Wednesday, February 11, 2009

Cakap Tak Serupa Bikin

Entah lah, tiba-tiba ari ni beauty macam terpanggil tuk berkata-kata tentang ni. Agaknye sebab semenjak dua menjak ni agak banyak manusia yang "cakap tak serupa bikin" ni yang beauty jumpe. Tak faham lah, kenapa ade orang yang macam ni kan??? Beauty sebenarnye tak suke nak coret-coret hal orang lain kat sini tapi beauty memang sangat-sangat tak puas hati ngan diorang nih. Tak mau tuju kat sesiapa tapi siapa yang tersasa "lu pikir lah sendiri".

Mula-mula bukan main lagi suruh itu suruh ini. Suka itu suka ini. Beminat sangat nak tu, beminat sangat nak ni. Nak tengok tu nak tengok ni. Excited tu excited ni. Akhir sekali semua tak jadi. Ade pulak tuh, yang dah confirm-confirm nak kite tolong, pastu last minit cancel. Ape tu??? Kenapa mesti buat orang macam tu??? Ingat orang tak de keje lain ke nak ngadap dier punye hal je??? Ingat orang tak de perasaan ke bile ko cancel semudah bicara??? Say sorry memang lah senang, tapi orang dah buat preparation semua last-last cancel sesuke suki hati nak cancel sape-sape pun sakit hati. Walaupun dimulut kami ni tak bersuara tapi faham-faham lah kan. Cube bile kene kat batang hidung sendiri?? Sakit hati tak??? Sakit jiwa tak??? Contohnya, korang beria-ia nak kawen/tunang ngan orang tu, last minit cancel dengan persiapan semua dah ade, ape perasaan korang??? Nasib lah kami ni tak ikut kata hati. Kalau tak memang kene bambu lah jawabnye, go to H**L la. Ingat-ingatlah, orang yang korang mintak pertolongan tu, sikit punye menimbang tara ape yang dimahukan takut menyusahkan korang. Siap pujuk rayu kitorang tak cukup duit lah ape lah. Tapi akhirnya korang kenekan kitorang balik??? Will we say F**K kat korang??? Mesti lah tak boleh, kitorang ni jenis orang yang tau jaga hati orang lagi.

Entah lah, susah nak cakap hal orang ni. Rambut sama hitam hati lain-lain. Beauty pun selalu kene marah sebab terlalu percaya dan baik kat orang sangat. Last-last sendiri terkena. Tapi nak buat cam mane. Takkan nak cari musuh??? Kite boleh kesian kat orang, tapi orang boleh ke kesian kat kite??? Nasihat beauty kat orang-orang(bukan orang2 kat sawah tu) yang ade sikap "cakap tak serupa bikin" ni. Ubahlah perangai ni, fikirlah keadaan orang lain. Jangan penting diri sendiri. Tenteram ke hati dan perasaan korang bile buat orang macam ni???? Bile rase tak boleh nak buat komitmen ngan orang tak payah buat. Then jangan nak merayu, tunjuk perasaan yang poyo kamu tu kat orang.

Sory lah pade yang terasa yang baca entry beauty nih. Juz nak luah ape yang dirasa. Nak marah kang dikata cari musuh. Pendam-pendam lama-lama macam ni lah jadinya. Walaupun yang terima tu kawan beauty sendiri, tapi sedikit sebanyak beauty pun terasa. Rasa ape??? Lu pikirlah sendiri!!!!!

Sekian, terima kasih.

8 comments:

mummYaeesh said...

dah pulak..sape yg asz mengamuk dgn ni??
ape2 pun ingat moral of d story psl peristiwa pagi sabtu dlm blog org tu...woohoo..buat baik berpada-pada!

misz beauty said...

tu lah sis... kesal dengan sikap orang yang mula-mula cakap lain then last min jadi lain... if x nyusahkan xpe, nih nyusahkan orang... pastu buat muke xtau malu slamber... hish!!!

Anonymous said...

Uikss..sape kah gerangan org itu whai cik beauty, boleh kan hamba thu? & adakah hamba kenal dengan org yg dimaksudkan itu? huhuhu.. sungguh x kusangka buah cmpedak mjdi nangka.

misz beauty said...

sesungguhnya siapa kah gerangan ini wahai temanku??? adakah anda Cik Puan Kite??? Hehehee... jika betul, anda kenal dengan manusia2 itu... ;-)

Anonymous said...

yeah betul sungguh tekaan tuan hamba itu, maybe juga hamba kenal tpi hamba ingin bangat utk mengetahui citer sbnarnya dri mulut tuan hamba sendiri..boleh? hehehe..

hbo said...

waduh! marah banget sih?? siapakah tuan empunya diri yang membuat angkara sebegini rupa?? sabar jerlah.. sometimes people won't realized what they do. hopefully siapa yang terasa "pedas" tu learnt from this!!

rileks ya! jangan marah sangat, cepat tua nanti, naik pelamin kerepot ajer..

Qistyna Sha said...

waduh...panas nih... apa2 pun stay cool bebeh... :)

misz beauty said...

Cik Puan Kite = Nanti saya cite kat awak k..

HBO = Tu lah acik, hope diorg sedar.. tapi kalo xsedar2 gak tak tau nak kata apa la...Wei, tamo lah kedut naik pelamin... Adoiiii!!! =D

Qistyna Sha = Panas... Panas... Panas cam lagu ifa raziah tu... I'm cool now sis..;-)