Tuesday, February 10, 2009

07.02.2009 - 08.02.2009

Well, dah masuk 2 hari bekerja dan tamatlah sudah cuti 3 hari yang kerajaan kasi ari tu. Hehehee.. Cuti ari tu beauty de attend wedding, beauty punye senior mase sekolah kat SMK Sri Serdang dulu.... Comel sangat Sis Nazira, Selamat Pengantin Baru sis... Semoga bahagia dan kekal ke akhir hayat bersama suami yang terchenta... ;-) Tema hijau jugak, same ngan wed En. Shahril ari tu tapi nih combind ngan pink... So sweet...=)

Afta attend wedding, beauty and mummy siap-siap nak pegi Melaka... Saje pi jalan-jalan melawat lil sis mucuk yang pi buat assignment kat sane... Sampai around 4 pm then check in masuk barang je kat hotel terus kuar balik... Pi cari mamam dulu, perut beauty ngan mummy da nyanyi lagu keroncong... Huhuhuuu.... Da kenyang, kitorang berdua pi jalan shoping kat Dataran Pahlawan and Mahkota Parade.... Adoi, kalo da name bejalan tu duit tak kuar tak sah kan... Hehehee... =D Pas da abis shoping kat situ, lil sis calling us balik hotel and get ready for nite walk pulak... Adoi, tak sempat nak rest... Begegas kami balik hotel... Rehat-rehat jap sambil beauty siapkan kertas kerja for club konvoi diz April nanti... Dekat kul 9 pm lebey sikit kitorang kuar pi Pesta Tanglung and Jonker Walk... Nak patah kaki beauty jalan kat Jonker Walk tu... Panjang sungguh pasar nye.... Kat situ macam kite jalan kat Petaling Street jerk cume jualan diorang more to hand craft... Dah penat jalan kitorang balik dulu tinggal kan lil sis ngan kawan-kawan dier... Memang penat sungguh... Nak naik cruise pun tak sempat nak naik but its ok, beauty pun penah naik cruise tu dulu mase pi kursus kat Melaka... ;-)

Balik dari Melaka on Sunday Morning sampai-sampai rumah kene masak-masak wif mummy get ready for Family Meeting petang tu... Tengok lah betapa bz nye kami... Huhuhuuuu =D Meeting pasal pe lagi, pasal ceremony yang akan ada dalam family kami nanti... hehehee;-) Tu pun kene de meeting kan... Agenda dier my Mak Long buat macam nak meeting pengurusan kat fakulti... Hahahhaaaa =D Neway thanx to Mak Long and others yang sudi sama-sama memberi idea dan lain-lain hal tuk ceremony tu nanti... Luv ya.... ;-)

Tak habis kat situ, abis meeting my tunang tersayang ajak kuar pulak pi beli kasut Beauty... Sebelum tu singgah jumpe Mak mentua dulu sebab de belikan something for her... Da lame nak kasi baru de kesempatan.... Heheheee... Mak suke sangat hadiah tu, so beauty pun puas hati.... Baru lah boleh kuar.... Huhuhuuu.... Beauty nak beli sport shoes jerk, sebab beauty nye adidas dah rosak... sayang betul...=( Cari design adidas sume x bekenan, last2 nike jugak jadi tujuan. So dapat lah new Purple Nike Cortez tuk beauty, beli kat One Utama.... Besh sangat... Thanx to sayang.... Muuuaaaxxxxsss...;-)

Tu lah cerita beauty tuk hujung minggu kali nih... Monday pulak juz pi antar lil sis balik Shah Alam and singgah pi Tesco je kejap dier beli pekakas-pekakas dier... =)

Hujung minggu ni pun dah de acara... Tinggal laksana atau tak jerk... Hehehee... So, end for diz story first... Nanti kite story-story lenkali.... Daaaaaa=)

4 comments:

mummYaeesh said...

fuyooo..cayalah siap ada meeting katanye...menangis pak abu d wedding planner klu dgr..woohoo...anyway..good luck wif d preparation ek!

misz beauty said...

hahahaa.... tau tak pe sis... =D

neway thanx..;-)

Qistyna Sha said...

Mmg bagus klu buat preparation dik.... supaya majlis tu nanti tak kelam kabut...smooth jer... :)

* cantik kasut... papel gitu.. =)

misz beauty said...

yup sis... da memang family kitorg ni cam ni... suke meeting2...;-)

shantek eh?? mista fizi yg pilihkan...;-)