejutkan oleh suare budak kecik yang comel lagi tembam si cousin ku Irfan... dalam kul 6.30am... "Nape delap(gelap) sangat tangga nih??? Tak(kak) Ija banun(bangun), Irfan nak tenok(tengok) tv".... So dengan itu, haruslah beauty tak jadi tido walaupun mase tuh dah kepenatan gile... Melayan hero tuh sampai lah mama dier pulak bangun (my achik) duk ajak pi beli tudung & korset pengantin yang nak diandam pada esoknya (ahad lah tu)... Ya Allah sungguhlah penat mencari tudung yang susah tu... Penat semlm nya tak abis lagi, diteruskan dengan penat mencari bende alah tu... Dekat 2 jam carik baru jumpa... Tak pe lah at least jumpa kan...=) Tak abis penat disitu, balik je dr KL carik tudung terus kene pegi umah pengantin tuh untuk pasang pelamin... Bukan pasang pelamin jerk, pasang meja pengantin, pasang set bilik tidur... Sampai malam and sampai lebam lah dibuatnya.... Dah siap sume, sambung pulak kat umah de bende nak disiapkan lagik.... haruslah sampai kat kul 12 lebey baru tdo.... If u ols rase cane??? Penat ke ponek?? Same je lah tu kan... Hadoi!!!!

Bersambung pulak pada hari ahad, dah lah dari jumaat tak tdo pastu sabtu malam dapat tdo tak sampai 6 jam, dah dikejutkan dengan suara suh bangun siap nak gi mengandam pengantin pulak... Arghhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tensen nye, taido belum puas, badan still penat... Apekan daya, lagi kesian pada achik ku itu takkan nak biar dier buat sorang-sorang.... Mau terkojol sat gi... Heheheee.... Oh ya, haruslah datang umah pengantin awal coz diorang menikah kul 9.30 pagi... =) Dekat seharian duk umah pengantin tu lagi, sampai abis majlis bukak pelamin pe jadah sume siap-siap... We ols satu family pergi melepaskan tensen di Karaoke Metropoint... Memang 1st time rase tensen begitu (Allah saje yang tau) tapi sume tu dugaan bagi achik ku... Sabar ye cik... Ape-ape pun masing-masing enjoy menyanyi melalak kat dalam bilik karaoke tu... Sampai Cik Burn (my uncle) boring dengar)... Hahahaaaa... Ilek ar Cik Burn...;-) Dah abis nyanyi de lah dekat 1.00 am kitorang pun balik umah terus taido sehingga la esoknya...

Esok tu memang taido sampai lebam lah... tapi tu lah, dah terbiase bangun awal so hajat nak tdo sampai petang tak kesampaian... Oleh itu bangunlah beauty di time 9.00 am... (tak de ar awal mane pun... huhuhuuu)... Tak abis kat situ, my achik duk sambung keje pergi memfacialkan muke customer, haruslah den dongan mummy den menjaga hero-heronya... Pegi tafour(carefour) kate si Irfan... hadoi lagi bejalan, tak abis penat pun yang 2 hari lepas... Tak pe lah, berkorban apa saja... Janji diorang diam... =) Tu pun pegi dah agak lewat sebab beauty setlekan dulu baju-baju yang didobikan yang tertunda dari jumaat lepas... Muahahaaa..=D Balik dari carefour sri petaling, we ols sampai umah tolong achik packing they ols pun balik ke Penang... alhamdulillah sume dah selamat... So u ols, sowi lah kalo muntah darah bace entry nih eh.... Tamatlah riwayat kesan degil entry beauty kali nih.... mari kite lihat pict-pict yang sempat di tembak... Daaaa...;-)
Pelamin Singgahsana....
Make up nikah...
Make up sanding...

8 comments:

egatinja said...

wahh busy sungguh sis ya!

misz beauty said...

huhuh... dats y lah 2 3 hari malas nak update blog... lepas penat...=)

mummYaeesh said...

waduh...loteh mato den baco n3 ni!lenkali wat pjg2 lagi ek...
hamboii terlebih rajin lak dia!

tetiba kuteringat zmn ku mencucuk bintang2 kejora katanye!woohoo

misz beauty said...

haaaaa....

tu lah... ni name nye pembawakan buah-buahan pulak.... muahahaaa...;-)

hbo said...

hehehe.. sowilah kerana sepanjang acik berada di Serdang, semuanya berada di dalam kepenatan. apa-apa pun acik nak ucapkan trilions thanks for your kind help. without the groups yang tolong acik, sahih den dah patah tulang. once again tq so much ya.

misz beauty said...

no prob acik... ape lah sgt setakat tolong2 cam tu... ;-)

Qistyna Sha said...

walaupun kepenatan, tapi hasil nya....wow! =)

misz beauty said...

tgk mak andam lah... hehehee;-)