Thursday, September 13, 2007

Amaran Tsunami

Semalam amaran tsunami dah dikeluarkan.... Beauty susah hati sgt, macam2 bende bermain kat kepala beauty.... Teringat kat my luvly untie sekeluarga yg menetap di penang.... Pagi ni pown beauty de terase gegaran kat opis nih.... Astaghfirullahalazim.... Mintak2 tak de ape2 perkara buruk yang berlaku.... Semoga dihindari kita semua dari bencana dan mala petaka... Mari kita sama2 berdoa agar negara kita selamat dr bencana.....

Ya Allah...
Ampunkanlah segala dosa hamba-hamba Mu
Sesungguhnya kami tahu
Kami terlalu banyak berdosa denganMu
Dan kami selalu mengabaikanMu
Kami selalu terlupa akan tanggungjawab kepadaMu
Kami sujud kepadaMu Ya Allah
Agar kami semua diberi perlindungan
Dari segala bencana dan mala petaka
Kami takut akan murkaMu Ya Allah
Selamatkanlah kami dari segala bencana
Engkaulah yang Maha Besar Ya Allah
Engkaulah yang Maha Pengampun Ya Allah
Janganlah engkau murka kepada kami
Berikanlah kami peluang untuk bertaubat kepadaMu
Berikanlah kami peluang untuk menginsafi semua perbuatan kami
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
KepadaMu kami memohon
KepadaMu kami berserah
Moga diperkenankan doa kami hambaMu yang hina ini
Amin Ya Rabbal Alamin.....

3 comments:

hbo said...

Minta2 dijauhkan segala bencana yang menimpa negara kita. Acik this morning after solat subuh terus dapatkan cik burn bgtau pergi kerja hati2.. risau gak sebab office dia x jauh sangat dari pantai... Dia pun x tahu apa2 pasal amaran tsunami nie sebab dia sibuk sangat dengan kerja dia. Semoga kita semua dilindungi allah hendaknya. Amminnn... Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak.

misz beauty said...

tu yg duk risau tuh... cik ali pown de kat terengganu ni... semlm dier pegi, tp mama dah tepon dier semlm..... mintak2 xde pape... amin....

tongah said...

amin yarabbalalamin...
salam ramadhan...
:)