Monday, September 15, 2008

Kuih Raya!!!!

Waaaaa, nak bg tau kat sume nih... Beauty da start buat kuih raya.... Hehehee.... Mencabar betul buat kuih raya time-time pose nih kan, dengan bau yg menusuk kalbu mencabar iman... =D Last saturday, early morning mummy da kejutkan beauty dari tdo yang lena ajak pi beli barang-barang nak wat kuih.... Punya lah beauty hangin ckit sebab tgh best-best peluk bantal kene kejut.... Mummy bley gelakkan beauty lak tuh... Tak pe, ade ubi de batas... Hehehee....=p

Afta setle beli barang, sampai je rumah mummy pun sibuk membancuh adunan cookies yg nak dibuat tuh, sambil beauty mengemas dapur dulu.... Siap je adunan, beauty pulak mula menerap ikut acuan bunga-bunga... Mase terap kecik comel jer, afta da siap bakar gedabak2 jadik... Hahahahaaa.... Kiotrg baru je buat 2 jenis cookies iaitu, biskut nestum n biskut kelapa.... sedap so sape nak rasa bley datang raya umah beauty k..;-)

Punya lah penat buat kuih raya, kering-kering tekak rasenye.... Walaupun hanya 2 jenis, tapi mummy buat 2 adunan.... So banyak lah.... Nek kering-kering kulit jari beauty sapu telur atas cookies tu...=D Tapi cookies disiapkan dengan puas hati...=) Mummy kate de 3 4 jenis lagi rasenye nak buat, adoi lah... Tak pe lah, baru terasa suasana nak sambut raya kan... =)

Abis je buat kuih, my luvly untie cik yan ajak buka kat umah dier je... Sebab dier tau kitorg da keletihan and tak sempat nak masak pun... Alhamdulillah rezeki di bulan ramadhan... Thanx cik yan... Meriah tul buka kat umah dier ngan 2 litle princess dier tuh...=)

K guyz, beauty nak continue work, salam ramadhan semua... Take care..;-)

4 comments:

Qistyna Sha said...

Wow...rajin nyer....last weekend ada gak tolong my lil sis buat biskut kacang...but that one untuk makan jer...tul2 untuk raya lom lagik....heheheh but its fun tho....barulah rasa kemeriahan nak sambut hari raya instead of biskut 'tunjuk'...heheh

misz beauty said...

hahah... tu lah, xbest if sume kunih tunjuk jerk.... mummy kureng ckit bab2 kuih tunjuk nih...=D Jangan lupe raya umah az ye sis...;-)

hbo said...

Hmm.... bagus tu.. buat lebih2 sikit untuk bagi acik ya. hehehe ;D

misz beauty said...

kitorg buat kuih dulu sbb nak suh acik masak tuk raya nnt... kitorg lak rehat... muahahaaa=D