Monday, February 05, 2007

~ "Unite Ride Part III" 3-4 February 2007~

assalamualaikum n ellew sume......

huhhhh...... penat nye beauty ari nih..... ye lah beauty baru balik konvoi unite ride mlm td.... sampai umah dekat kul 1... ari nih masuk keje pulak.... tp xpe, yg penting beauty enjoy sgt2 join MUSC nye konvoi nih.... So beauty nak cerita kat anda semua pengalaman beauty sepanjang join unie ride nih.....;-)

Unite Ride Part III kali ni they all telah bersepakat beramai2 utk menakluki puncak Cameron Highland. Setelah mendapat kata putus dan persutujuan dari semua ahli MUSC jadi Unite Ride kali ni ditetapkan pada 3 & 4 Februari 2007. Semua scooterist2 yg berada di kl & selangor tlh berkumpul di hartamas pada malam 2 Februari 2007 untuk berkonvoi bersama2 ke Cameron Highland (tp beauty dah belepas dulu lah... heheheee). Setelah semua peserta hadir berkumpul, mereka memulakan perjalanan dr hartamas bergerak ke utara lebih kurang pukul 12 tgh malam. Setelah tiba di Perak, scooterist dr belah utara bergabung bersama2 scooterist dr kl & selangor dan seterusnya memulakan perjalanan menuju ke Cameron Highland. Dengan cuaca yang sejuk dan kabus yg tebal, dan berlaku sedikit kemalangan dalam perjalanan mendaki bukit akhirnya semua scooterist telah berjaya dan selamat sampai di Cameron Highland pada jam 1 tgh ari. Mereka telah ditempatkan di sebuah hostel (Chalet Sg. Ruil) berhampiran pekan brinchang. Setelah semua melepaskan penat, pada waktu mlm semua peserta unite ride telah beramai2 mengunjungi "nite market" di Cameron Hihgland. So time ni lah sume duk sibuk shoping2 yg mane patut. =)

Beauty lak awal2 lagi dah settle ronda kat bahagian atas seperti Strawbery Park ( sedap mamam strawbery wif cream... nyum...nyum.... ), n "nite market" bersama2 buah hati beauty dan 2 org kawan beauty yg pegi satu kete ngn beauty... Mane x nye, lepas dah check in hotel, letak barang n rehat2 sekejap sayang beauty dah panggil turun pegi ronda2.... Pastuh baru rehat puas2.... Heheheee... Itu pown x sempat pusing abis sbb masing2 da kepenatan... So balik hotel tdo lah.... Sementara nak tunggu join yg lain di malam ari...=)

Pada pagi ahad bersamaan 4 Februari 2007, semua peserta dah bersiap sedia utk menjalankan perjalanan seterusnya dan untuk pulang. Dalam pukul 11 pagi, semua meneruskan perjalanan ke Ladang Teh. Kat Ladang Teh ni lah bermacam2 ragam dan gelagat peserta yg dapat dlihat. Almaklumlah, bukan selalu pegi tempat2 cam nih, masing2 posing sakan lah. Setelah penat berposing, kami telah di jamu dengan free show of YoYo Man... alah, dak2 MUSC ni jugak... Heheheeee.... Mmg besh n fun lah dat time.... Terasa sgt ikatan silaturrahim yang rapat antara semua peserta..... Abis lawatan di ladang teh, kami meneruskan perjalanan untuk pulang.... Kebetulan pada hari ahad tuh, acara lumba basikal Le Tour De Langkawi dalam perjalanan ke Cameron Highland, jadi kami tersangkut lebih kurang 4 jam untuk menunggu jalan dibuka.... Dapatlah kami lihat peserta2 lumba basikal yg bertungkus lumus mendaki bukit untuk mencapai gelaran juara....=) Semangat tuh penting.... Heheheeeee......

Setelah semua peserta Le Tour De Langkawi yg terkakhir melepasi kami smua standby utk meneruskan perjalanan balik yg telah tertangguh td.... Adoi, penat tuh tunggu lama gile... Tp yg besh nye, kami semua telah mendapat kerjasama dari PDRM yg masih menutup jalan yg dilalui peserta lumba basikal td.... Sampai abis kitorg sume lepas, baru diorg bukak balik jalan2 tuh.... Huhuhuuuu..... Besh siot.... Diberi penghormatan tuh.... Cheeee wAAhhh... Heheheeee..... Akhirnya kami semua sampai di Simpang Pulai dalam pukul 6 petang..... Tiba di simpang pulai, kami telah berhenti sebentar untuk bersalaman dengan peserta dr utara yg akan berpecah dengan peserta dr kl dan selangor..... Setelah selesai semua, kami semua telah meneruskan perjalanan ke KL dan akhirnya selamat sampai di kl lebih kurang jam 12.30 mlm..... Perghhhhh!!!!! penat gile kan......


Ape2 pown beauty enjoy sgt2 join unite ride nih..... Thanx kepada semua kwn2 MUSC yg happening dan pening.... Heheheee.... Serta thanx kepada Sayang beauty yg bawak beauty join unite ride kali ni...... Saya Sayang Awak.... Muahhhhhhhh!!!!!!! Cameron Highland In Memories.......=)

p/s* pict2 nnt beauty up kemudian eh.... beauty sambung wat keje dulu... stay tune....;-)

2 comments:

Sha Qistyna said...

what a BLAST weekend! besh! ( :

misz beauty said...

yes sis... besh sgt dat time.... hoping dat we will going there 2gether one time....=)