Friday, May 05, 2006

bALiK kAmPuNgGGggg..............

Salamz semua........back 2 thiz blog........Neway...Welcomezzzz.....;-)
Mule2 nak bg tau Alhamdulillah...Sepanjang minggu lepas kesihatan Za agak memuaskan...Almaklumlah...Bendera merah dah lepas...Ekekekekekekkkk.....;-p
Nak dijadikan cite.....Last week bersamaan 29 April 2006 me n my mom balik kampung......nun jauh di sana tp tak brp nak jauh arrrr...:-p kampung doghoian(durian) dah bebunge....;-) mane lagi kalo bkn Perak....Heheheeeee;-) Balik sbb Za nye kakak angkat kawen......Ingat tak jd balik sane...Almaklumlah,budget kekurengan......Mak cik kesayangan yg nun jauh di penang pun sibuk duk tanya mai ke tak....isk3x....Tp akhirnye balik gak..Tp g perak je arrrr....Sbb sian kat kakak angkat Za tuh....Duk call selalu tanye dtg ke tak......Lagipun dier kawen hanya sekali...;-) Nasib lah ader my luvly mom yg sudi menemankan me balik ke sana....Bkn per, nak naik bas 4 sure my mom tak kasi...Ye arrr kan..Time tuh sume org duk sibuk nak balik kampung yg mana kebetulan 1 May 2006 adalah public holiday(hari buruh)...:-) Nak tak nak redah lah kami berdua menuju ke Perak pd pagi Sabtu lepas......Dalam perjalanan menuju ke kampung....Tetibe lak me n my mom nak singgah sebentar bersama kit kat kat Teluk Intan(dahulunya dipanggil Teluk Anson)....Heheheheee.....Punyelah ramai org.....Tp yg paling penting nyer...Za sempat lagi shopping kasut dua pasang n mama sepasang...Ekekekekekkkk...Mane tak nyer....Murah giler siottttt...Mane nak dpt kasut mantap harga cam tuh kat KL....huhuhuuuuu;-p Lepas dah abis penat lelah shopping.....(mama pun turut serta,tp beli barangan kecantikan dier lah..ape lg)...dan selesai mamam dulu kasik perut yg dah berkeroncong senyap.....Kitorg berdua pun bertolak balik ke rumah my Opah(nenek)... Sesampai di rumah Opah...kehadiran kami disambut oleh kakak sepupuku yg kecoh....my luvly sweet kak nooi...dan mak ngah ku yg mengancam....Sbb diorg pun kebetulan baru sampai umah Opah dr Ipoh....Mak long ngn Opah kat umah macam biase arrr...menanti dengan wajah yg berseri dengan senyuman yg manis....cheeeeee waahhhhh...ekekekekekkk......;-) Dah sampai umah Opah lak...tak sempat nak bercerita panjang ngn diorg me dah kene besiap nak g kenduri mlm tuh kat umah kakak angkat.....Majlis berinai.......Sungguh meriah dengan paluan kompang yg bergema.....Then pas abis majlis berinai....Za ngn adik kakak Za tuh duk g function(joget lambak) yg jiran sekampung diorg wat.......Happening dan pening gak arr..;-) Lagipun mane nak jumpe cam tuh kat KL...Dekat tgh mlm baru ma balik...Perghhhhh...penat gile.......:-( sampai2 umah.....salin baju dummmmm...trs tdo sebelah mama...yg dah lama di ulit mimpi indah...(mimpi ngn uncle agaknyer.....ekekekekekekekekkk)....:-p

Keesokan ari nyer..bersamaan 30 April 2006.....Bermulalah kenduri perkahwinan antara Siti Marlia & Mohd Rozaini dengan meriahnyer......Ape2 pun mmg muke kak siti Za ari tuh lain banget seh.....manis dan berseri2...Ye arrrr... Me tak pernah nampak dier make up sebelum nih.....Wlu bagaimana pun...Za ttp tdk mengalah.....ekekekekekekkkk...melaram gak ari tuh....wlu berbaju kurung tp ttp vouge gitu...huhuhuhuuuuuu:-) Then Za sempat lah menyumbangkan 2 buah lagu untuk pengantin yg bahagia hari tuh.....:-) Dlm2 tgk kenduri, ader lah berjumpe dan berposing ngn member2 lame zaman2 sekolah dulu yg telah sekian lame tak jumpe......Me jd perhatian tuh....hihihihihiii(perasaan jerk...):-p
Setelah selesai semua.....Kitorg balik umah Opah coz kene bekemas nak balik KL lak......Penat...Penat...Tp tak pe arrrrr...yg penting kite enjoyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!(gaya nora danish) ;-) siap2 kitorg betolak dr Perak dlm pukul 4 petang dan sampai di KL lebih kurang kul 7 mlm...tu pun sempat singgah TESCO lg tuh kat shah alam...shopping brg dapur lak...heheheheheeee.........Dikira2 sampai umah dekat kul 11 mlm gak arrrr... Sampai2 umah jerk....Mandi2 then dua2 terus tebungkang....ekekekekekkkk.....maklumlah kepenatan.....Lepas tuh....Ermmmmm.....Alamak...dah abis cite arrr......heheheheheeee:-p tak pe arrr... nnt2 kite sambung cite lain k..........................................Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu........Stay tune...Muaccckkssssss......DAaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

No comments: